A független képviselő szerint újabb bizonyítékot kapott arról, hogy a hazai egészségügy már a járvány második hulláma alatt összeomlott. Nem kérdéses, hogy kik szenvednek emiatt.

Hadházy: az egészségügy rég összeomlott, itt az újabb bizonyíték

Fotó: pixabay.com

A számok nem hazudnak, akármit hadovál Kásler és a miniszterelnök. Az egészségügy már a második hullám alatt összeomlott 

- írta a politikus a Facebookon vasárnap reggel.

Egy konkrét példa Hadházy a dunaújvárosi kórházigazgató 90 nap után (!) megküldött válaszát hitra nyilvánossághra.

Eszerint már a második hullám alatt harmadával kevesebb beteget tudtak ellátni a szakrendeléseken, mint a járványmentes időszakban.

Az egészségügy nem úgy omlik össze, mint az elájuló páciens, hogy egyik pillanatról a másikra nem tud beteget fogadni. Hanem pont úgy, mint a magyar egészségügy: egyik hónapról a másikra drasztikusan lecsökken az ellátott betegszám. Ami pedig nem mérhető, csak egyéni tragédiákból tudjuk: az ellátások színvonala is drasztikusan lecsökken

- jegyzi meg a korábban a Fideszben, aztán a LMP-ben is politizáló képviselő.

Kásleren és Orbánon kívül mindenkinek nyilvánvaló: a szakrendeléseken, egynapos sebészeteken és rendes műtéteken ellátott esetszám nem azért esett vissza töredékére, mert eltűntek a betegek.

Hanem mert eltűntek az orvosok és az ápolók járványosztályokra (és az erőltetett átalakítás miatt részben a kórházakon kívülre, a magánszektorba).

Ez maga az összeomlás, amit felelős kormányzással el lehetett volna kerülni.

Persze amíg Orbán ilyen szervilis, talpnyaló kórházigazgatókkal veszi körül magát, addig könnyen hazudoznak arról, hogy minden rendben van. Mészáros Lajos doktornak is volt képe kivárni a 90 napot a válaszadásra egy olyan kérdésben, amelyiknek a megválaszolásához három gombnyomásra volt szüksége a számítógépen.

- fejezi az érzékelhetően indulatos képviselő a vasárnap reggeli Facebook-bejegyzést.

A számok nem hazudnak, akármit hadovál Kásler és a miniszterelnök. Az egészségügy már a második hullám alatt...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. április 10., szombat

