Hosszú idő után csökkent az aktív fertőzöttek száma – jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a szerdai online sajtótájékoztatón.

Galgóczi Ágnes azt is elmondta, hogy a 14. héten Magyarországon összesen 35 413 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ez 13 334-gyel kevesebb, mint az azt megelőző héten.

Magyarországon a települések 99 százalékát érinti a fertőzés – közölte, kiemelve ugyanakkor, hogy a 13. héthez képest országosan 27 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma. A legnagyobb mértékben Komárom-Esztergom megyében, ahol 45 százalékkal, Budapesten 37 százalékkal, Tolna megyében 36 százalékkal, Pest megyében 35 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma az előző héthez képest.

A fertőzöttek átlagéletkora nem változott, továbbra is 46 év – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy a járvány kezdete óta eddig a 40–49 évesek korcsoportjába tartozik a fertőzöttek 23 százaléka.

Operatív törzs: Magyarországon a települések 99 százalékát érinti a fertőzés, a fertőzöttek átlagéletkora 46 év

Nőkkel beszélgetnek az oltásról, mielőtt megkapják az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagját a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. április 14-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ezen a héten is folytatódik az oltási program: szerdán kapnak SMS-t azok a pedagógusok, akik eddig valamilyen ok miatt nem tudtak elmenni az oltásra, őket az oltópontokon Pfizer-vakcinával fogják oltani – ismertette Galgóczi Ágnes, hozzátéve, hogy

a háziorvosok AstraZeneca-vakcinát kapnak.

Kérdésre elmondta, hogy bármelyik védőoltásnál előfordulhat, hogy az oltás után megfertőződik koronavírussal valaki, de a vakcina töredékére csökkenti a súlyos betegségek kialakulásának kockázatát. A védőoltás beadása után is be kell tartani a járványügyi szabályokat.

Kifejezetten kell vigyázni azoknak, akik alapból valamilyen betegséggel rendelkeznek

– hívta fel a figyelmet.

Forrás: MTI, Index.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
46 év az átlagkor megint az ostoba statisztika unoka 2 éves éves én 90 ez ugye 92 osztva 2 vel ja az egyik még nem tud a másik már nem tud de az átlaguk ugye??? 46 erre a virus is hat ???
tudode
Azért aki megteheti, életkorra való tekintet nélkül, óvakodjon attól, hogy a kertitörpe védje meg!
fergeteg
Maszk,oltás----maszk,oltás-----maszk,oltás
Néro
Van egy jó hírem is. Szíves figyelmébe ajánlom annak a dagadéknak az M1-en. Nagy Nezethy Magyarországnak vannak területek ahol egyetlen megbetegedés és egyetlen haláleset sincs. Több százan élnek egy családi házban és nem terjed köztük a vírus, még egy köhécselés se hallik pedig igazán zsúfoltan élnek. Dagadéknak nem árulom el hol száz a milliárdos költségvetésből neki futja ,hogy megkeresse. Az itt olvasók meg tudják. Psszt ! Ne mondjátok meg neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.