A G7 gazdasági portál készített egy riportot, amelyből érdekes és fura tények derültek ki. Mindenesetre az is igaz, hogy nagyon kis mintán történt a feldolgozás épp ezért nem tekinthető reprezentatívnak a felmérés.

"Én és a feleségem sem oltatjuk be magunkat, kerüljön ez bármibe" – a fizikai munkásoknál a legnagyobb az oltásellenesség, a média hisztériakeltését is károsnak ítélték
Kép:Pixabay

A G7 újságírója kétkezi dolgozókkal és fizikai munkásokkal készített kisebb interjúkat, és azt találta, hogy a körükben sokkal nagyobb az oltáselutasító attitűd, mint például a szellemi foglalkozásúaknál.

50 megkérdezettből 25 elutasítja az oltást, 10 pedig hezitál, a körükben pedig mindössze egy olyan ember van, akit be is oltottak a vakcinával.

Én és a feleségem sem oltatjuk be magunkat, kerüljön ez bármibe

- mondta például egy gumiipari cég dolgozója, aki egy kollégájáról sem tud, hogy beoltatná magát.

Influenza ellen sok éve beoltattam magam, de sosem voltam olyan beteg, mint akkor közvetlen utána. Azóta sem oltakoztam, és nem is fogok

- mondta az egyik legismertebb világcég magyarországi dolgozója, aki szerint kollégái 80 százaléka nem akar oltást.

Én nem oltatom be magam, semmiképp. Egyikben se bízok meg

- írta egy turisztikai cég munkatársa. Több ismerőre is meghalt a koronavírusban, de szerinte nem védte volna meg őket a vakcina.

Ott valami más volt…

- írta.

A KSH adata szerint amúgy Magyarországon a lakosság 58 százaléka tervezi az oltást, illetve már át is esett rajta, és csak 20 százalék az, aki elutasító.

Szerencsére erős az immunrendszerem, minden gond nélkül átvészeltem tavaly óta az egész pandémiát

- mondta egy bolti dolgozó.

Egyáltalán nem vírustagadásról van szó, hiszen a lap által megkérdezettek egyrészről úgy indokolják döntésüket, hogynem hisznek a vakcina hatékonyságában, illetve tartanak a "potenciális" mellékhatásoktól is, miközben azt is megjegyezték, hogy szerintük a mutációk létrejötte is feleslegessé teheti az oltás hatékonyságát.

amióta oltják az embereket, még több a halott

- mondta Mariann egy multinacionális vállalat borsodi gyárában dolgozó.

Nem fogja beoltatni magát a koronavírus ellen, és egy munkatársáról sem tud, aki beoltatná magát.

A riportalanyok a média hisztériakeltését is károsnak ítélték, és ez is hozzájárult a bizonytalanságukhoz.

Én bízok az egészségemben, az immunrendszeremben, egészségesen étkezem, szedem a megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokat, sportolok

- mondta egy erőmű dolgozója.

Széleskörű tudományos konszenzus van arról, hogy a fent elhangzott félelmek, feltételezések nagy része nem állja meg a helyét, ami persze nem azt jelenti, hogy ne lenne érdemes kezelni ezeknek az eredőit.

Forrás:G7.hu
Címlapkép:Pixabay

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mondjuk ki. Az eccerű embereknél nagy az oltásellenesség. Akik egy zsák krumpliért odateszik az ikszet, ahová a fehérgalléros bűnözők mondják.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak a lényeg maradt ki; ártunk és qurmányunk következetlen erőszakos nyomulása! =))
Emmersson71
Azért pár mondatot kéne annak az apróságnak is szánni, mi a különbség a vírus és a baktérium közt!