Forrás: Facebook

Címlapkép: pixabay.com

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Én még csak kritikát hallottam ettől az embertől! Orvos létére nem tud épkézláb javaslatot tenni soha?! Akkor ő mit és mikor dolgozik???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Jó az nektek magyar gecik!Erre szavaztatok/ én nem/ akkor egyétek meg amit főztetek ! Kellett nektek 12 év Orbán rezsim már nem szsbadultok meg tőle még 2030ban is 2/3 al fog nyerni!
Cicamama55
Régen vannak problémák az egészségügy területén. Ennek orvoslására szolgált volna a vizitdíj. Aztán Balog Zoltán irányításával, 6 éven keresztül leamortizálódott teljesen az egész ágazat. Ennek a felelősségét rajta kellett volnamár régen számonkérni! Sándor Mária, a fekete ruhás nővér, éveken keresztül e miatt tüntetett, pedig akkor még ez a vírusos időszak nem is volt.Soha nem erőszakkal, hanem mindig higgadtan szólt. Minden szava igaz volt, ez utána maximálisan bebizonyosodott.
ómió
Hullaházy efftárs újabb Athinát talált? És most ő "narrálja", nem Korózs efftárs?
ESCOBAR
Én még csak kritikát hallottam ettől az embertől! Orvos létére nem tud épkézláb javaslatot tenni soha?! Akkor ő mit és mikor dolgozik???
Nessy
Egy még januárban kapott, a jövő hétre szóló időpontra , pénteken telefonáltak, hogy jelenleg nincs szakorvos, "átvezényelték", majd a hó végén érdeklődjek! Még szerencse, hogy értesítik a pácienst, és nem ott szembesül vele, hogy nincs rendelés! Úgy hogy a Kásler és az összes szócséplő elmehet a pokolba a "győzelmi jelentéseivel" egyetemben!
tudode
Arcpirító az, hogy a felcsúti nemzetvezető klakkjai megjátsszák a süketet, vakot afőlött hogy mit művel az országgal az a eskűszegő feljebbvalójuk, aki a hatalom és a pénz megszerzéséért mindenre képeSS!
.
A plenáris üléseken számtalanszor felteszik a kérdést az ellenzéki képviselők, hogy
.
---- Hol van a pénz? (Jakab Péter)
www.facebook.com/jakab.peter.miskolc/videos/2994817470749315
---------------------------
.
Gyomorforgató az, hogy a NER tagjai, és a talpnyalók lapítanak mint az a bizonyos a fűben, sőt a volt fideszeSS Haházy Ákossal szembemennek ahelyett, hogy képviselői esküjüknek megfelelően csatlakoznának hozzá, nem vállalva a cinkoSS szerepét!
Nessy
@sgl:Tavasszal egy értelmetlen rendeletével állította le Kásler a járóbeteg szakellátást, most magától áll le "átvezénylés" miatt! Lehet az egészségügyre szájkosarat tenni, de a betegre nem tudnak. Sokan mondják el, hogy milyen heroikus küzdelmet vívnak orvosok, nővérek a betegek életéért. Hogy mennyire nem igaz a kormány propaganda, a minden nagyon szép, minden nagyon jó, többet is el tudnak látni.
Nessy
@tudode: Miután ha ők lesznek betegek, és nincs szabad lélegeztető gép, két perc alatt "felszabadítanak" nekik! Három orvos ugrálja körül.
tudode
@Nessy: .
------ Egy egész emeletet tartanak fenn Orbán Viktornak a Graz-i magánklinikán
olkt.net/egy-egesz-emeletet-tartanak-fenn-orban-viktornak-a-graz-i-maganklinikan-2/
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+gr%C3%A1ci+orvosa&oq=Orb%C3%A1n+G&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i59l2j35i39j46l2j0i3j46j0.9819j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------
.
Azzal együtt, hogy mindenki aki mentális problémával küzd, legtöbbjük nem rendelkezhet a szükséges mértékű belátási képességgel, azzal együtt az antidepreszánsoktól duplájára duzzadnak!
tudode
És még annyit!
.
Beleborzont az a járványkezelés nehézségeibe, aki 2019 nyarán, és 2020 őszén kénytelen volt igénybevenni általános eü. problémával kórházi ápolást!
.
Saját tapasztalatom az, hogy 2019 nyaréhoz hasonlóan nem volt vizit, mindennap más ápolószemélyzet látta el a klienseket, haztérés után küszködve a kórházban összeszedett kórházi fertőzéssel!
.
És erre az áldatlan helyzetre tgelepedett rá a járvány!
human
@sgl: Biztos van miért kritizálni az ellenzéket, de azért az elkényelmesedett magyar választó is megéri a pénzét. Például a közmédia állapotát már külföldről is látják, de Hadházy is hiába hív embereket az MTVA-hoz. Pár ezer emberrel nem lehet bevenni, mert a rohamrendőrség egy óra alatt szétveri az egészet. Ha százezren lennének ott napokig, akkor már valami történhetne. Hadházy nagyon sokszor elmondta, hogy ő hozhat akár mekkora korrupciós ügyeket, de ha az emberek nem állnak be mögé, akkor nem tud tovább lépni. Szóval a pakliban azért az is benne van, hogy attól a pár képviselőtől várjuk, hogy kiássa nekünk a gesztenyét.
Nessy
@tudode: Ez az állapot évek alatt romlott le ennyire. Most meg még kevesebben maradtak. Van pénzed? Meggyógyulsz! Nincs? Imádkozz naponta rózsa fűzért.
fergeteg
A kórházak teszik a dolgukat. A magánegészségügy meg malmozik a járvány alatt jó pénzért.
