Duda Ernő virológus professzor szerint, ha a járványügyi adatokat vesszük figyelembe, semmilyen nyitás mellett nem szólnak egészségügyi érvek írja a Blikk.hu.

A magyar virológus szerint kényszeríteni kell, ha valaki nem akarja beoltatni magát, "elmennek az erdőbe remetének, kihalnak, vagy beoltatják magukat"
Kép:Pixabay

A professzor azt is kiemelte, hogy ha egészségügyi szempontból nem is indokolt, politikai részről még épp időben lépnek a kormánypárt részéről:

Ez most egyértelmű politikai döntés, és olyan értelemben okos is volt, mert ha most nem nyitnak, csökken a kormánypártok népszerűsége. Az embereknek elegük van a bezártságból. Tízezrek tüntetnek a bezárások ellen Európa-szerte. Hogy jó is lesz-e? Nem lesz. Járványügyi adatok nem szólnak semmilyen nyitás mellett

Véleménye szerint egyfajta intenzív propagandára lenne szükség, mely ugyan kissé negatív felütéssel, de hirdeti, hogy a járványnak nincs vége, és a maszk hordása elengedhetetlen. Büntetné azokat is, akik ennek nem tesznek eleget.

Nem szigorításokra van szükség, de a meglévő szabályokat be kellene tartani

Számításai szerint az április 19-én esedékes iskolanyitásokig nem fog eltelni elegendő idő ahhoz, hogy védettséget szerezzen minden pedagógus, hiszen a vakcinák védettséget biztosító hatása különbözik, és hiába kapták meg 2,5 millióan legalább az első oltást, a tényleges védettséggel rendelkezők kicsivel több, mint egymillióan vannak, nagyjából másfél-kétmillióan azok, akik már átestek a betegségen, és ezáltal tettek szert védelemre, így a matematikai művelet végén még mindig találunk közel hétmillió embert, aki nem rendelkezik kellő védelemmel a gyilkos kórral szemben.

A legnagyobb cégek közben az elmúlt hónapokban elkezdtek dolgozni az oltás világviszonylatban történő alkalmazásának következő fázisán, ami a gyerekeket érinti. Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy az oltás hatékonysága száz százalék. Mint ismeretes, a felnőtteknél ugyanez a szám kilencvenötre tehető. A vizsgálatok és a tesztek nem is feltétlen a hatékonyság, sokkal inkább amiatt fontosak, hogy megállapítsák, pontosan mekkora adagra van szükség a gyerekek körében a kellő védelemhez.

Idáig nem a gyerekek haltak meg, hanem az idősek. Először azokat kellett menteni, akik belehalhattak a betegségbe. Most az egy új jelenség, és részben a mutánsokkal magyarázható, hogy már a fiatalok és a gyerekek között is akad olyan, aki súlyos állapotba kerül kórházba. Fél évvel ezelőtt még nem ez volt a helyzet

- adott választ arra a kérdésre Duda Ernő

Éppen ezért is látja többi kollégájához hasonlóan a vakcinában a megoldást a járvány teljes mértékű legyőzése kapcsán, amivel szemben ő akár kényszerítőleg is fellépne, vagy épp különböző előnyökkel ruházná fel az oltással már rendelkezőket:

Egy demokratikus országban lehet abban bízni, az értelmes emberek fölismerik, érdekük, hogy be legyenek oltva. Ha valaki nem képes erre, akkor azt kényszeríteni kell. Ezt lehet úgy, hogy a rendőr elviszi, meg úgy is, hogy lesz majd egy zöldkártya, amely többlet jogokat biztosít az oltottaknak. Azaz ha valakinek van ilyen, akkor mehet a presszóba, a moziba, ülhet a repülőre. Akinek meg nincs, az mindezt nem teheti. Az utóbbiaknak pedig előbb-utóbb választaniuk kell: elmennek az erdőbe remetének, kihalnak, vagy beoltatják magukat

Forrás:Blikk.hu
Címlapkép:Pixabay

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A virológos szakemberek ne bennünket baszogassanak, hanem érjék el, hogy CSAK olyan oltóanyag jöjjön be az országba, amit az Unió hivatala jóváhagyott!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@sgl: A baj az, hogy nem biztos a célnak megfelelés. Nincsenek adatok- semmilyennek, nemhogy tudományosan bizonyitott tények!
Nessy
@Al X: van a klaviatúrán "Delete" gomb. Én az összes reklámot ab start törlöm. A telefont is "ki lehet nyomni". A reklám papírok meg mennek a kukába. Értelmetlen az életet, egészséget feláldozni az idióta propaganda miatt! Gondold, hogy máshonnan nincsenek meg már régen az elérhetőségeid?
Al X
@Nessy: Gyanús is vagyok magamnak, hogy ez nem racionális viselkedés részemről.
vitriol
Túl sok itt a "kényszerítés", már tényleg csak az hiányzik, hogy katonák lefogják a pácienst és a virológus elvtárs döfködje bele a nedűt, lehetőleg olyat, ami hatástalan, viszont sok pénzünkbe került. Aztán a sok majom majd elhiszi, hogy csak azok hiányoznak a teljes átoltottsághoz, akik még nem regisztráltak. Fideszcsicskák büszkélkednek: nálunk a legtöbb a beoltott az EU-ban, de azt elhallgatják, hogy az egyszer beoltott még nem védett!!!
ómió
@Szeparepa2: Merülj alá a bolsi latrinába, bolsi latrinabúvár szarkupac! Akkor nem fogsz itt külön bűzleni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.