A jövő héttől már hatféle koronavírus elleni oltóanyag áll majd rendelkezésre a lakosságnak – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Bár Galgóczi Ágnes nem közölte, de A Johnson & Johnson egydózisú vakcinája érkezik Magyarországra – teszi hozzá a 24.hu.

Bejelentették: Jövő héttől már hatféle oltóanyag lesz elérhető itthon

A Johnson and Johnson amerikai multinacionális vállalat egyadagos koronavírus elleni vakcinája egy mobil oltóegységben New York állambeli Uniondale-ben 2021. március 31-én. MTI/AP/Mary Altaffer

A járványügyi osztályvezető megismételte az elmúlt 24 óra koronavírus adatait, majd elmondta, a lakosság átoltottsága 26,7 százalékos, az idősek 90 százalék van beoltva. Hozzátette, már több mint négymillióan regisztráltak az oltásra.

Galgóczi Ágnes arról is beszélt, hogy az uniós ranglistán a második helyen van Magyarország az átoltottságot tekintve.

Csak a járványügyi szabályokkal és az oltások beadásával lehet megfékezni a járványt

- tette hozzá.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője hozzátette, hogy a beoltottak részéről is fontos az elővigyázatosság, mert a védettség nem azonnal alakul ki. Galgóczi azt is elmondta, hogy

eddig 4 millió ember regisztrált az oltásra, a többieket is regisztrációra buzdította.

Csütörtökön 615-en szegték meg a maszkviselési szabályokat

A rendőrök 615 emberrel szemben intézkedtek csütörtökön a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője a pénteki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta:

ezzel 48 833-ra nőtt a maszkviselési szabályok megsértése miatt indított intézkedések száma a védelmi intézkedésről szóló kormányrendelet hatályba lépése óta.

Ismertetése szerint csütörtökön közterületen 602 emberrel szemben léptek fel, mert nem viseltek maszkot. Tömegközlekedési eszközökön és azok várakozó helyein 13 esetben intézkedtek, míg kereskedelmi üzletekben erre nem került sor.

A rendőr alezredes szólt arról is, hogy a kijárási tilalomra, a közterületi magatartási szabályokra, gyülekezés tilalmára vonatkozó rendelkezések megszegése miatt 173-szor léptek fel. A kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta 61 736 hasonló esetben intézkedtek.

A boltokra, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 1034 intézkedésre volt szükség, ezek közül 313 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 721-ben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására, illetve az üzletekben tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Csütörtökön sem vendéglátóhely, sem más üzlet ideiglenes bezáratására nem volt szükség a védelmi szabályok be nem tartása miatt.

Az elmúlt napon is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 50 esetben léptek fel. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 15 045-ször intézkedtek.

Jelenleg 46 755-en vannak hatósági házi karanténban, az elmúlt napon 5825 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el. A karanténban levők közül 3599-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat – ismertette az alezredes.

Forrás: 24.hu, origo.hu, portfolio.hu, MTI

Címlapkép: MTI/AP/Mary Altaffer

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Jól hangzik, hogy Johnson&Johnson, de Uniós engedélye van-e?
Béla333
@Emmersson71: 12.44
A Futsal miniszter engedélyezte?
Mert M.o.-on a legfőbb engedélyező a Futsal miniszter, virológus végzettséggel...!!!
Emmersson71
@Béla333: Tudsz olvasni? Akkor olvass!
Ha lusta vagy, segítek:

"A héten újabb koronavírus-vakcina kapott zöld utat az EU-ban, így a Janssen-vakcinával fog bővülni a Magyarországon is alkalmazható engedélyezett koronavírus vakcinák választéka."

"Az Európai Bizottság a héten újabb vakcinát engedélyezett, megkapta a zöld utat a koronavírus elleni bevetésre a Johnson & Johnson alá tartozó Janssen vakcinája is, így hamarosan megkezdődhet a tömeges alkalmazása az EU-ban."

Remélem, most már teljesen tiszta a kép :P
Béla333
@Emmersson71: 13.24
Próbáld kicsit humorosan felfogni...:
Magyarországon nem az Unió hatósága által jóváhagyott, engedélyezett vakcinákkal oltanak, hanem azokkal, amit a Peti jóváhagyott!
Lásd még a Peti által engedélyezett kínai és orosz vakcinák története.
Ezért sokkal fontosabb kérdés annál, hogy Uniós engedéllyel rendelkezik-e az, hogy a Peti engedélyezte-e a vakcina magyarországi felhasználását.
Olyan a történet, mint egy angol abszurd humor. Csak az a gond, hogy a mi életünkkel humorizál a Fideszes maffia...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.