Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón szóba hozta, hogy „Budapesten több hajléktalant látni, mióta Karácsony Gergely a főpolgármester”. A kijelentés után a hvg.hu a főpolgármesteri hivatalhoz fordult, hogy kiderüljön, valóban így van-e.

Karácsony szerint Gulyás Gergely nem létező adatokkal dobálózott és fogalma sincs, honnan vette a miniszter, hogy több a hajléktalan Budapesten
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Karácsony hivatala válaszában arról írt:

nem tudják megítélni, hogy Gulyás Gergely milyen adatok alapján állította, hogy 2019 novembere óta növekedett a hajléktalanság Budapesten.

Nem ismerünk olyan adatsort, amely alátámasztaná ezt az állítást. Olyan adatról sincsen tudomásunk, amely arra utalna, hogy közterületi hajléktalanság növekedett az elmúlt másfél évben a fővárosban.

Kiemelték azt is, hogy:

a főpolgármester ellenzi a hajléktalan emberek hatósági üldözését, a hajléktalan embereket segíteni kell, nem pedig büntetni.

Azonban az „életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértésével” kapcsolatos szabálysértési rendelkezések azonban a főpolgármesteri választások után is hatályban maradtak.

Mint írták, „a szabálysértési törvény tartalmára és rendőrségi alkalmazására a főpolgármesternek vagy a Fővárosi Önkormányzatnak nincsen ráhatása, az egyrészt az Országgyűlésen, másrészt a Belügyminisztériumon múlik.

A közterületi hajléktalanság betiltása ugyanakkor, amint az az elmúlt évtizedben kétséget kizáróan és többször is bebizonyosodott, nem eredményezte a közterületi hajléktalanság csökkenését.

Forrás: 24.hu/hvg.hu
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
hamisgulyás napról-napra próbál megfelelni a milliós fizetésének, de sok elmarasztalót nem tud mondani Bp.-i Főpolgármesteri Hivatalról. Kínjában ezt találta ki most, de nem bizonyított vele mást, csak azt, hogy a fidesz csicskák továbbra sem akarnak igazat mondani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.