www.youtube.com/watch?v=EHbTqMbHxwk
emerencia
A környezetemben azt tapasztalom, hogy leginkább azok oltásellenesek akik büszkék arra, hogy nem nappalin járták végig az iskoláikat, hanem valamilyen rövidített formában szerezték meg a bizonyítványukat. Ez a felsőoktatásra is érvényes. Másik csoport, akik még az érettségiig sem jutottak el de mégis többet keresnek, több kiváltságot élveznek, könnyebb munkát végeznek a tanult társaiknál. Ez gyakorta olyan önbizalmat ad nekik, hogy nem tartják szükségesnek az önálló ismeretszerzést. Mindkét csoportban vannak komoly oltástagadók függetlenül attól, hogy végeznek-e fizikai munkát. Jellemző még körükben, hogy minél nagyobb a mellény annál kisebb a tájékozottság, olvasottság és a járványszabályok közül is csak azt tartják be ami miatt megbüntethetik őket.
voltmárjobbis
@Shikari: ma 19:49 hogy is , mivel kampányolt az ellenzék?
simmering73
Mondjuk ki. Az eccerű embereknél nagy az oltásellenesség. Akik egy zsák krumpliért odateszik az ikszet, ahová a fehérgalléros bűnözők mondják.
voltmárjobbis
@Shikari:ma 19:49 liberálafsiszták,, mint orbán/fidesz?
voltmárjobbis
@Shikari: Húgyagyú, te mivel oltattad be magad?
voltmárjobbis
@Shikari: ma 19:49 És müller öregasszony/orbán agyfaszú, hogy nem tudott kampányolni a liberfasiszták ellen oltásilag?
voltmárjobbis
@Shikari: ma 21:53 Mihez nincs közöm? Te degenerált fidesz fasz?
Nessy
A jelenlegi vakcina háború, a még szakmán belül is egymásnak ellentmondó nyilatkozatok, a kormány pancser járvány kezelése, bizonytalan hatású oltóanyag alkalmazása nem igazán ösztönöz oltakozásra. Ugyanakkor a magas fertőzött és halálozás szám mellett nálunk kitört a "nyitni kék", ami nem igazán ideális. Az egész oltással kapcsolatos logisztika, szervezés, hagy maga mögött némi kívánni valót. Most hajszolják az oltás számot, de utána nem figyelnek a hatóidőre, és csodálkoznak,ha már egyszer, pár napja beoltott páciens megbetegszik.Ami a legrosszabb, hogy ugyanúgy belehal, mint oltás nélkül.
Istenakinincsen
Vakcinaháború,teszteld magad húszezerért,védettségi igazolvány...ez a legmocskosabb üzletág ma.Ez is a rohadt pénzről szól.Mindegy miből,de hasznot kell húzni.Emberéletek itt már rég nem számítanak.Az a nagy büdös helyzet,hogy túl lehet élni dilettáns politikusok és dilettáns orvosok nélkül!Az emberi szervezet tökéletes és tudja mit kell tenni.A tiltakozó gyári munkások ösztönösen tudják,hogy minden amibe az ember beavatkozik:káros.
Durva beavatkozás az oltás is(föleg hogy az orvosok sem tudnak semmit).
Mi jót lehet várni egy olyan embervilágban ahol atombombát dobnak gyanútlan munkába igyekvő emberekre?(kettőt is).
Csak magunkban bízhatunk.Távolságtartás,kerülni a kóválygást a világban és nem visszatérni a régi kerékvágásba mert az a szakadékba vezet.Csak az újrakezdés segíthet és nem a hibás rendszer újraindítása!
nezelodo
Azért lássuk be, az a réteg, amelyikre céloz a cikk írója, helyzetüknél fogva elsősorban a "közszolgálati csatornák"-ból tájékozódik. Simán beszopták a kínai és orosz oltóanyag erőszakosan nyomuló propagandáját, és az EU segítség elmaradását. Bevették a fürkészek, és portyázók nagyszerűségéről túltolt propagandáját, aztán rájöttek, hogy valami nem kerek. Most már hiába nyomatja a kormány és ellenzéke, hogy fontos az oltás, elbizonytalanodott a célcsoport a kamaszos, pökhendi kommunikációtól, a kétvállra fektetett vírustól, a "mindenkit megmentünk" hamis dumától, miközben látták, a környezetükben azt a sok tragédiát, amit a korházkiürítések és az elmaradt kezelések (is) okoztak.
A vállalkozások megmentésének módját, és a valós segítséget pedig láthatták és elmondták azok a családtagok, akik az "osztrák laborban" és más Nyugat-Európai országokban dolgoznak, a garantált fizetéstől az oltások gyors bonyolításán át az ingyenes tesztekig hozzák a hírét, és az itthoni gyakorlattal összevethették.
Ha kezdetektől fogva a kormány a háziorvosokra, és a szétvert közegészségügyi szervezet maradékára támaszkodott volna és nem a Rogán művek propaganda gépezetére, sokkal előrébb és szakmailag helyesebb úton járhatnánk a védekezésben.
emerencia
