Navracsics Tibor a 168 órának adott interjúból az derült ki, hogy szerinte az lett volna a bátorság, ha azt mondja a klub, hogy bár nem értenek egyet a magyar kapusedzővel, tiszteletben tartják a véleményét.

Navracsics Tibor szerint gyáván viselkedett a Hertha BSC, de meglepődött hogy bekérette a külügy a német nagykövetség ügyvivőjét
Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A Hertha BSC gyáva volt. Az lett volna a bátorság, ha azt mondja a klub, hogy bár nem értek veled egyet, de tiszteletben tartom a véleményed

– mondta Navracsics Tibor volt EU-biztos a Keljfeljancsi című műsorban.

A politikus szerint a modern kor szüleménye, hogy egy labdarúgócsapatnak társadalmi elvei vannak, és önmagában nem elég jó kapusedzőnek lenni, hanem el kell sajátítani történetesen a Hertha szellemiségét.

Szerintem ez ahhoz hasonló totalitárius szellemiségre vall, mint annak idején a szocializmus, amelyben a jó szocialista ember nemcsak a munkahelyén, hanem otthon, a nappalijában is bizonyos elvek szerint viselkedett

– fejtette ki a politikus, aki szerint akár egy kapusedző is gondolkodhat ideológiák mentén.

Szerintem létezik egy józan határ, nem befolyásolhat labdarúgó pályafutásokat a politika

– mondta. Navracsics Tibor szerint nem egyezik az általános német közvélekedéssel Petry Zsolt véleménye, de azt kulturáltan és szalonképesen fogalmazta meg a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Vicc, hogy egy labdarúgóklub úgy gondolja, politikai ideológia mentén szelektálnia kell az edzőket

– tette hozzá.

Navracsics Tibor meglepőnek nevezte, hogy Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét bekérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A Hertha ugyanis magánalapítvány, vajmi kevés köze van a diplomáciához. Ugyanakkor nem tudhatjuk, miről szólt az a beszélgetés.

Navracsics Tibor szerint akár Gulácsi Péter véleménynyilvánítása, akár az elbocsátott riporterek esete arra utal, hogy Magyarországon mindenhova beszivárog a politika.

Nem mindegyik országban ilyen a politika természetrajza, nem mindegyik országban küzd az egyik véleménnyel rendelkező ember a másik ellen. Magyarországon a béke leértékelt fogalommá vált, a kompromisszumot megalkuvásnak veszik, állandó küzdelemben kell élni, viaskodni kell a más véleményt megfogalmazókkal

-zárta a beszélgetést.

Forrás: 168 óra
Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Szerintem a Hertát nem regnáló politikusok igazgatják - másodállásban.
Nyírfa
Navracsics, mint tevékeny megalkotója a NER-nek , szerintem legyél legalább olyan csendben mint voltál Brüsszelben. Nem hiányoztál, és bölcsebb lennél, ha itthon már nem feszítenéd a húrt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.