A felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos szerint az, ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem esetében történt, bizonyos értelemben egyfajta baleset – mondta az ATV műsorában.

A kormánybiztos szerint baleset volt az SZFE ügye
Fotó: ATV

Stumpf István az egyetemi modellváltással kapcsolatban azt mondta:

ennyi pénzt és ilyen lehetőségeket még egyetlen kormány sem teremtett a felsőoktatásnak. A modellváltás esélyteremtés arra, hogy egy korábbi, elég bürokratikus struktúrából kiszabadulva a egyetemek a saját innovációs kapacitásaikat mozgósítva, igazodva a piaci viszonyokhoz, maguk is keressenek lehetőséget arra, hogyan tudnak versenyképes tudást adni a magyar fiataloknak

Az elmúlt 25 évre állóvízként tekint az egyetemi életben, szerinte az új struktúrában a felsőoktatási intézmények piacképesebb oktatást tudnak majd adni.

Nem áll érdekükben, hogy azzal vádolják az alapítványokat, hogy csak kormányközeli cégeknek adnak megrendeléseket, szerinte ezek olyan vádak, amik a választások miatt merülnek fel.

Stumpf azt is elmondta, hogy az ingatlanok, amiket az egyetemek kapnak, a működésükhöz szükségesek. Ha esetleg el akarják ezeket adni, megtehetik, de a befolyó pénzt hasonló célra kell fordítani. 

Az SZFE ügyét sajnálatosnak tartja, de szerinte az inkább kivételnek számít a modellváltás folyamatában. 

Forrás: telex.hu/atv.hu
Címlapkép: ATV

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nézzél tükörbe és köpd szembe magad! Okádék, gerinctelen, ingyenélő, parazita vagy, egy rakás szar! A másik nagy baleset az, hogy világra jöttél és köztünk szívod a levegőt és még lélegzel! Tudod mi a különbség egy vödör szar és te közötted? a vödör ( Hofi után szabadon)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Nézzél tükörbe és köpd szembe magad! Okádék, gerinctelen, ingyenélő, parazita vagy, egy rakás szar! A másik nagy baleset az, hogy világra jöttél és köztünk szívod a levegőt és még lélegzel! Tudod mi a különbség egy vödör szar és te közötted? a vödör ( Hofi után szabadon)
kissé felnőttem
persze a diktaturátok szenvedett balesetet. jön ám a többi is lassan de ide ér ám az már olyan Toldi Miklósi malomkő lesz
Qqberci
"ennyi pénzt és ilyen lehetőségeket még egyetlen kormány sem teremtett a felsőoktatásnak"

Mármint ilyen keveset...
justhpeter
Hibázott Stumpf ezzel az interjúval, mert minden néző számára világossá vált, hogy fogalma sincs mi történik körülötte. Az, hogy még egy lehetőséget kapott pénzszerzésre megülte az agyát. Pártcsicska mivolta eddig sem volt kérdés, de erre a kóros szervilizmusra már nem szorult rá. Azt a pár mikronnyi tisztességét, ami még maradt eljátsza.
sokanvagyunk
Az... a kormány a tilos táblát nem tartotta be.
Pálinkafőző Rézüst
baleset volt?? Akkor indulhat a bírósági eljárás az okozó ellen...
csipetke
A fidesznél balesetnek hívják,ha kinyiffantanak egy egyetemet?Bár végülis,nem sikerült,lehet,hogy ezért baleset?
Egyébként amit ennyire,és ennyiszer kell megmagyarázni,az már büdös...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.