Megkapta a védettségi igazolványt, de nem tudja, mire jó? A kormány egyelőre nem köti az orrára a választ.

Védettségi igazolvány: úgy érzi, hogy hülyének nézi a kormány? Talán nem téved.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Március eleje óta postázzák a védettségi igazolványokat, és már több, mint hárommillióan túl vannak az első oltáson, tehát ők már jogosultak az okmányra.

A 24.hu cikke számol be arról, hogy az ATV Híradója megkérdezte a Belügyminisztériumtól, hogy mire lehet majd használni a kártyát, miért küldték ki már az első oltás után, és miért nem szerepel rajta a megkapott vakcina típusa.

Válaszában a BM a koronavirus.gov.hu oldal az igazolványról szóló oldalára irányította a televízió újságíróját, ahol egyébként egyik kérdésükre sincs válasz, majd hozzátették:

Az igazolvány felhasználhatóságára vonatkozó kérdés idő előtti.

Forrás: 24.hu

MTVA/Bizományosi: Róka László

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Arra biztosan jó, hogy milliárdokat hozzon a gyártónak.
A párom, aki 10 napja kapott oltást, tegnap megkapta. Úgy, hogy júliusban kapja a következőt, tehát hetekkel utána, valamikor július végére lesz védett.
Ugyanakkor nem derül ki, hogy mi ellen vagy védett, mert egyszerűen nincs rajta. Veszettség ellen, vagy mi ellen ,,védettségi" ez a kártya?
A QR kódot leolvasva pedig semmi egyéb nem látszik, mint az, ami a kártyán van.
Titkolóznak, de állítólag 2 ezer forint egy kártya. Szorozd meg a beoltottak számával.
Tehát eddig 2.000x3.000.000
Nyilvánvalóan kizárólag egy szűk kör anyagi hasznát hivatott szolgálni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Nesze semmi, fogd meg jól!
Igazi parasztvakítás...
Qqberci
Jövő télen jó lesz jégkaparónak...
Aki Én
Arra biztosan jó, hogy milliárdokat hozzon a gyártónak.
A párom, aki 10 napja kapott oltást, tegnap megkapta. Úgy, hogy júliusban kapja a következőt, tehát hetekkel utána, valamikor július végére lesz védett.
Ugyanakkor nem derül ki, hogy mi ellen vagy védett, mert egyszerűen nincs rajta. Veszettség ellen, vagy mi ellen ,,védettségi" ez a kártya?
A QR kódot leolvasva pedig semmi egyéb nem látszik, mint az, ami a kártyán van.
Titkolóznak, de állítólag 2 ezer forint egy kártya. Szorozd meg a beoltottak számával.
Tehát eddig 2.000x3.000.000
Nyilvánvalóan kizárólag egy szűk kör anyagi hasznát hivatott szolgálni.
Aki Én
,,A kormány még februárban döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről, kormányrendelet is született. Az igazolványt akkor lehet kiadni, ha valaki:

a COVID-19 betegségből meghatározott időn belül gyógyult fel, és ezt igazolni is képes,
illetve, ha az Európai Unióban, illetve a Magyarországon engedélyezett oltóanyaggal beoltják.

Rosszul számoltam. Azt nem is tudni, ki esett át a fertőzésen, hányan vannak még plusz ők is.
Szóval nem rossz üzlet ez.
És mit fogadott el az unió?
sokanvagyunk
Az igazolvány gyártójának meg terjesztőinek érdekeit védi ez a kártya - régebben még tisztában voltak a fogalmakkal és védettségi helyett oltási könyvnek nevezték ezt.
Néro
Mire jó mire jó ! Hogy pár hónap múlva lehessen ezrekért ' adatbővítés' címszóval másikat igényelni. Tényleg valaki tujja ki gyártja mennyiért ? Lehet hogy titkos ?
Nessy
@Néro: Egy hivatalosan nem létező cég, titkos költségekért egy garázsban. A rajta lévő QR kód semmit sem igazol. teljesen értelmetlen dekoráció. Az oltás után a háziorvosnál kinyomtatott aláírt, lepecsétel Igazolás minden lényeges adatot tartalmaz! Őrzöm is, mert szükség esetén valós információval tud szolgálni.
Nessy
@sgl: És hol szólaljon meg? A parlamentben jó esetben csak a mikrofonját kapcsolják ki, rossz esetben milliókra bírságolja a házmester. Akik más médiát nem olvasnak, nem néznek, ki érdekből, ki mert nincs rálehetősége, azok csak és kizárólag a királyi médiából tájékozódnak! Ott meg más vélemény nem létezik, csak Orbáné, és talpnyalóié.
folt
Kidobott pénz ez is. Persze valamelyik közeli ócska csicska ebből is meggazdagszik.
Néro
@Qqberci: Arra se . Fagy sincs. Itt csak a forint megy mínuszba az Eu-rossz. Attól meg nem fázunk csak rá fázunk.
Nessy
@sgl: Klub rádió csak interneten. Net média dettó. Az ATV- ben elhangzott kérdésre érkezett valahova, valamilyen formában értelmes válasz?
namihami
Tökéletes a kétkomponensű ragasztó kikeveréséhez. Ami megmarad a ragasztóból, akkor a maradék, a felhasználás után, ha megkötött, egy kis hajlítással lepattintható. Minden egyebet csak eldobni lehet.
Ez is egy Orbán/Áder kooperációban megvalósult környezetvédelem. Hogy milliárdokba kerül? Igaz, de megtanulhattuk egy fideszes klasszikustól, hogy a mákos bejgli árát se kell firtatni. Ugyebár!?!?!
folt
@balos: Sok az oltási igazolvány, kevés a jég.
Jég veled!
balos
@folt: Ezekszerint rokonod a foltpeti?Attól vagy ily bátor,hogy átmehet rajtad az exkavátor!
ómió
Bizony így van ez, amig uniós szinten el nincs döntve! Vagy ez "efftársilag magas"?
kissé felnőttem
tőbben megirták, levest kanalazni alkalmatlan rizshez viszont ideális de nem lenyelni
Aki Én
@Pegero: figyelj már, te ostoba fajankó.
Hol van ráírva a kártyára, hogy mi ellen vagy védett?
Te, szerencsétlen írástudatlan.
Aki Én
@Pegero: ,,akik igazolják, hogy átestek a fertőzésen, hiszen az ellenanyag jelenléte kimutatható, szintén jogosultak a védettségi igazolványra. Ez esetükben azonban már nem ingyenes. Nekik a rendelet alapján „3000 forint igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni, amelyből 2000 forint a védettségi igazolvány előállítási költsége”

