A budai oldal egyik legszebb, dunai panorámás épületének egy része egy tavaly decemberi kormányrendelet szerint a Petőfi Irodalmi Ügynökséghez kerül. 

A Budapest I. kerület Bem rakpart 6. alatti Andrássy Palotában tavaly év végéig a kerületi művelődési ház működött. Az épületben nemrég még nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű projekt keretében egy Andrássy Emlékmúzeumot terveztek létrehozni. Ezzel szemben az év végi rendelet már egy „alternatív zenei műhelyek múzeuma és könnyűzenei központ” kialakításáról szólt – írta meg az Átlátszó. 

A világörökségi területen fekvő palota egy része társasház, a másik része – a földszint és az első emelet Dunára is néző részén – a közelmúltig a kerület művelődési házaként működött. Az épületnek ezt az utóbbi részét (az egykor „Bem Rockpartként” is ismert Budavári Művelődési Házat) adta oda a decemberi kormányrendelet a Demeter Szilárd vezette Petőfi Irodalmi Ügynökség Nonprofit Kft.-nek.

A kérdéses épületrészt a 2019. előtti fideszes kerületi vezetése adta el az államnak, négyzetméterenként 789 ezer forintért, összesen 895 millióért. Ez a jelenlegi párbeszédes polgármester, V. Naszályi Márta szerint bőven a piaci ár alatti eladási ár volt.

Az Átlátszó szerint arról, hogy az Andrássy-múzeum ötlete már a múlté, az épületet egykor tulajdonló család leszármazottait sem értesítették, pedig ők 2018-ban aktívan részt vettek a tervek kitalálásában:

a leendő múzeumban bemutatni tervezett családi iratokat a Magyar Nemzeti Múzeum az Andrássy Gyula Alapítvánnyal együttműködve 30 millió forintból digitalizálta. 

Az emlékmúzeum kialakításának tervezésével egy építész irodát is megbíztak, és ezekre a munkákra is elment 6 millió forint.

Forrás: Átlátszó, 24.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szabolcs

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
@Shikari: milyen magyarok? Tudtommal ez a faszfej román,nem?
134.bátor
@Shikari: Demeter Szilárd ,született: Szèkelyudvarhely Románia. Ez az adatai közt szerepel. Èn Budapesten születtem. Magyarország. Akkor ki a magyar?
Clavigo
@Shikari: Ez pont olyan oláh patkány,,mint amilyen te is vagy bozgor. Román kullancsok...
134.bátor
@Shikari: Honnan tudod? Èn is az lennèk ( mint ahogy annak is tartom magam) ennyi pènzèrt,amit ő felvesz!! Azèrt mert a szemedben mi csak " büdös libsik" vagyunk,magyarabbak vagyunk ennèl a megèlhetèsi magyarnál,aki csupán èrdekből vált azzá!!!
134.bátor
@Szeparepa2: Valószínű. Meggyőzni nem tudjuk,mint ahogy ő sem minket. Elviseljük,hogy itt vannak. Elvègre sajtószabadság,ès demokrácia van. Csak azt tudnám,a prostisrácok,vagy a 888 nál mièrt törlik az ellenzèki hozzászólásokat:)?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.