Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője, Medgyessy Péter egykori miniszterelnökkel készített beszélgetést írta a telex.hu.

Medgyessy Péter szerint a DK hibát követett el, bocsánatot kellett volna kérniük
Fotó:MTI/Illyés Tibor

Ebben Medgyesssy elmondja, hogy októberben ő és a felesége is koronavírusos lett, viszonylag enyhe tünetekkel vészelték át a fertőzést, néhány hete pedig megkapták az oltásokat is.

A volt miniszterelnök szerint a világon egyetlen kormány sem kezelte jól a járványt, aminek az az oka, hogy teljesen ismeretlen helyzetet teremtett a koronavírus.

A magyar kormány teljesítményéről azt mondta, hogy az első hullámot még jól kezelték, később azonban késve hozták meg a szükséges intézkedéseket, és a kommunikációjuk is „pocsék volt”, nem beszéltek eleget az oltás fontosságáról.

Úgy gondolja:

hogy a választások közelsége miatt még jó ideig napirenden lesz a kormány kampánya, miszerint az ellenzék oltásellenes. Ezt károsnak nevezte Medgyessy, de hozzátette, hogy a DK hibát követett el, amikor arra biztatta az embereket, hogy ne fogadják el a kínai és az orosz vakcinát az uniós engedély hiányában, még ha jószándékúan is akartak eljárni.

Utólag bocsánatot kellett volna kérniük ezért, amikor látszott, hogy európai összevetésben is jól halad a magyar oltási program.

A Fudan Egyetemről úgy vélekedik Medgyessy, hogy egy jó kezdeményezés, de valahol „eltorzult” a projekt. Nemzetbiztonsági szempontból nem tartja aggályosnak a kínai egyetem ide jövetelét, bármelyik egyetem lehet kémközpont, mondta.

Forrás:telex.hu
Címlapkép:MTI/Illyés Tibor

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Nem volt rossz fazon,de fleto jó bevált bolsevik szokás szerint megfúrta vagy pucssolta!
Azért becsültem annak idején kimondta az SZDSZ a legkorruptabb párt.
Ez tartott,kb 10 óráig utána kussolt ő is .Az ,hogy besúgó genyó volt nem kérdés.
Hol van a többi rohadék?A fele a parlamentben?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Eladott Ország: 10.24

Mesterházyval nekem más jellegű problémám van: az, hogy szerintem tégla.
Eladott Ország
@Nyírfa: Nekem is úgy tűnik. Nem véletlen, hogy Mesterházy Attila 2006 óta tagja a NATO Parlamenti Közgyűlés magyar delegációjának, és a NATO-parlament elnöke lehetett ( egy évig), továbbá a megnyilatkozásai alapján egy albínó, csökkent vagy hiányzó pigmentációban szenved, gerinchiányban.
Nyírfa
@Eladott Ország: Nincs rá konkrét bizonyítékom, de véleményem szerint a 2014-es választásokat átjátszotta a fidesznek.
Hogy tudatosan vagy ostobaságból, nem tudom, de nagyon előadta a sértett embert, akinek "muszáj" egy oldalra kerülni Gyurcsánnyal. Volt esélyünk 2014-ben, alakult a kormányváltó hangulat, hiszen már akkor végigtapostak orbánék a társadalom színe-javán.
Egyelőre a nyilvánosság előtt homályban van , mi történt , de , hogy Mesterházy keze nem tiszta, az hótziher.
ómió
@Eladott Ország:Már megint a saját tetves komcsiságotokat hazudnád másra, idiótája!? És már 89. óta!? Nem únod még?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.