Karácsony Gergely budapesti főpolgármester szerint nehéz azzal mit kezdeni, hogy a kormány a nyitás mellett döntött.

Tízezer darab koronavírustesztet oszt szét a fővárosi önkormányzat a kerületek között az április 19-ei újranyitás előtt, ezt Karácsony Gergely budapesti főpolgármester közölte Facebook-oldalán a hvg.hu cikke szerint.

Koronavírus-teszteket oszt szét a fővárosi önkormányzat a kerületek között az iskolanyitás előtt

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony a bejegyzésében a következőképp fogalmazott:

A hírek aggodalomra adnak okot. Ilyen helyzetben nehéz azzal mit kezdeni, hogy a kormány a nyitás mellett döntött, miközben jól tudjuk, gyermekeink lelkét már így is borzalmasan megtépázta az elmúlt egy év, és mi is egyre inkább vágyódunk a normalitásra. A célunk éppen ezért az, hogy a lehetőségekhez mérten a gyermeküket féltő szülők és a pedagógusok is biztonságban érezhessék magukat jövő héten, amikor újraindul az oktatás a fővárosi intézményekben. 

A főpolgármester a bejegyzésében kitért arra, hogy több pedagógussal és szülői szervezettel, illetve Szlávik János főorvossal (Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője) egyeztettek az iskolanyitással kapcsolatban, és így alakult ki az az álláspont, miszerint a teszteléssel segíthetik azt.

A bejegyzés szerint a tesztekkel a tanárokat és diákokat szűrhetik a kerületi önkormányzatok.

A főpolgármester bejegyzése végén arra kérte a lakosságot, hogy regisztráljanak a koronavírus elleni védőoltásra, ha még nem tették meg, és ha behívják őket, akkor menjenek el az oltópontokra a vakcina beadása miatt.

Forrás: hvg.hu, Facebook/Karácsony Gergely

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Ezek a gyerekek akik fertozottek /akiken meg se látszik/ máshol is mozognak! Nem csak a tanarok kozott!! Kicsit tul reagaljak ezt az egesz historiat a tanarok is. A gyeeek mouog a szuleivel, mouog mas csaladokban is... hiszterika az megy rendesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.