A magyar lakosság a 2020 januári alapszinthez képest mindössze legfeljebb 10 százalékkal csökkentette a mobilitását, és ez a régió többi országához képest kiugróan alacsony érték – derül ki a qubit.hu legújabb kutatásából.

A rekordokat döntő halálozási számok ellenére sem bírják a karantént a magyarok

Fotó: Pixabay

A cikkben azt elemezték, hogyan viszonyul a közép- és kelet-európai térség országaiban a kormányzati intézkedések és a lakosság mobilitási rátája az adott országból jelentett halálozási adatokhoz.

A járvány elleni küzdelem segítésére több technológiai cég is közzétette anonimizált, mobiltelefonról gyűjtött helyadatait. Az Institute for Health Metrics and Evaluation egyik, Magyarországról szóló jelentésében a Google, a Facebook és az Apple aggregált adatai alapján úgy találta, hogy 2021. március 29-én az aznap jelentett, kórházban kezelt, igazolt koronavírusos betegek száma (12 291) és a 244 haláleset ellenére a lakosság a 2020. januári alapszinthez képest mindössze legfeljebb 10 százalékkal csökkentette mobilitását.

Nem maradtunk otthon

A fertőzöttségi és a halálozási adatok, valamint a járványügyi szakértők naponta többször ismétlődő kérése ellenére a magyarok nem maradtak otthon, míg, mondjuk, Portugáliában az emberek a magyarokhoz képest mintegy kétszer annyival több időt töltöttek otthon, amikor a legrosszabb időszakában a magyarhoz hasonló, 300 fő körüli napi halálozási adatokról számoltak be a hatóságok.

Home office

A Qubit arról is írt, hogy amennyiben a Google mobilitási adatai alapján az átlagosan munkahelyen töltött többletidőt vizsgáljuk 2020 teléhez képest, úgy fest, hogy a magyarok több időt töltöttek home office-ban, mint az osztrákok, csehek, szlovákok vagy olaszok. Hozzáteszik: az adatok nem tesznek különbséget aközött, ha valaki otthonról dolgozik, vagy a járvány miatt elveszítette munkáját, ezért ebből a szempontból csalókák lehetnek az erről szóló adatok.

Forrás: Qubit

Címlapkép: Pixabay

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Pálinkás Pál: ,, jórészt azok halnak meg, akiknek már nem sok volt hátra"

Ez így totális hazugság, és eszméletlen pofátlan kijelentés. És ezzel együtt rendkívül káros is!
Lassan tényleg bemehetnél egy covid-osztályra, vagy beszélhetnél egy eü dolgozóval.
Tényleg érthetetlen és felelőtlen amit teszel nap mint nap.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@emerencia: Mintha fertőzöttekről beszéltél volna! Akik - mint itt kompetensektől tudhatjuk - akár tünet nélkül is áteshetnek a Covid betegségen, ÁMDE FERTŐZNEK!
Emmersson71
@Namely: "Sokan azt sem tudják, hogy átestek rajta."

Ez a másik...
A tesztelés Magyarországon szar! 66. helyen állunk a worldometers 1 millióra vetített adatában.
kereső
@Pálinkás Pál: Nem hazudok Pali. Keresd vissza egy-egy reagálásodat. A lényeg- kiemelsz egy sorszámot(milyen borzasztó szó ebben az esetben), és mellé felsorolod az alapbetegségeit és természetesen az életkorát. A sorszámozás nem a Te "múved", hanem a kormányé, vagy mit tudom én, hogy ki találta ezt ki- ennek az adatoknak a közzétételét kegyelet sértő módon.Te meg kéjjel "tapiskolsz" ezen adatokban. Nem tisztelve sem az életet- sem a halált - amely az élet része.
És nem fogadom el azt, hogy egy 75 éves ember , akinek magas a vérnyomása- de kezelt, azt Te leirod-mint szelektiv elhullottat!! Na ez is- "hullanak" irod, nem meghaltak, hanem hullanak. Tudod, azok az emberek akik megélték a 60+ évet még nem leirandók,még akkor sem ha nem teljesen egészségesek. Még élhetnének teljes életet - ha ezt megpróbálnád felfogni, másképp állnál hozzá az egész járvány témához.
Az Auswitzi hasonlat a kormány "közlésére" vonatkozik.Embertelen és tiszteletlen az elhunytakkal, az élő családtagokkal szemben. Olyan sok minden "titok" ebben az országban, miért pont ezt kell közszemlére tenni?

Te csak maradj magadnak.
Pálinkás Pál
@kereső: nos...ideteszek neked valamit...az adatokat riogatás miatt közlik...
" Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten már konkrét adatokat is hozott ennek alátámasztására. Mint mondta, Magyarországon a statisztikának volt része olyan elhunyt is, aki közlekedési balesetben hunyt el és halála után a koronavírust is kimutatták a szervezetében. "
nos...ezek után szerinted hitelesnek kéne vennem a covid hisztit?..
Namely
@Emmersson71: igen, de ha tünetmentes, azt hogyan, és főként miért teszteled? 66.helyen vagyunk? Az jó, mert kb ez a gazdasági realitás. Több pénz-több teszt.
A korábbi felvetéseire is tudnál válaszolni?
Emmersson71
@Namely: A kamu lélegeztető gépek árából rengeteg teszt vásárolható lett volna. A kínai vakcina alkotmányos költségét (plusz 15 dollár adagonként!) is tesztre lehetett volna fordítani. Sőt, a Rasi és más NER cimbora szálloda, stadion stb támogatásaira sem lett volna szükség, abból is qrva sok tesztet vásárolhattak volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.