Zacher Gábor orvos-toxikológus a Szabad Európa Szelfi c. podcastjában beszélt arról, hogy ő maga sem ígéri a betegeknek, mielőtt lélegeztetőgépre teszi őket, hogy biztosan meg fognak gyógyulni – írja a Telex.hu.

Zacher már nem számolja, naponta hány embert tesz lélegeztetőre
Fotó:MTI /Czeglédi Zsolt

Azt is hozzátette:

mert ez felelőtlenség lenne, így hát felelőtlen ígéret volt az Orbán Viktor részéről is, hogy mindenki nyugodjon meg, meggyógyítják, aki megbetegszik. „Az számoljon el azzal a lassan 22 ezer halottal, aki Magyarországon belehalt ebbe a járványba” 

Az interjú szombaton publikált első részében Zacher beszélt arról is, hogy már nem számolja, naponta hány embert tesz lélegeztetőre. Elmondta azt is, hogy mielőtt sor kerülne erre, ismerteti a betegekkel a CT-k, illetve laborok eredményét.

Ilyenkor azonban már sokszor a betegek is érzik, hogy gond van, hiszen a maszk sem elég a stabil légzéshez. Azt nem ígéri, hogy meggyógyítja őket, de azt igen, hogy mindent megtesz majd értük.

Forrás:Telex.hu
Címlapkép:Fotó:MTI /Czeglédi Zsolt

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Zachernek nagy az arca, egyre több hülyeséget beszél...méghogy nem tudja naponta hány embert tesz lélegeztetőre..nem a lófaszt nem...megasztán meg sem ígéri a betegnek, hogy meg fog gyógyulni?...és miért nem? ezt a becsülete diktálja? aki ott hörög a lélegeztetőn, annak legalább egy kis fény kellene az alagút végén...aztán ha a Napocska helyett egy mozdony jön, akkor már úgyis mindegy...a biztató szó nagy erőt ad a gyógyulni vágyónak...
Nyírfa
Ha a lélegeztető szintre biztos halál, akkor miért nem alkalmaznak más módszereket? Nem hiszem el, hogy nincs.
Pálinkás Pál
nem biztos hogy jó dolog lélegeztetőre tenni...rengeteg orvos szerint csak ront a helyzeten...
Málna
Ez most nem egy jól sikerült nyilatkozat tőle. Kezd az az érzésem lenni, hogy bármit megtesz egy kis figyelemért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.