Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója adott interjút Gulyás Márton Partizán című műsorának.

A beszélgetés során szóba került a 2018-as parlamenti választás, amelyről Márki-Zay úgy vélekedett, hogy a Fidesz kétharmad ugyan nem volt kérdés, de lehetett volna jobb eredményt elérni. Példaként említette a négy csongrádi körzetet, ahol ha két jobbikos illetve MSZP-s képviselő visszalép, mindegyik nyerhető lett volna. Botka Lászlóval és Vona Gáborral is sokat veszekedett emiatt.

Márki-Zay Péter szerint a baloldallal meg lehetett volna kötni az alkut, a Jobbikkal nem lehetett. 

Úgy véli, az ellenzéki árulások mögött két magyarázat van: 

vagy ostobaság, vagy árulás. Én nem tartom ostobának ezeket az embereket.”

- fejtegette.

Márki-Zay szerint az ellenzéki pártok vezetői kritikus pillanatokban sokszor nem az ország érdekeiben döntenek. Úgy látja, egy esetleges 2022-es ellenzéki győzelem is lehetnek majd közöttük árulók.

Ki az, aki el fogja majd árulni 2022-ben az ellenzéket, hogy ha kis többséget szerez, és Orbán Viktor mondjuk megvesz öt ellenzéki képviselőt, akkor már neki lesz többsége? Nem tudom, de mindenki megteheti a téteket

- mondta Márki-Zay.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A magyar baloldal fejében délibáb él...!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@verőce21: ...hát, nem lettél okosabb. Sőt...
human
@levarosbukta: Nem volt olyan közhangulat, hogy rendszert lehessen változtatni. A kis buborékunkból tűnt csak úgy. MZP jól elég jól fel szokta mérni a helyzetet, ami az időzítés miatt nagyon fontos tud lenni.
Horizont
Márki Zay teljesen jól látja a helyzetet, még ha fáj is ez sok mindenkinek. A lehető legnormálisabb legkulturáltabb képviselő. Tudom jobbról jött, de mégis ő az egyik leghitelesebb és megbízható is. Amit ő végigvitt Hódmezővásárhelyen abban a mocskos ellenszélben hát le a kalappal előtte.
Inkább azt látom az összefogást és egyes embereit, belülről többen basztatják mint a fidesz.
Nem hiszem el, hogy az előválasztásig nem lehet kibírni. Dönt a többség.
És igen szerintem is nagyon sok embert megvett és megvesz a fidesz az ellenzékből. Vagy megzsarol. Most semmi más cél nem lehet, mint orbán legyőzése. A megfelelő emberekkel. nekünk kell dönteni arról, kik legyenek azok. Ennyi. Aztán majd jön a többi.
Horizont
@folt: Nem ez a legnagyobb problémája de ez fontos kérdés. Ezen elbukhatnak. Attól, hogy te nem hallod látod ő dolgozik. Nem is keveset. Csak naponta ezerszer kicsinálják bármihez is fog. Mond azt, hogy neked nem szimpatikus azt elfogadom.
Horizont
@verőce21: orbán és a fidesz fejében mi él?
Kiegyeznék akár egy délibábbal is az helyett ami most ott van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.