A felsőoktatás modellváltását koordináló Stumpf István szerint a mostani munka kivételes, ennyi pénzt és lehetőséget még egyetlen kormány sem adott az egyetemeknek.

(Forrás: hvg.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ki ne látná ga Stumpf István, a Bibó-isták nevelőtanára, függetlenűl az egyetemekanatómiájának a sutba dobásától, hogy csupán bábja a felcsúti nemzetvezetőnek, ugyanolyan eszköze a kezében, mint a kés, villa, amelynek a használata még mindig gondot okoz számára:
.
Lássuk cska milyen jól éltek a Bibó-isták abban az átkosban, amikor nem volt probléma a tanulás:
.
----- Szeplőtelen fogantatás 1.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
Részlet:
.
(...) """ Stumpf István szerint a budapesti egyetemisták és főiskolások 1981-es tanácskozása (Befőt) volt az első komolyabb kísérlet a KISZ-monopólium megtörésére, ám a Független Ifjúsági Szövetségből, a FISZ-ből fityisz lett. 1982-ben a Közgázon a hallgatói képviseleti rendszert próbálták bevetni a KISZ legyőzésére. A demonstratív politikai akcióért a fehérvári csapatból még Simicska Lajos nevét visszhangozta az egyetem. A szociológus-hallgatók 1984-ben független diákszervezet létrehozását kezdeményezték. Ebből sem lett semmi. A mégis formálódó új politikai elit első fellépése az 1985-ös szarvasi diáktábor volt.
.
Tehát a IV. nyata (nyári tábor) Szarvas, 1985. augusztus 26-30. Szervező a Rajk László, a Martos Flóra, a Dr. Münnich Ferenc vagy az ELTE Jogász Társadalomtudományi Szakkollégiuma (Bibó István programadó nevét sok huzavona után csak 1989-ben vehették fel). A IV. nyata igazából a szakkollégisták, a klubok és a körök tagjainak első együtt gondolkodása. Szarvas nélkül nincs Fidesz - vallja Orbán Viktor. A táborban előadást tartott a demokratikus ellenzékhez tartozó Solt Ottilia is. Az előzetes programokból persze kihagyták a fekete listák szereplőit. A legtöbben Kövér László nyitószavait idézik: Mi, akik most itt ülünk, talán nemsokára vezető pozíciókban találjuk magunkat - akár tetszik ez nekünk és az előttünk járóknak, akár nem."" (...)
--------------------------------
.
Nem veszi észre a nevelőtanár, hogy a Befött kRÉMJE reform helyett az egyetemek un. modellváltása helyett nem a XXI. század kihivásának...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
folt
Még csak most indult be. Várjuk ki a végét. Majd pár év múlva derül ki, hogy mekkora is ez a baleset, amikor léket kapott hajóként elkezd süllyedni a színvonal ezeken az egyetemeken.
Gazella
A francnak keveregtél elő szarházi. Nyalod a gazdád seggét.. rájött a dagadék, hogy a katona seggnyalonc nem tud semmit se elintézni a fiatalok kiállása miatt?! Erre jössz te trumpf fasz.
Nyírfa
Ebből az emberből többet néztem ki, függetlenül attól, hogy a neve egybeforrt a fidesz-szel. Úgy gondoltam, a képviselők, a különböző feladatokkal felruházott pártkatonák, civilek között azért van egy-egy, aki fel- és ki tud/mer állni, amikor választania kell: a haza vagy a fidesz.
Giovanni Alba
@folt: ma, 11:33
Inkább ne várjuk ki a végét. Amikor szivárogni kezd a gát, tömjük be a rést, ne várjuk meg amíg a fejünkre szakad az egész.
(úgy látszik, ilyen hasonlatos napom van, bocsi)
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 11:52
De hiszen tudott választani! Bátran, teljes mellszélességgel kiáll a kormánypárt és annak vezetője mellett. Hiába no, a nosztalgia ugye : A Párttal a néppel egy az utunk, a jelszavunk: Kuss legyen végre,!
Nyírfa
@Giovanni Alba: Megtévesztő, hogy viszonylag értelmes arca van, és alkotmánybíróként egy-egy ügy kapcsán ellenvéleményt képviselt - lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha miatta dobott volna vissza egy felterjesztést az AB.
Mindenesetre az, hogy elvállalta az egyetemek kiszervezésének koordinációját, és balesetnek titulálja az SZFE ügyét: kiábrándító. Mint ahogy az is, hogy nem érzi: ő csak emberileg-morálisan süllyed, de az ország, benne a fiatalok jövőbeni lehetőségeivel , kiíródik a civilizált világból.
A tanulni vágyók előtt nem sok alternatíva áll: külföldre költöznek - amíg lehet -, új rendszert építenek maguknak vagy megalázkodnak. Ez esetben majd elmondhatja a világ: Magyarország élt kb. ezer évet, többre nem volt erkölcsi ereje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.