Nem 5500 hanem 3800 dolgozni nem akaró pénzsóvár esküjét magtagadó orvos,és a ápoló húzott el
Akik visszahúzók voltak.
fergeteg
Hadházi libsi !
Üres a folyosó a kórházban Öcsi !
Nem Italia.
Nessy
@fergeteg: Az nem kórház folyosó, hanem ambulancia. magyarul járóbeteg szakellátás!
Úgy mellékesen van magán kórház, amelyik ápol covidos beteget! Igaz ezért egy árva fillért sem kap! Néha olvass a királyi médián kívül mást is! Lehet, hogy neked nem okoz gondot a várólisták hosszúsága egy, egy szakrendelésre,egy napos ellásra, van akit igen! Tényleg borzalmas "pénzsóvárak" pl. a szakdolgozók! Nem is értem, hogy nem zengtek hozsannát, amikor a kevesebb fizetést megkapták most áprilisban! Tudod, a hivatás tudat nem hivatalos fizető eszköz!
Clavigo
@fergeteg: " Aakik visszahúzók voltak "...? Az az 5000 doki,nővér,,,szakdolgozó...?? Akik nem írtak alá a Zsírmorénak ?? Beteg vagy te,,öreg...,.de azt nem kell szégyenlened,,hogy idióta vagy.. Elég ,ha @nyád szégyenli...
Giovanni Alba
@ESCOBAR: ma, 09:39
Egy MEO-s ha hibát talál, jelzi. Ez a dolga. Egy normális helyen megbecsülik azt, aki rámutat a hibákra, hiányosságokra.
Ne a hírhozóra haragudj, ha nem tetszik amit mond.
Nem mellesleg a kritika egyféle véleményközlés, lehet negatív, és lehet pozitív.
Országgyűlési képviselőként a kormány munkáját kellene felügyelnie, ha nem akadályoznák lépten-nyomon, például a közérdekű adatigénylések határidejének cinikus hosszabbításaival.
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 09:43
November végén telefonáltak, hogy a december elejére tervezett kontrollvizsgálat elmarad, az orvost átvezényelték máshova, valameddig. Azonnal tudtak adni másik időpontot, március elejére. Elballagtam, leültem az ajtó előtt, vártam fél órát, akkor bekopogtattam. Egy űzött tekintetű asszisztens nézett ki, és közölte, hogy a doktor úr nem rendel, majd érdeklődjek április elején a kartonzóban.
Eladott Ország
@fergeteg: ma, 12:09 ◘ A fidesz csontig hatoló szervilis seggnyalásán kívül, azért a tényeket is kell figyelembe venni! 5500 dolgozó távozott az állami egészségügyből az új munkaszerződések miatt. Számos kórházi osztály működése veszélybe került. A Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke azt mondta, az egyik megoldás a közalkalmazotti jogviszony visszaállítása lehet.
weborvos.hu/lapszemle/sokan-csak-azert-irjak-ala-mert-nincs-mas-valasztasuk-265673
ESCOBAR
@Giovanni Alba: Szó nincs haragról! Ha még egyszer végigolvasnád, amit írtam?! Épkézláb ötlet, javaslat?!
Giovanni Alba
@ESCOBAR: ma, 14:37
Hadházy észleli a rendellenességeket, megpróbál utánajárni, jelez, szót emel, tehát teszi azt, ami parlamenti képviselőként mindegyiknek a dolga lenne. Ezidáig az ellenzéki pártok összes jobbító* javaslatát a többség lesöpörte az asztalról.
Te most komolyan komplett cselekvési tervsorozatot vársz el Hadházytól? Ő felhívja a figyelmet a hibákra, a kormány dolga ezeket helyrehozni.
Mit szólnál, ha reklamálsz a péknél az ízetlen, rossz minőségű kenyér miatt, és ő listát kérne tőled megoldási javaslatokkal?
Ugye hogy nonszensz?
A haragról. Te Hadházyt ekézed, pedig ő csak hírhozó, lakmuszpapír, nem pedig megoldókulcs.
*szóvicc
balos
Amikor egy hülye agyú rátelepszik a nemzethy szlogenre,akkor a sötétség erői diadalt ülnek!A fideSSes vírust sajnos békés úton már nem lehet megfékezni!Itt a "mütét" és "amputáció" segíthet!
ESCOBAR
@Giovanni Alba: Értem az érvelésed, jó is! Kicsit részrehajló! Ugyanis a magyar parlamentben 199 PÉK ül...
teuton57
@ESCOBAR: A szamtannal egy kis problemad van. Persze aki elfogadja, hogy 40% szavazattal 2/3-ot lehet produkalni, annal nincs ertelme matekozni...
human
@Shikari: Mert nem azt szokták lecsukni aki sorra nyeri a bíróságon a rágalmazási pereket.
Gazella
@Horizont: persze, hogy csak Covid van! Kizárólag ebből tud a kormány pénzt lenyúlni.
Gazella
@fergeteg: na stop! Nem is 5500 egészségügyis nincs, hanem 100.000 fő feletti egészségügyis tünt el a rendszerből! Na ebbe köss bele te szarzsák!
human
@Shikari: Elég nyilvánvaló, hogy Orbán azért nem engedi a sajtónak bemutatni a kórházakban dolgozók napi harcát a járvány ellen, mert akkor a sikerpropaganda összeomlana. Ha viszont az emberek látnák a kórháza zsófoltságát, a lélegeztető gépeken fekvő betegeket, az orvosok beszámolóját, akkor talán többen szánnák rá magukat az oltásra. Az idióta járványtagadók is mindig azzal jönnek, hogy ők ugyan nem látják a járványt, semmivel sem rosszabb a helyzet mint influenza szezonban.
Döntenie kellett Orbánnak, hogy a népszerűségét tartja meg vagy több embert szeretne megmenteni. Úgy döntött a győzelem propaganda fontosabb, mint az ember.

