Vidéken már most is gyakran előfordul, hogy feketén adják ki a szállodai szobákat.

Hazai turizmus: májustól ketyeg a bomba, de már most adnak ki feketén szobákat

Fotó: piaxabay.com

– Május elejére felkészülhetnek a kereskedelmi szálláshelyek, hogy a belföldi turizmus újraindulhasson. Eljutottunk az utolsó levegővételig, ami azt jelenti, hogy a járványügyi helyzethez és a lakosság védettségéhez igazított újranyitás nélkül már megfulladhatna az ágazat

– mondta a Magyar Nemzet néven megjelenő napilapnak Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) általános alelnöke, miután a tagvállalatokkal folytatott újabb egyeztetést.

Mint azt kiemelte, májustól ketyeg a bomba, ami végső soron tömeges csődöket is előidézhet a szektorban, különösen akkor, ha a nyári turizmust követően újabb járványhullám tarolja le az országot, és az ősszel ismét be kellene zárni a szállodákat.

„Ezt a magas átoltottsági szint gyors elérésével kerülhetjük el”

– jegyezte meg.

A szakember hangsúlyozta: a tisztességes iparági szereplőknek amiatt is sürgető az újraindulás, mert a szállásszolgáltatás összetett hazai piacán a koronavírus mellett eltorzult versenyhelyzet is borzolja a kedélyeket.

„Vidéken már jó ideje és most is jellemző a feketén történő szobakiadás”

– közölte a szakszövetség alelnöke. A szervezet rengeteg jelzést kapott, és több esetben be is bizonyosodott, hogy az ország több pontján a magán-szobakiadók, vendégházak, panziók üzemeltetői kijátsszák a korlátozásokat.

Azaz úgy bonyolítanak telt házas hétvégéket, hogy a szobákat a november óta meglévő vendégfogadási tilalom ellenére baráti társaságoknak adják ki, ám azt üzleti útként, például egy cég csapatépítő programjaként jegyzik be, ami a bezárás alatt is engedélyezett szolgáltatás

- idézi a főleg volt Magyar Nemzet-újságírók által működtetett hetilap a kormányszócsővé vált Magyar Nemzetet.

Az alelnök utóbbi kijelentéséhez kapcsolódik az a hétfőn reggel napvilágot látott hír, amely szerint a független parlamenti képviselő Hadházy Ákos több jelzés és fotó után feljelentést tett a turai luxusszállónál tapasztaltak miatt.

Az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető 

 luxusintézmény előtt a hétvégéken tele van luxusautókkal a szálloda parkolója. A politikus ez alapján következtetett arra, hogy a kastélyben megszeghetik a járványügyi korlátozásokat.

Forrás: Magyar Hang

Címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.