@nezelodo: Már megint jön az előítélet: "az a réteg, amelyikre céloz a cikk írója". Eszembe jut édesanyám, akinek nem volt szakmája és egész életében még egy érettségit sem tett le mégis mindig irodai, ún. "szellemi" foglalkozásokat űzött. (Pl.kartonozott de könyvelésnek nevezte.) 5 évvel többet tanultam mint ő, mégis nagyon el volt keseredve anno amiatt, hogy elutasítottam a felkínált betanított irodista állást és csak "fizikainak" titulált elektronikus műszerjavító technikus voltam. Manapság rengeteg különféle munkát végző emberrel vagyok körülvéve és valahogy nem látom, hogy attól függne a oltásellenesség, hogy valaki fizikai vagy nem. Inkább az illető intelligenciája a meghatározó, mely nem függ sem az iskolai végzettsége szintjétől sem a munkája jellegétől.
nezelodo
@emerencia: Félreérted amit írtam, a helyzetüknél fogva megfogalmazás nem iskolai végzettséget, (amitől valóban nem függ az intelligencia, elég az egyetemet végzett politikusainkra nézni), hanem az információkhoz való hozzáférést jelenti. Példának hozhatnám az egyetemet végzett nyugdíjas tesómat, aki csak a Rogán féle frázisokat puffogtatja, (mert csak a mindig tv adásait tudja fogni, internet nincs nála), közben nem gondolkozik el azon, hogy 25 év nyugdíjas lét után miért olyan alacsony a nyugdíja, és a többi dolog, ami a politikának köszönhetően meghatározza az életét arról el sem jut hozzá az információ, vagy ha eljut, csak hatalmas sikernek beállítva zsong a fejében az M1 híradója után.
Nessy
Szakadjon már le pártunk és kormányunk erről az "oltás ellenesség" szövegről! Nézze vissza egy napi kormány info és egyéb szócséplők szövegeit, Hárman hatfélét nyilatkoznak, ködösítenek, titkolóznak! Már pedig ha valamit titkolnak, valamiről összevissza nyilatkoznak, az összeesküvés elméletet ,és ellenállást fog eredményezni, párt állástól függetlenül.
ómió
Most látszik, hogy az idiótábbja kit követ! Az efftársi oltásellenességet!
csak úgy....
@Shikari: neked az agyadra ment a kínai vak cina! :)
Nessy
@Shikari: Az intézkedések helyességét igazolja a lakosság arányos elhunytak számának világ elsősége!
A kínai vakcina problémáiról viszont a királyi média nem ír. Míg az Astrával tele vannak a hírek. Ettől függetlenül, ha esetleg a fővárosban élsz, akkor jó pár hete lépten - nyomon találkozhatsz az oltásra buzdító felhívással, vakcina nevek említése nélkül.
emerencia
@nezelodo: ma 8:57 Szerintem a mélyszegényeken kívül mindenki hozzájut sok információhoz csak nincs mindenkinek igénye rá valami miatt vagy nem tudja hol keresse. A legtöbben nem áldoznak időt rá, megelégednek azokkal a rövid üzenetekkel amit az orruk elé tol a hatalom. Biztos vagyok benne, hogy az oltástagadóknak is rendelkezésre áll az internet csak nem élnek vele vagy nem tudják hol keressék a megbízható infókat. Naponta tapasztalom, hogy eszement zöldségeket hordanak össze emberek pl. az immunrendszerről, a vírusterjedésről, fertőtlenítésről. Ha ajánlok nekik egy egyszerű, érthető írást, restek elolvasni. Szerintem elsősorban a pedagógia szégyene, hogy ilyen sok a hatalmas egóval megáldott tájékozatlan, olvasást nem kedvelő ember. Valaha olyan közegben éltem, ahol szégyen volt tájékozatlannak, érdektelennek mutatkozni. Mostanság már sokaknak az sem megy, hogy elolvasson egy használati utasítást és megpróbálja értelmezni. Inkább visszajön nagyhangon reklamálni a boltba. Majd 22 év óta tapasztalom, hogy egyre többen vannak ilyenek vagy csak öregszem és nem veszem észre, hogy ma már ez a trendi?
Macskaszem
@Shikari: Mi a baj azzal, ha valaki engedéllyel rendelkező vakcinát akar. És itt nem Szargyártó Kakadu engedélyére gondolok. Ma is mutatták a tv-ben, hogy mentek vizsgálni a most érkezett vakcinákat a raktárba. Ez abból állt, hogy olvasgatták mi van a dobozokra írva. Ettől kokain, vagy arzén is lehetne benne.
csak úgy....
@Shikari: akkor neked a lóvakcina is jó, az is más "típusú"!? nyihaha ,de nagy ló vagy te tibcsi..
a" moslék" fidesz minden szart beadathat szerinted az embereknek !? -persze jót kérdezek,te arról híres, hogy nekik mindent bevesz..
fergeteg
Hülyék vagytok,ennyi !
Mindegyik vakcina jó,mert a szervezetedet készíti fel.
Emmersson71
@Shikari: "Aki bizonyos típusú vakcina beadása ellen van, az nem oltásellenes?"