Ha pedig Hadházy valóban rémhírt terjeszt akkor biztos ezért hivatalból el fognak járni az illetékesek. Valójában pedig az szokott lenni, hogy a médiának perrel fenyegetik, de mégsem perelnek, mert akkor valóban ki kellene vizsgálni az ügyeket és egy ilyen vizsgálatra már nem tudnák ráhúzni, hogy álhír, rémhírterjesztés.
ESCOBAR
@teuton57: Ezt melyik hozzászólásomra reagáltad?
Namely
"Ez maga az összeomlás, amit felelős kormányzással el lehetett volna kerülni."
Részben igaz, de megnézném a populista fejedet, amikor bevezették volna az egyéni TB-összeget mindenki számára a kockázatosságához mérten. :D (én azonnal bevezetném, ahogyan az ellátás biztosításhoz kötöttségét is, ha nincs akkor hívja Hadházy-t, vagy a krisnásokat)
Az érem másik oldala, hogy mindig elfelejtik a felelős állampolgárt, aki nem csal adót, nem lóg az ellátórendszeren.

"Mészáros Lajos doktornak is volt képe kivárni a 90 napot a válaszadásra egy olyan kérdésben, amelyiknek a megválaszolásához három gombnyomásra volt szüksége a számítógépen."
Esetleg volt most fontosabb dolga, mint egy ripacs ostoba kérdéseire válaszolni?

"Kásleren és Orbánon kívül mindenkinek nyilvánvaló: a szakrendeléseken, egynapos sebészeteken és rendes műtéteken ellátott esetszám nem azért esett vissza töredékére, mert eltűntek a betegek.Hanem mert eltűntek az orvosok és az ápolók járványosztályokra (és az erőltetett átalakítás miatt részben a kórházakon kívülre, a magánszektorba)."

