Budapest I., V., VI. és VII. kerülete, vagyis a Várnegyed, a Belváros, Terézváros és Erzsébetváros egyben – nagyjából ekkora az terület, amit Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter harmadik feleségének családja vásárolt volna meg Északkelet-Magyarországon.

24.hu: Rogán harmadik feleségének családja annyit földre szerződött, mint amennyi az összes képviselő földtulajdona

Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

Februárban derült ki, hogy Rogán Barbara, a szülei, az apja üzlettársa és egy nyírségi nő több mint másfél milliárd forintért kötöttek adásvételi szerződéseket, és összesen 1171 hektárnyi területet szereztek volna meg Borsod megyében – írja a 24.hu.

A vételár 95 százalékát, azaz több mint 1,5 milliárd forintot az állami tulajdonú Budapest Banktól kapott földvásárlási hitelből fedezték volna. A földek azonban végül nem kerültek a miniszter új hitvesének családjához, mert a szerződések nyilvánosságra kerülése után nem sokkal kiderült, hogy a kormányhivatal megtagadta hatósági jóváhagyásukat, noha az eladó érvényesnek tartotta azokat.

A földterület nagyságát jól érzékelteti, hogy a szóban forgó 1171 hektár nem sokkal kevesebb, mint az összes magyar országgyűlési képviselő földvagyona együttvéve.

A 24.hu kutatásai szerint

* 46 kormánypárti képviselő 1320,

* 11 ellenzéki pedig összesen 343 hektárral rendelkezik.

Ez a terület összesen nagyjából akkora, mint a már említett I., V., VI. és VII. kerület, kiegészülve a VIII. kerülettel, Józsefvárossal. Igaz, ez az összesítés kizárólag a képviselők tulajdonában álló földekről szól – bár a parlamenti képviselőkkel egy háztartásban élő közvetlen családtagok is kötelesek vagyonnyilatkozatot tenni, azok nem nyilvánosak.

A legtöbb saját tulajdonú földje a Jobbik képviselőjének, Steinmetz Ádámnak van: Somogy megyében összesen 280 hektárnyi terület. A földek – amelyek közül több osztatlan közös tulajdonban van – 2009 és 2020 között kerültek az olimpiai bajnok vízilabdázóhoz.

A második legtöbb föld a fideszes Győrffy Balázs nevén van, ő egyben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke: Veszprém megyében összesen 213 hektárnyi terület az övé. A harmadik a fideszes Szabó Zsolt, akinek elsősorban Heves megyében van 167 hektár mezőgazdasági területe.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Soós Lajos

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ami az anyaföldet illeti, nem panaszkodhat az anyagöldet gyűjtögetők egyike sem!! Mint pl. a templom egere nevén szereplő árok, szántó, ki tudja milyen cucc:

2010-2015.miniszterelnok.hu/gallery/kozlemenyek/Levai_vagyon_2009.pdf
-----------------------------------
.
Miután ura és parancsoLÓJA azzal kábította a társadalmat, hogy
.
----- Orbán: Megvédjük a földet a spekulánsoktól (2012.).
www.origo.hu/itthon/20121013-orban-nagy-remenyeket-fuz-a-foldtorvenyhez.html
.
www.teol.hu/orszag-vilag/hirek-orszag-vilag/orban-megvedjuk-a-foldet-a-spekulansoktol-466145/
-----------------------------
.
Úgy megvédték az anyaföldet, hogy a fal adta a másikat:
.
--- Gazdagodó oligarchák – földmutyik Magyarországon
hu.euronews.com/2020/01/17/gazdagodo-oligarchak-foldmutyik-magyarorszagon
-----------------------------
.
Ekladáns példa erre a felcsúti juhász története, akitől őfélesége köre, vagy mije elvette a bérelt földjét, és még mindig SS hogy hogyan /miért halt meg a fatornyos falubélieknek borsot tőrő ember, élete teljében
.
---- Hogyan halt meg Váradi András, az igazmondó juhász?
magyarnarancs.hu/belpol/feloldasra-varo-ellentmondasok-105373.
.
Részlet ebből a tragédiából:
.
---- Az Orbán–Mészáros-klán ellen
.
Az Alcsútdoboz melletti Göböljáráson gazdálkodó juhász a halála előtt éveken át küzdött Mészáros Lőrinccel. Mészáros kiebrudalta Váradiékat a korábban általuk bérelt állami földekről, s a családnak nem csak azt kellett végignéznie, hogy a felcsúti polgármester épp ott terjeszkedik, ahol addig ők gazdálkodtak, de akkori legnagyobb mezőgazdasági cégének telephelyét is a házuk mellett építette fel. Váradi először csak Mészárossal szállt szembe, később már az Orbán-rendszer ellen szervezett tüntetéseket és toborzott ellenállókat.
----------------------------
.
Eljön az idő amikor ebűl szerzett jószág ebűl vész el!
terlasz
Újabb strómant szerzett be magának Orbán, de szerencsére bukfenc lett a vége, mint az örökösnővel folytatott biznisznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.