Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója adott interjút Gulyás Márton Partizán című műsorának.

A beszélgetés során szóba került a 2018-as parlamenti választás, amelyről Márki-Zay úgy vélekedett, hogy a Fidesz kétharmad ugyan nem volt kérdés, de lehetett volna jobb eredményt elérni. Példaként említette a négy csongrádi körzetet, ahol ha két jobbikos illetve MSZP-s képviselő visszalép, mindegyik nyerhető lett volna. Botka Lászlóval és Vona Gáborral is sokat veszekedett emiatt.

Márki-Zay Péter szerint a baloldallal meg lehetett volna kötni az alkut, a Jobbikkal nem lehetett. 

Úgy véli, az ellenzéki árulások mögött két magyarázat van: 

vagy ostobaság, vagy árulás. Én nem tartom ostobának ezeket az embereket.”

- fejtegette.

Márki-Zay szerint az ellenzéki pártok vezetői kritikus pillanatokban sokszor nem az ország érdekeiben döntenek. Úgy látja, egy esetleges 2022-es ellenzéki győzelem is lehetnek majd közöttük árulók.

Ki az, aki el fogja majd árulni 2022-ben az ellenzéket, hogy ha kis többséget szerez, és Orbán Viktor mondjuk megvesz öt ellenzéki képviselőt, akkor már neki lesz többsége? Nem tudom, de mindenki megteheti a téteket

- mondta Márki-Zay.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A magyar baloldal fejében délibáb él...!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
Merg is nevezte saját magát!A második a momentumos siffer-alterego!
rokker33
@levarosbukta: Nézted az interjút?Márki mondta hogy mennyi Fideszes összeköttetése van/ volt az elmúlt években még lézer Janival is jó volt a kapcsolat meg sok fideszes képviselővel is! Ebben az emberben bízzunk meg?Inkább maradok Jakabnál ő még tiszta lappal indul nem úgy mint ezek a fideszes görények!
folt
Ez a Márki-Zay mit csinál egyébként?
Jakabot, Fekete-Győrt, Dobrevet látom, hallom, de ezt sok idő után most látom először, és ami azt illeti ebben sincs sok köszönet.
Az egész ország jelenlegi helyzetében az a legnagyobb problémája, hogy árulók lehetnek az ellenzék soraiban?
Számomra esélytelen az előválasztáson.
Aki Én
@verőce21: ...hát, nem lettél okosabb. Sőt...
human
@levarosbukta: Nem volt olyan közhangulat, hogy rendszert lehessen változtatni. A kis buborékunkból tűnt csak úgy. MZP jól elég jól fel szokta mérni a helyzetet, ami az időzítés miatt nagyon fontos tud lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.