Péntekre meghaladta az egymilliót Európában a világjárvány halottainak száma – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai hivatala.

Egymilliónál is több ember halt már meg a koronavírus-fertőzés miatt Európában
Fotó: MTI/Balázs Attila

A pontos adat szerint délelőtt 10 óráig

1 001 313-an haltak meg a földrészen a koronavírus okozta betegség, a Covid-19 miatt.

A fertőzöttek száma a járvány kezdete óta immár meghaladja a 47 milliót. A legtöbb esetet Franciaországból jelentették – pénteken lépte át az ötmilliót –, a második helyen Oroszország áll 4,624 millióval, a harmadik pedig az Egyesült Királyság 4,370 millió fertőzöttel.

Ami a járvány halottait illeti, más a három ország sorrendje. A legtöbben az Egyesült királyságban hunytak el, 127 224-en, Oroszországban 100 158-an, Franciaországban pedig 98 196-an péntek reggeli adatok szerint.

A WHO-nak hat regionális hivatala van, az európaihoz 53 ország tartozik.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Balázs Attila

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
azért elgondolkodtató...az USA meg az Unio...a világnak mind lakosságban,mind területileg csak egy kis része...és érdekes módon a "covid " áldozatok több mint a fele innen van?...nos...akkor a " fejletlen " világban valamit sokkal jobban csinálnak!...vagy...ott nem hazudnak minden halottat koronásnak...a fejlett világban már szinte csak erőszakos, baleseti és covid halál van...a többi kór felszívódott??...ja...és a világon sehol nincs több halott átlagosan,mint évek óta bármikor...ezek tények..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.