Egy korábban felvett hitelt váltott ki a BDPST Zrt. Tiborczhoz köthető más vállalkozók is részt vettek a jegybanki programban.

Tiborcz István ingatlancége is nagyértékű kedvezményes hitelhez jutott egy olyan programból, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hirdetett meg – írja a Direkt36.

Tiborcz Istvánnak és ismerőseinek is jutott az állami olcsó hitelből

Az MNB még tavaly áprilisban hirdette meg a kedvezményes hitelprogramját NHP Hajrá néven a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került mikro-, kis- és középvállalkozások számára, ebből jutott 3 milliárd forintos hitel a BDPST Zrt.-nek.

A cikk szerint a cég a Szabadság téren található Adria-palota felújításához korábban felvett, kedvezőtlenebb kamatozású hitelét váltotta ki.

Tiborcz cégcsoportja milliárdos hasznot termel évente, a Forbes tavalyi becslése szerint ezzel a 60. legértékesebb magyar tulajdonú vállalkozás. A jogi besorolás szerint viszont még így is középvállalkozásnak minősül.

A Direkt36 szerint Tiborczhoz köthető más vállalkozók is részt vettek a jegybanki programban.

1,72 milliárdos kölcsönhöz jutott annak a Sájer Gábornak a vállalkozása, aki korábban Tiborcz közvilágítási pályázatokon taroló cégét, az Eliost vezette és kedvezményes feltételekkel kapott közel egymilliárdos nagyságú hitelt egy ismert pécsi szálloda felújítására Czéh-Tóth Márk, aki Tiborcz egyik közeli ismerősének az üzlettársa.

Forrás: 444.huhvg.hu 

Címlapkép: MTI / Burger Barna

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Néro: Mészáros Lőrinc is igényelt támogatást munkahely megtartásra aztán kirúgta a dolgozói egy részét. Ennyit nyertünk azon, hogy nemzeti oligarchánk van.
Néro
@human: Túúúúdom, Nem azért írtam hanem többiért.
ómió
@Eladott Ország: Leggazdagabb az országban? Már ezt is a "Zorbánra" kell hazudnotok, idiótája!? Ez a pártszemináriumi "házi feladatotok", vagy elmeosztályi "mindennapos"?
ómió
@nezelodo: Mit kéne cáfoljak? A hazudozásodat? Az öncáfoló! Vagy a "lipótmezei szellemiséged" ennyit nem vesz észre?
nezelodo
@ómió: Kösz a visszaigazolást, abból a húsz egynéhány szót tartalmazó szókincsedből valóban nehéz is lenne valami értelmeset összehozni...
ómió
@nezelodo:Már a te hazudozásodhoz is "szókincs" kell? Pár keresetlen szóval mindig "összehozod"! És most rajtam kéred számon? Így az "efftársi"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.