Csütörtök óta a kormányzati Facebook-oldal és számos kormánypárti politikus oldalának elérése jelentősen visszaesett, több esetben a töredékére – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken a közösségi oldalán.

Visszaesett a kormányzati Facebook-oldalak elérése, értetlenkedik az államtitkár
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Dömötör Csaba hozzátette: az ő oldalával is ez történt.

"Értetlenül állunk a dolog előtt, mert ennek okairól a Facebook nem adott előzetes tájékoztatást. Nem tudjuk, hogy a jelenség hátterében technikai probléma van, vagy az a már korábban bejelentett szándék, hogy visszaszorítsák a politikai tartalmakat"

- fogalmazott.

A politikus szerint az eset felhívja a figyelmet "a közéleti szereplők kiszolgáltatottságára ezen a téren". Hozzátette: "az elérések csökkentése különösen hátrányos a mostani időszakban, amikor a járvánnyal és az oltásokkal kapcsolatos információ, és a magyarok hiteles tájékoztatása minden másnál fontosabb az online felületeken".

Közölte azt is, beszámolnak arról, ha részletesebb tájékoztatást kapnak a Facebooktól.

A politikus azt javasolta azoknak, akiknek a hírfolyamában nem jelenik meg bejegyzés a kormánytól vagy a kormánypárti politikustól, akit követtek, állítsák be kedvencként, hogy nagyobb eséllyel jelenjenek meg a tartalmak a jövőben.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Kovács Tamás

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
süllyedjetek el mind, amiért járvány, halálozás kellős közepén tolvajok vagytok - teszitek el a pénzt alapítványokba !!
Üssön rátok a Jézus háromszor !!!
Gazella
Nem is érdwkli Zuckbergert , hisz még mindig a fejed felett ül.
Közölte hogy a politikát kifogja szorítani a faszbukról.
human
Lazán a témához kapcsolódik.
A hírek, cikkek, tartalmak, reklámok megjelenését a böngészési szokásaink alapján egy mesterséges intelligencia szelektálja. Én például egyszer rákerestem ajtózárra és hetekig ezzel kapcsolatos reklámokat láttam a weboldalakon. A facebook és a youtube is az idővonalon, ajánlások közt is a korábbi böngészéseink alapján az érdeklődésünknek megfelelő tartalmakat jeleníti meg.
És most jön a lényeg, hogy felmerült, hogy ezt a fajta szűrést megszüntetik a közösségi médiákban. Így elvileg ugyanolyan valószínűséggel fog eljutni mindenkihez Orbán napi bejegyzése, mint mondjuk Gyurcsányé vagy a Magyar Kétfarkú Kutya Párté. Ezzel a véleménybuborék megszüntetése lenne a cél.
Hogy ez jó-e vagy sem, nem tudom. Legnagyobb érvem ellene, hogy így több emberhez fognak eljutni az álhírek, összeesküvés elméletek, amin nem lenne baj, hogyha a szürke életet élő, kalandra vágyó emberek buborékában lenne jól elkülönítve.
CsipkeRózsa
"a magyarok hiteles tájékoztatása minden másnál fontosabb az online felületeken"."


Milyen szépeket tud mondani Dömötör Csaba.
Nessy
Egész jól meg lehet élni facebook, twitter nélkül is. Legalább is nekem remekül sikerül.
tudode
Ha olyan faragatlanokat ír a facebookre, meg is érdemli!
.
---- Dömötör Csaba válasza Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalására
www.youtube.com/watch?v=_rB6kw-ex6o
.
Ha Gyurcsány Ferencet nem tiszteli, legalább észrevehetné, hogy nem a kocsmában, az Ország Házában kofáskodik!
.
Tanulhatgnának ezek a bársonykohedli várományosok, és azok is, akik már hálából belerakhatták az alfelüket4
Emmersson71
- Hozzátette: "az elérések csökkentése különösen hátrányos a mostani időszakban, amikor a járvánnyal és az oltásokkal kapcsolatos információ, és a magyarok hiteles tájékoztatása minden másnál fontosabb az online felületeken".

Talán nem a Facebook kellene a fő tájékoztatási felület legyen! De a Twitter sem!
Van kormányzati weblap, amihez nem kell magáncégek felületén regisztrálni - kattintok és kapom a hírt (lóf@szt!, a propaganda dől csak!)
Miért kéne Facebook, Twitter vagy Instagram regem legyen, hogy megtudjam a fontos híreket?! Elvileg az m1 is erre szolgál, ezért tartjuk el!
Eladott Ország
@Emmersson71: Ott van a fidesz bűnözőknek a KESMA ,vagy már semmi sem elég ezeknek a bűnöző szaháziaknak?!
mcsipos.hu/wp-content/uploads/2019/05/fideszmedia.jpg
Teleszarják nap-mint nap a megyei napilapokat, szinte már bicskanyitgatóan, pártújságnak is hányinger!
Emmersson71
@Eladott Ország: Azok propaganda hírek. De az úgy nevezett lakossági tájékoztatást az m1-en és a kormányzati oldalon kéne megtenni! Csak hát ott is az "egyperces" agymosás megy...
rokker33
Nem fog hiányozni a sok propaganda szar. Jól tette zukerbácsi hogy korlátozta a naplopókat.
namihami
Esetleg a Dörmöginek szólhatna valaki, hogy a kormány és csicskái csökkenésének oka abban is kereshető, hogy mára már (egy mélysötét réteget leszámítva) a fideszesek egyre növekvő rétege se annyira hülye, hogy állandóan megkajálja a fizetett reklámjaikat. Persze, maradnak még, de ezek már a reménytelenek. De, ha a Füstös megbukna, akkor a ma még vakfideszes réteg rögvest azt vonyítaná, hogy csak azt tűzte ki magának, hogy ő belülről bomlasszon. Hiszen ""Ezek ugyanazik"". --Bródy után szabadon. A tagkönyveiket (miként '56-ban), úgy '89-ben is összetépték. És ne legyen illúziónk, a vereség másnapjára megint megtennék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.