A kínai Müller Cecília -vagy valaki afféle- azt mondta, hogy a kínai vakcinák "hatékonysági foka nem túl magas. " Ez a ködös bejelentés számokban kifejezve mennyit jelenthet? 5%-ot, vagy 50%-ot? Nagyon nem mindegy, hiszen a bőrünkre megy!

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Nyírfa: De. Nagyon sokan- bár nem választották, ezt kapták. És a leginkább veszélyeztetett korosztály több százezres létszámban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Majd jön a maffia és megmagyarázza, hogy 500%-os a hatékonyság.
Ezért vették meg aranyáron...
Nyírfa
És akkor még kérdés, miért utasítja el a lakosság a kínai vakcinát?
Szerencsére és remélhetőleg nem sokan választották.
Kína birodalommá , szuperhatalommá akarja kinőni magát, de ehhez nincsenek meg a minőségi feltételei. Ellopott, lemásolt technológiák, környezetszennyezés, totális diktatúra, rabszolga-társadalom, népirtás: ezek az ismérvei - nem jó ajánlólevél.
És akkor jön - jönne a Fudan. Érdekes, az EU többi országa nem kapkod ezért az egyetemért. Nekik jó a CEU.
Magyarországot minden szempontból megbízhatatlannak kell tekinteni - csak mint Kínát.
kereső
@Nyírfa: De. Nagyon sokan- bár nem választották, ezt kapták. És a leginkább veszélyeztetett korosztály több százezres létszámban.
Nyírfa
@kereső: Ez nagyon rossz hír. Gyanítom, az idősotthonok lakói voltak az első alanyok.
Peller Anikó
@kereső: De ők már védettek, iszen kaptak róla plasztilinkártyát.

Mondjuk igaz, hogy nincs ráírva mire kapták és így szopornyica ellen is lyó.
kereső
@Nyírfa: Az a helyzet, hogy nem. Az idős otthonok lakóit főleg Pfizerrel oltották, viszont a vidéki háziorvosok - városokban, falvakban gyakorlatilag csak a kinaival oltottak. Néhány emberre kaptak lehetőséget körzetenként, hogy oltópontra irányitsák az oltandókat- ott kaptak Szputnyikot, és még kevesebben Pfizert.
kereső
@Peller Anikó: Igfaz. Lényeg a kártya- főleg annak aki legyártotta, kapott érte 1-2 milliárdot.
Egyik ismerősöm mondta, arra jó, hogy tökéletesen lehet vele levakarni a jeget a szélvédőről. Mert másra nem igazán. Én is megkaptam már az első oltás után/ rajta az oltás dátumával. A QR kód meg egy üres oldalra irányit.- majd elteszem emlékbe!
folt
Amikor majd a negyedik oltás után is ugyanúgy kell védekeznie, és nem engedik be Európa és a világ több országába, akkor talán elgondolkodik az ember, hogy ez az Orbán tényleg egy sötét gazember, aki mindent csak és kizárólag magáért tesz, mert valójában senki más nem érdekli, csak saját maga.
Az oltakozási verseny megnyerése mindenáron négy dologról szól (számban és nem eredményességben!):
- hogy Orbán játszhassa az eszét, hogy milyen fasza csávó
- elfedtetni a valós problémák súlyosságát (a halottak számán túl nézzük csak azt, hogy sok ember nem a covidba hal bele közvetlenül, hanem abba, hogy nem kap megfelelő ellátást, mert bajban van az egészségügyi rendszer)
- természetesen (mármint a gyökér Orbánnak ez természetes) a legfontosabb a foci, hogy lehessen nyitni, meccseket idehozni és a sok futballhuligán örömében ezért majd megint rá szavaz
- és hát a pénz... az a fránya lenyúlható sok pénz, az orosz meg a kínai oltóanyagok után

A hozzáértő szakember (és nem Orbán egyik csicskája) megmondta, hogy a védettség a második - jó minőségű, hatékony - oltás beadása után két héttel alakul ki.
Innentől kezdve a számok (csak úgy dobálóznak a milliókkal) már nem is olyan szépek.
És ha ehhez hozzávesszük, hogy az oltási hajlandóság jelentősen elmarad (és nem az ellenzék miatt!) a nyájimmunitás tényleges kialakulásához, akkor hosszútávon is bajban lesz Magyarország.
Orbánnak az emberek csak számok. Ha ezt valaki megérti, akkor fogja meglátni, hogy Orbán valójában... ördögien gonosz.
Nessy
@kereső: Ez az egész kártya buli halottnak napszemüveg! Van rajta mindenféle dátum. Van, amelyik pár napig van egy hónapig érvényes. Elhiszi valaki, hogy ha a kártyával be lehet menni valahova, fogja nézni valaki, hogy érvényes, vagy nem érvényes? Egy frászt! A QR kód felvisz egy EESZT oldalra, ahol a személyi adataimon kívül semmi értelmes nincs. Pedig valahol meg kell lenni a valós adatoknak, hiszen az oltás után kinyomtatott igazoláson még az is rajta van, melyik karomba kaptam az oltást.
Nyírfa
@kereső: Elég sokat beszélgetek egy idős házaspárral a piacon, akiknél rendszeresen vásárolok. A faluban, ahonnan nap mint nap felutaznak, már négyen haltak meg a vírus következtében, bár ,azt nem tudják, hogy kaptak-e oltást vagy sem. Ők beoltatták magukat, és csak reménykednek , hogy sem az otthoni környezetben, sem a munkájuk során nem fertőződnek meg.
Sajnos a vásárlók sokszor elfeledkeznek magukról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.