Nem ismernek ilyen adatsort.---Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón szóba hozta, hogy „Budapesten több hajléktalant látni, mióta Karácsony Gergely a főpolgármester”. A hvg.hu főpolgármesteri hivatalhoz fordult, hogy kiderüljön, valóban így van-e. Karácsony hivatala válaszában arról írt: nem tudják megítélni, hogy Gulyás Gergely milyen adatok alapján állította, hogy 2019 novembere óta növekedett a hajléktalanság Budapesten. „Nem ismerünk olyan adatsort, amely alátámasztaná ezt az állítást. Olyan adatról sincsen tudomásunk, amely arra utalna, hogy közterületi hajléktalanság növekedett az elmúlt másfél évben a fővárosban”, tették hozzá.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Nemcsak ez a rejtély, de számomra az is, amit a tegnapi kormányinfón összehablatyolt!!! Persze ez vonatkozik a korábbi kormányinfókra is!!
Ideje lenne már befejezni a baloldali támadásokat, van épp elég baj ebben az országban! Azzal kellene foglalkozni, de megfogadva a hozzáértő, SZAKEMBEREK véleményét, javaslatát!!
solidedge
Ebből csak az állapítható meg, hogy Karácsony hivatalba lépése után több lett a hülye fideszes politikus.
sokanvagyunk
Gulyás úr, hajoljon le értük, mert ők bizony a Belügyminisztérium "állományába" tartozó magyar állampolgárok.
kissé felnőttem
akkor kormányszó cső neked akkor én irokKb 12 éve vonattal utaztunk Gyula városába feleségemmel és unokámmal.ez idáig sima érthető. Ahogyan közeledtünk a nagy főváros felé az erdőkben a vonat ablakából létható szemétgegyek halmok bodegák jelezték az ott lévők ténykedését. A kelet felá s Szolnok irányában induló vonatablakból 40-50 km hosszan ugyanez volt emberek mozgásával látható.Akkor irodalom neked a netről ha olvasod a Pilisi erdők bungallók pincék barlangok kikkel vannak megtöltve. A kormányod aktiv kilakoltatottjaival a bankok által lefoglalt lakásaikból kilakoltatottakkal.Ha szegénységet akarsz látni menj a baross gödörbe meg a keleti pudvarra vagy a körúti büfékbe.aztán gondolkodj el mennyire népszerü orbánod meg a kormánya ennyi. szégyenletes rátok nézve aztán elhazudjátok a másokra kenéssel a hibáitokat. Hazudni gergely nem kell ugye de muszály? le illenék mondani ilyen igények mellett ha lenne lelkiismereted meglépnéd de gyávák félénkek vagytok orbán nélkületek tehetetlen báb lenne!.
ómió
Elég, ha körülnéz az utcán? Vannak már jó látásjavítók, efftársak!
Nessy
Van az a pénz, és státusz, amiért a gerincüket szögre akasztják, a tisztességükkel együtt! Gulyás újabban 200%- teljesít, nehogy kiessen a virágkosárból Orbánnál! Az elkövetkező időkben Orbán és hívei bajnokságot rendeznek, ki tud nagyobb ostobaságot mondani, a saját disznóságaikért Brüsszelt, Sorost, ellenzéket okolni!
kereső
Összességében az adatokból az látszik, hogy 2016 óta

egy kisvárosnyi embert lakoltattak ki az otthonából.

Hogy pontosan hányat, azt nem tudni, mert a 13470 az ingatlankiürítések száma – arról, hogy az intézkedés hány embert érint, nem vezetnek statisztikát, de még az üzlethelyiségekkel számolva is minden bizonnyal többet, mint amennyi a kiürített ingatlanok száma, hiszen a lakások többségében nem egyedül lakik a tulajdonos.

A végrehajtói kar nyilvántartása alapján „lakóingatlan sikeres árverését követő birtokbaadás miatt” 8100 ingatlankiürítés történt négy év alatt. Ide tartoznak a pórul járt devizahiteles családok elárverezett lakásai is. Ugyanakkor önkényes lakásfoglalókkal szemben is viszonylag nagy számban kellett intézkedniük az önálló bírósági végrehajtóknak: 2016 óta összesen 2102 jogosulatlan lakáshasználóval szemben léptek fel (A végrehajtói kar először besorolási hiba miatt 797 önkényes lakásfoglalót tartott nyilván, ám azóta korrigálták az adatokat.)

Noha a családok többsége barátoknál, rokonoknál vagy bérelt lakásban húzza meg magát, akadnak olyanok is, akik nem tudnak hova menni. Mint arról beszámoltunk, 2017-ben és 2018-ban legalább 8 kiskorú gyermek került gyámhivatali gondozásba kilakoltatás miatt, a pontos számot azonban nem tudni, ugyanis a budapesti kormányhivatal (az országban egyedüliként) titkolja a statisztikákat. A végrehajtók tájékoztatása alapján viszont messze Budapesten történik a legtöbb végrehajtás és kilakoltatás."

GG! nem nektek kellene ezt rendbe tenni??? Jól "megvédtétek" a devizahiteleseket, olyan igazi, keresztényi cselekedet vót az is.Nem kéne /kellene a saját saratokat Karácsony Gergelyre kenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.