Legújabb felesége családjának földszerzési kísérletének megírását vette zokon a miniszter. A Telex szerint nem szerencsés, hogy miniszterként utasítgatni próbálja a független sajtót.

A Telex cikke szerint bocsánatkérést vár el Rogán Antal miniszter tőlük, miután megírták – több más sajtóorgánummal együtt –, hogy a miniszter új feleségének családja nagy mennyiségben kívánt megszerezni földterületeket és ehhez hitelt is igénybe vettek volna.

A korábbi cikkek szerint több mint másfél milliárd forintért szerzett volna meg 1171 hektárnyi borsodi földet Rogán új felesége, annak szülei, apjának egy üzlettársa, egy nyírségi nő. A hitelt pedig egy állami hátterű banktól vették volna fel.

(A 24.hu cikke szerint ez a 1171 hektárnyi földterület nem sokkal kevesebb, mint a 199 tagú országgyűlés 57, nagyobb földbirtokkal rendelkező politikusának összes földje együttvéve. Rogánnak egyébként 2,5 hektárnyi földje van, új felesége családja így az ő földterületének 468-szorosát szerezte volna meg a cikk szerint.)

Rogán Antal bocsánatkérést vár a Telextől

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Tamás

A cikk szerint Rogánt február óta számos alkalommal keresték emailben, telefonon, többször kormányülések helyszínén is várták, hogy megszólaltathassák, de még az albérletéhez is elmentek, hogy hátha sikerül mikrofonvégre kapni a politikust. Ezek után írta március 23-án a miniszter a következőket a lapnak:

"Amíg a nyilvánvaló hazugságokért nem kérnek bocsánatot a feleségem családjától, addig nem adok Önöknek interjút. A bocsánatkérés után ezt azonnal megteszem. Önök a telex.hu portálon azt írták, hogy a feleségem családja hitelt vett fel, ez nem igaz. Azt írták, hogy a család megszerezte a földeket, ez sem igaz. A felsorolt állítások hazugságok, amikért bocsánatkérést várok."

Erre válaszul a Telex a következőt írta a miniszternek egy nappal később:

"Két nappal az első cikkünk megjelenése előtt írásban kerestük miniszter urat, de a kérdéseinkre nem kaptunk választ a Miniszterelnöki Kabinetirodától. Ha kapunk választ a kérdéseinkre, már az ön által kifogásolt cikkben is tisztázhattuk volna a dolgot.

A témáról szóló első cikkeink idején semmi nem utalt arra, hogy nem egy folyamatban lévő földvásárlásról van szó; egy aláírt adásvételi szerződésre jogilag és köznyelvileg is lehet mondani, hogy valaki földet szerzett, akkor is, ha később történik a birtokba adás. A szerződés alapján világos volt a vevői és az eladói szándék is.

Álláspontunk szerint az elvárható gondossággal jártunk el ebben az ügyben, minden cikk megjelenésekor igyekeztünk a leginkább körültekintőek lenni és figyelembe venni az összes elérhető információt. Amint miniszter úr is nyilatkozott a témában, megjelentettük az állításait, amelyeket aztán az összes későbbi cikkünkben is közöltünk.

Nem gondoljuk tehát, hogy bocsánatot kellene kérnünk, ugyanakkor nem tartjuk szerencsésnek, hogy miniszterként tájékoztatás és a kérdések megválaszolása helyett feltételeket szab egy interjúhoz.

Ettől függetlenül továbbra is nyitottak vagyunk miniszter úr felé, sok témában lennének kérdéseink, reméljük, hogy egyszer lesz alkalmunk interjút készíteni önnel!"

A Telex április 12-én jelentett meg egy közel 20 perces videót Rogán Antalról amelyben a jelenlegi miniszter bujkálását járják körbe, illetve azt próbálják kideríteni, hogy mi is pontosan a szerepe jelenleg a kormányban. Mivel Rogán nekik nem nyilatkozott, így más fideszes politikusokat kérdeztek a miniszter kapcsán.

Forrás: telex.hu, 24.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"...reméljük, hogy egyszer lesz alkalmunk interjút készíteni önnel!"

Az ilyen maffia tagok 2 Ft-ért bármire képesek lennének.
Majd ha már egy éve csücsül a Tóni, akkor akár 1 Ft-ért is adna interjút!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@tudode: Azt írod: "Amiatt is, mert bujkálnak az orgánumok elől, mint a bűnözők!"

Hiszen bűnözők.
Nessy
@CsipkeRózsa: Mindjárt jön a bocsánat kérésre történő felszólítás. :-)))))
Ha úgy fogalmazunk, Bocsánat, ők tényleg bűnözők! az megfelelő bocsánat kérés?
Nessy
@CsipkeRózsa: Ez egyébként egy régi vicc poénja volt.:-))))
CsipkeRózsa
@Nessy: Ismertem a viccet.

Erre gondoltál?:

"
Kohn és Grün összevesznek. Kohnt azonban bántja a lelkiismeret. Elmegy a rabbihoz, elmondja a sztorit és megkérdi, mit lehetne tenni. A rabbi azt mondja, hogy bocsánatot kell kérni. Kohn ebbe nem megy bele, inkább hazatér. Otthon furdalja a lelkiismeret, emiatt újra felkeresi a rabbiját és megkérdi:
- Biztos, hogy bocsánatot kell kérni?
- Teljesen biztos.
- De lehet telefonon is?
- Lehet.
Jól van, Kohn otthon feltárcsázza Grün lakását. A túloldalon beleszólnak:
- Halló?
- Halló, Kovács lakás?
- Nem, Grün lakás.
- Akkor bocsánat."
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 14.50

Nagyon Jóóóóóó! :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.