A KESMA érdekeltségébe tartozó lap nem jelentette meg a Németországban dolgozó kapusedző egyik fontos mondatát a homoszexuális családokról. 

Petry Zsolt szerint a Magyar Nemzet eltorzította a mondanivalóját

Fotó: Britta Pedersen/ AFP

Petry Zsolt szerint a Magyar Nemzet egyeztetés nélkül megváltoztatta az interjú szövegét, például kihagyták belőle azt a mondatát, miszerint

„nagyon is el tudja képzelni, hogy egy gyermek nagyon boldogan nőhet fel egy homoszexuális családban”.

Az előző hét legnagyobb visszhangot kiváltó híre volt, hogy a Hertha Berlin menesztette Petry Zsolt kapusedzőt, aki a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában fejtette ki véleményét a migrációról és arról, hogy egy profi sportolónak feladata-e, hogy társadalmi kérdésekben megnyilvánuljon.

Az eset után a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) megkereste Petryt, aki a lapnak azt mondta: sajnálja a történteket, úgy véli, a német sajtóban a mondatait rosszul fordították le és részben kiragadták azokat a szövegkörnyezetükből, ami félreértésekhez vezetett.

Petry azt is elmondta, hogy Magyarországon Gulácsi Péter szivárványcsaládok melletti kiállását erősen kritizálták, és szerinte sok elfogadhatatlan megjegyzést is kapott.

„Igyekeztem világossá tenni, hogy mindenki, akárcsak Péter, szabadon kifejtheti a véleményét. Ugyanakkor jeleztem, hogy a politikai kérdésekben nyilatkozó fiatal játékosok gyakran olyan ellenségeskedésnek teszik ki magukat, ami árthat vagy véget is vethet a karrierjüknek. Ezért mondtam azt, hogy nem értem, hogy tehetett ilyet. Ezt nem értem. Ezt nem korrektül fordították”

– mondta Petry, akinek nagyon rosszulesik, hogy most sokan homofób rasszistának tartják őt.

Petry a történtek után ügyvédet fogadott, nem akarja annyiban hagyni a történteket.

A kormányhoz közelálló média kiemelt terjedelemben foglalkozott az üggyel. Szijjártó Péter külügyminiszter pedig bekérette a német ügyvivőt Petry kirúgása miatt.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: AFP

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@RonaGyuri: Miért is lett hirtelen csend!?Ő maga sem hitte,hogy ennyire elferdítenek ill. felfújnak otthon mindent!
kokopelli
@RonaGyuri: Miért is lett hirtelen csend!?Ő maga sem hitte,hogy ennyire elferdítenek ill. felfújnak otthon mindent!
RonaGyuri
@kokopelli: ahogy a hvg.hu-nál írtam: a dolog akár valós is lehet, ártunk és qurmányunk és ezzel együtt a központi napilapjuk egyik fontos jellemzője az igen komoly szövegértési hiátusuk! =))
csak úgy....
- például kihagyták belőle azt a mondatát, miszerint-„nagyon is el tudja képzelni, hogy egy gyermek nagyon boldogan nőhet fel egy homoszexuális családban”
ha ez igaz,akkor petry már magyarországon sem rúghat labdába,mert a nézetei ellenkeznek a hatalom nézeteivel! kussolni arany,föleg orbanisztánban.
ittott
mikor mondtak igazat. akkor sem, ha bemutatkoznak.
kokopelli
@RonaGyuri: ...a németeknek ez k.b. olyan nagy ügy,mint egy 100 méteres torlódás a hatsávos autópályán!
Én nézem a Bundesligá-t minden héten,mert ott van igazi foci,de úgylátszik ez a semmiség nem volt téma! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.