Megújul és sok új élményelemmel gazdagodik a csaknem 20 éves debreceni nagyerdei Aquaticum mediterrán élményfürdő – közölte a cívisváros polgármestere a tervpályázat eredményét ismertető sajtótájékoztatón pénteken.

Megújul a debreceni élményfürdő, Kósa Lajos köszöni a kormánynak

Papp László (Fidesz-KDNP) elmondta: a 2003-ban átadott élményfürdőt a Kisfaludy turisztikai program keretében újítják fel, három új medencét és két új csúszdát is kialakítanak az óriáskupolában.

A beruházás keretében megújul az 1932-ben, Borsos József tervei alapján elkészült legendás fedett uszoda is, ahol debreceniek generációi tanultak meg úszni, a kádas fürdő épületében pedig török fürdőt alakítanak ki – ismertette a polgármester.

Papp László hozzátette: a kivitelezés 2022-ben indul, és reményei szerint a beruházás 2024-re készül el.

Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, aki az élményfürdő átadásakor Debrecen polgármestere volt, azt mondta, felső középkategóriás, minőségi szolgáltatásokat nyújtó fürdőt terveztek, amely az elmúlt csaknem húsz évben a családok kedvelt találkozóhelye volt.

A mostani átalakítással is az a céljuk, hogy a gyermekes családoknak biztosítsanak elsősorban minőségi élményeket, és a mediterrán élményfürdőt a turisták mellett 60-70 százalékban helyiek látogassák.

Kósa Facebook-oldalán azt írta,

az országon egyedülálló módon 2003-ban nyitottuk meg, rengeteg szép emlék köti ide a debrecenieket, személy szerint engem is. Nagy öröm, hogy a kormány támogatásának köszönhetően megújulhat.

Megvan az Aquaticum Élményfürdő felújításának győztes tervpályázata. Az országon egyedülálló módon 2003-ban nyitottuk...

Közzétette: Kósa Lajos – 2021. április 9., péntek

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester, a bírálóbizottság elnöke elmondta: a tervpályázaton három pályázó közül a Bord Építész Studió lett az első, a pályázati díj 5,7 millió forint volt.

Hozzátette: a nagyerdei fejlesztési program újabb lépéseként megújuló mediterrán élményfürdőnek a járványt megelőző évben, 2019-ben csaknem 280 ezer látogatója volt.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Kósa Lajos

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ne a qrmánynak köszönd, Lala, nem ők fizették!...
tudode
OszTÁN!
.
Mügköszönte a majdnem pimpós BEFŐTT pártitKÁRNAK a velencei tükröt is, amivel melepte magát is a kolostorba márványba vésetve azt az összevisszaságot, ami benne dúl, ki tudja mennyiért, ha a HASONmás ajándékok á/100.000 ruppó vol + postaktg.
.
Errű vót szó:
.
--- Nem mindenkinek jutott Orbán százmilliós ajándékából
168.hu/itthon/nem-mindenkinek-jutott-orban-szazmillios-ajandekabol-202543
--------------------------
.
Na valószínű nem pártlóvébú!
.
Kardos József nem kapott, mert megsártúdött
.
----- „Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!”
magyarnarancs.hu/publicisztika/szeretnem-megelni-ennek-a-bunos-embertelen-hazug-rendszernek-a-vegleges-bukasat-237155
--------------------------------
..
Háááááát!
voltmárjobbis
@tudode: Tanulj meg magyarul büdös határon túli paraszt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.