Nem az! Ha nincsen "garancia levél", miért venném meg a terméket?! Aki felhívja az emberek - és a kormány - figyelmét a garancia levél hiányára, az nem oltásellenes, hanem felelős állampolgár!
Ráadásul hazánkban 5 (most már 6 ) vakcina van, ebből 3-4 ellen szót sem emelt senki, hiszen EU engedéllyel rendelkező, bevizsgált oltóanyagok. Ezeket preferálja az értelmes ember!

Ha te nem dugsz meg bármilyen nőt, mert ki tudja, milyen baja van, akkor ezek szerint buzi vagy?!
Emmersson71
@Shikari: Aha..
Most leborulok érvrendszered előtt!

(...de, akkor buzi-e vagy?!)
folt
@Shikari: @fergeteg: Isten ól meg titeket, ha még éltek Isten ítéletekor.
A másik opció, hogy meghaltok Isten végső ítélete előtt.
Az utóbbi esetben feltámadsz, mert istn Ígéretet tett erre.
De mivel a feltámadásod után is egy faszparaszt maradsz, ezért Isten végleg el fog pusztítani titeket, hogy soha többé ne mérgezzétek meg a békére vágyó emberek életét.

Vagy így, vagy úgy, de végül mész a levesbe bumburnyák!
folt
@Shikari: Kérdezz bátran. Mindent tudok. Ami én nem tudok, azt az unokatesóm tudja - ketten együtt mindent tudunk. Én és az unokatesóm.
csak úgy....
@Shikari: míg orbán,kövér..stb "libsik" voltak,addig ök is? néha nem szar neked,hogy teljesen elment az eszed!?
Istenakinincsen
Azt írják az okos szakértők:"Az oltás nem véd meg a fertőzéstől"...(ráadásul a vírus sokkal okosabb mint a nagyokosok,ALKALMAZKODIK,változik!)
Erre úgy látszik hogy az ember nem képes.
Akkor mi a megoldás???
Nem a vakcina,és nem a kórház.Most tanulhatnánk a vírustól valamit.
A megoldás:Az alkalmazkodás az új helyzethez.Már az első hullámnál meg lehetett volna állítani.
division
@Szeparepa2: Én inkább az Astrára gyanakodnék, hogy azt kapott. Sajnos annyira gyanús, hogy vérrögképződést okoz, hogy az oltás mellé már aszpirint is javasolnak, sőt be sem adják már a másodikat a 60 év alattiaknak, helyette másfajtát kap az oltott. A Pfizer meg a Moderna nagy eséllyel ki vannak zárva, azokat eleve a krónikus betegeknek adják elsősorban meg időseknek. Az orosz nem okoz különösebb problémát, a kínai meg max. nem termel ellenanyagot két oltás után sem, legalábbis a Sinovax.
voltmárjobbis
@Shikari: ápr 13 19:49
Mivel és hogyan is kampányoltak a vakcinák ellen? Egyet írjál lécci, lécci
kokopelli
@voltmárjobbis: ...egész Európában a jobbosok,ill. a szélsőjobbosok és az un."keresztbegondolkozók" utasít-
ják el az oltást! Bele sem gondolnak abba,hogy a végén csak ők maradnak fertőzöttek! (;-))...nem kár értük!
voltmárjobbis
@kokopelli: ma 17:14 "egész Európában a jobbosok,ill. a szélsőjobbosok és az un."keresztbegondolkozók" utasít-
ják el az oltást+
Tényleg? Na akkor írd meg url-lelel
Gauntlet
@voltmárjobbis: nem komplett. Az Orbán a szeme előtt lop, rabol és hazudik és azt se veszi észre, természetesnek veszi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.