Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 835 894 fő, közülük 1 197 685 fő már a második oltását is megkapta. 6296 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 720 164 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

206-an haltak meg a kormányzati honlap szerint, 2,8 millió a beoltottak száma

Fotó: pixabay.com

Elhunyt 206 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 23 417 főre emelkedett – írják a kormány járványügyi honlapján.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 426 394 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 270 353 főre emelkedett. 10 484 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 290-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 28%-a már kapott oltást, szemben az uniós 15%-os átlaggal.

Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás.

Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithattak az üzletek, a szolgáltatások és a kijárási tilalom 22 órára tolódott. Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak.

Ma is folytatódik a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók soron kívüli oltása a kórházi oltópontokon. A háziorvosok is folytathatják a regisztráltak beküldését a kórházi oltópontokra, ahol most Pfizer és Szputnyik vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Nem baj júniusban nyitunk ,akkor is ha beledöglünk!!kell a foci a barom magyarnak! Orbán megadja nem baj ha újabb 22 ezer ember hal meg a focinak,kisvasútnak mennie kell hiszen ez a fővezér álma!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.