Ez folyik évek óta, Hadházy droid ezt nem tudta? Jaaaaa, tudta, csak akkor éppen a lépcsőn fetrengett, amikor az volt a menő, akkor még ő is tett az orvosokra, betegekre, ápolókra.

Akkor megynyugodhatunk:
Hadházy majd kiáll mindenkiért. Mindig azért, aki éppen a legtöbb like-ot, kattintást hozhatja neki, és az éppen aktuális gazdáinak.

Az elvek embere:
Fidesz->Lmp->független (:DDDDDDDDDD) valójában összefosásban van. Lesz ő még máshol is. Aki többet ajánl érte. Senki többet? Harmadszor!
NKF
Ez a Faszházy húzzon a francba!Remélem jövőre eltűnik a közéletből!
csipetke
Lesz még a helyzet rosszabb is,mert rögtön itt a május,és az egyébként is nagyon kevés szakdolgozóból még 7 ezer elmegy,miután úgy írták alá a szerződésüket, hogy ha az állam nem változtat rajta,májusban ők is elmennek. Ahelyett,hogy orbán annyi béremelést adna az eü-ben,hogy legalább az uniós bérek alsó határát súrolja,építenek mégegy stadiont,és1 év alatt toltak sportra 588 milliárdot,az egyházaknak 153 milliárdot,és az egészségügybe mindössze 61 milliárdot. Azért ez sokmindent elmond orbánról,hogy mennyire lesz@rja az egészségügyet,és minden mást is a sporton kívül,azon belül is a focit kultiválja. Aztán semjén hobbijára is költenek 65 milliárdot,mert vadászati kiállítás nélkül nem élhet. 10 tonna szarvasagancsból csinál hozzá egy szobrász kaput. Becarás,hogy mit meg nem enged magának a kormány,azaz orbán,merthogy egyszemélyes kormányzás folyik.Hadházy pedig szálka a szemükben,mert rávilágít 1-2 dologra,ami gáz a fidesznek,azaz orbánnak. Tiszta röhej, hogy a szőrös kovács provokációnak minősítette a külföldi újságíró által feltett kicsit kellemetlen kérdéseket kérdéseket, Ilyen a világon nincs még egy.Ez a kormány úgy gáz,ahogy van..
csipetke
@sgl: 10:13 Mit nem értesz?A kórházak személyzetének meg van tiltva,hogy nyilatkozzanak. Bár nem értem,hogy mit csinálna a kormány,vagy a demens vénember kásler,kirúgná őket?Nincs helyettük másik.Ez a szakma nem olyan,mit a kormány,kirúgnak pl egy miniszteri biztost,pont egy perc alatt találnak másikat. Szaporodnak,mint a tehénszaros pocsolyában a baktériumok
Nessy
@Pegero: helyes! Jelentkezz a Tatbányai sürgősségin. Ja, hogy ott nincs? Akkor keress egyet! Könyvet, és két napi élelmet vigyél magaddal!
Nessy
@Pegero: Én csak a kiújuló ritmus zavarod miatt ajánlottam. Ha pitvar fibriáció lépne fel, az esetenként végzetes lehet!
Nessy
@Pegero: Ezért óvlak a ritmus zavar kiújulásától! A hypertoniának sem tesz jót az idegeskedés!
human
@Shikari: írod "Orbán nem engedi, hogy ellenséges ügynököket kiszolgáló újságírók rontsák a védekezés esélyeit."
Jó, hát néha elfelejtem, hogy te fizetett troll vagy és mindegy mit írok, Orbán akkor is tökéletes.
bence
@ESCOBAR: ! Csak kérdezem ! A sok javaslata közül melyiket fogadták el ?! Mindent ami az ellenzékkel kapcsolatos , a kormány oldal leseper az asztalról !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.