Sajnos magas szinten tetőzik a járvány harmadik hulláma – jelentette ki az országos tisztifőorvos.

Több helyre is ki kellett vonulniuk a rendőröknek az elmúlt napokban, mert az emberek nem tartották be a védelmi intézkedéseket. Egy fővárosi helyszínen 22-en voltak egy kerti partin, Zalaegerszegen 25-en diszkóztak – írja a hvg.hu.

Honvédségi oltóbuszokon akarják beadni a kedden érkező egydózisú vakcinát

Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központja munkatársának vérnyomását mérik, mielőtt megkapja a koronavírus elleni oltást a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában 2021. március 8-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az operatív törzs hétfői beszámolója szerint a rendőröknek sok dolguk akadt a mögöttünk hagyott napokban.

Egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tartott ellenőrzés során nyitva tartó vendéglátó üzletet találtak, ahol az üzemeltetőn és az alkalmazotton kívül „további személyek” voltak jelen, akik ittak is. Zalaegerszegen pedig egy 25 fős diszkóra csaptak le.

A rendőrök mindkét helyet 6-6 hónapra bezáratták, és közigazgatási hatósági eljárást indítottak

– mondta Kiss Róbert rendőr alezredes.

Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy több mint 2,9 millió magyar megkapta az első védőoltást, további 1,2 millió pedig a másodikat is. Ezzel szerinte Európában kiemelkedő teljesítményt tud felmutatni az ország,

„hiszen a lakosság 29 százaléka oltottnak tekinthető”.

Müller ismertette, hogy kedden is érkeznek vakcinák: az egydózisú Janssen-féléből több mint 28 ezer adag. A tiszti főorvos szerint ezeket elsősorban a honvédségi oltóbuszokon szándékoznak beadni.

A számok alapján Müller Cecília szerint elmondható, hogy a járvány harmadik hulláma mára tetőzött,

„sajnos, magas szinten”.

Mint mondta, mindenütt, egész Európában a brit mutáns okozza a megbetegedéseket, és a terjedési sebessége is nagy. Ezért azt kérte, tartsuk be szabályokat, ne veszélyeztessük egymást.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Nessy: felmész ksh-...és megnézed a halálozást...hetekre bontva ott van 6 évre visszamenőleg...az hogy most mindenkit covidosnak írnak az a világ hülyesége..tehát...semmivel nincs most több halott..a "tomboló"' világjárvány alatt, mint pl két éve ,amikor még vidáman másról társalogtunk itt...sőt...januárban valamivel többen haltak meg tavalyelőtt, mint idén!! persze ezeket a számokat a covid sajtó nem szereti közölni...milyen hülyén nézne már ki, hogy a veaszélyes járvány alatt kevesebben halnak meg,mint egyébként..hát nem érdekes??? és Romániától függetlenül...nem tudom észre vetted-e...2. oltás után estek betegségbe, ergo...szart sem ért a vakcina!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Emmersson71: Nagyon összefolynak a számsorok,

az első oszlop az összes fertőzött, a második oszlop a mai napra fertőződött, a harmadik oszlop az összes elhunyt, a negyedik oszlop az utolsó napi elhunyt.
Emmersson71
@CsipkeRózsa: Egy éve nézzük..én már nem is látom a számokat, csak a Mátrixot :)

www.worldometers.info/coronavirus/
Málna
@Nessy: 14:34 Biztos ezért beszél oltottakról, és nem védettekről...
nezelodo
Elég lassan jutott el a szakmailag magas szinten teljesítő kormányunk, a propaganda minisztériumi regisztrációtól, a példaképnek tekintett "osztrák labor" oltóbuszaiig. Persze ot adnak pár db tesztet is a polgárnak, ingyen...
Málna
@Szeparepa2: Örömmel látom, ahogy napról napra bővül a szókincsed.:-)
terlasz
"„hiszen a lakosság 29 százaléka oltottnak tekinthető”
Cilike néni már megint hazudik, mert az oltottság azt jelenti, hogy dupla oltást kapott az illető és rászámolunk legalább 2 hét reakcióidőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.