Itt van, te buta balfasz:

erthetojog.hu/egyeb-jogi-ismeretek/egyeb-jogszabaly-ertelmezes/vedettsegi-igazolvany-valoban-egyenlok-az-eselyek/
Aki Én
@ómió: az magas te agyalágyult, hogy te sem tudod mire jó. Meg az, hogy olyanok kapják milliószám, akik nem védettek.
Érted, te szellemi totálkár?
Nem hiszem...
Nessy
Ameddig nincs eldöntve, hogy mire jó, addig egy felesleges plasztik kártya. Ráadásul nem is egyértelmű. Már az első oltás után kiküldik, amikor még a részleges védettség sem alakult ki. A QR kód meg valóban csak egy dísz, mert semmi értelmes adat nem jelenik meg. Az uniós kártyával sem kompatibilis jelenleg. Hungarikum.
Aki Én
@Pegero: te tényleg ennyire buta vagy?
Ákkor miért van ekkora pofád?
nezelodo
@Pegero: "Ehhez még "ginnáziumi érettségi se köll"
Igazad van ezt tartotta a sümegi fideszes polgi is, amikor kinevezte az élettársát az egészségügy helyi főnökénk, több mint kétmilliós havi fizetésért. Ebből sikerült is összehozni egy hamis érettségit, mert a valódit az gimiből való kirúgás miatt nem tudta megszerezni. Aztán ezzel felvételt is nyert, egy felsőfokú képesítést adó intézménybe, hogy legyen egy igazinak látszó papírja is. Majd jön a megfellebezhetetlen ítélet hogy ó, mily jó, hogy "efftársilag ráhazudta" a pécsi ítélőtábla...
Természetesen illiberáliában ez nem gond, csak ha az ellenfelet kell bemószerolni pl egy kommersz diploma dolgozatért. Ja amúgy nálunk még véletlenül sincs kettős mérce.
Nessy
@Pegero: Minő meglepetés! Mit gondolsz, én mivel néztem meg? Nem tartalmazza, mikor, melyik oltást kapta a delikvens. Egyre valóban alkalmas, hogy egy kézi leolvasóval belépésre jogosítsa majdan a tulajdonosát a "védett" szó alapján. Persze, ha egyszer valaki ráér kitalálni hol lehet használni. Persze, az első oltás után pár napon belül kiküldött igazolvány csak a propagandában igaz, a védettség tekintetében.
nezelodo
@Nessy: Arra azért remek találmány, hogy sokakban azt a képzetet keltse, hogy őt már "nem fogja a golyó", mert az is olyan mint az eredményesen alkalmazott állampárti propaganda. Beláthatatlan következményei lehetnek, és ne legyen igazam, mert ha szerencsésen nem is súlyos tünetekkel esik át a betegségen, attól még megszórhatja a környezetét a vírussal. Alighanem itt is felülírta a józan észt a politika és a haszonszerzés.
Nessy
@nezelodo: Lehet, hogy enyhébb tünetekkel esik a betegségen, de a szövődmények ellen már nem véd! Mint ahogy,a 90%-s védettség mellett, ha valakinek pechje van a 10%-ba eshet. Szóval, ez az oltási számhoz kötött nyitnikék megfontolandó lenne.
kokopelli
@Sámannus: Szeretném azt az orvost látni nyugaton,aki ezt a ß@rt komolyan veszi! (;-))
istván irén
Ezzel a plasztikkal valaki megint nagyot kaszált
Emmersson71
@Pegero: Balfaszkám! Nekem már 2 védettségi kártyám is van. Az elsőt a Covid fertőzés leküzdése után 2 hónappal kaptam. Azon konkrétan szerepel az érvényesség dátuma.
Jobb, ha tudod, hogy a másik kártya (amit az első oltás után 10 nappal dobtak be a postaládámba - míg az első kártyát még felhozta a postás, személyit kért és alá kellett írnom) csupán - az adataimon kívül - QR kódot tartalmaz, amit leolvasva derül ki, hogy Érvényes..de az, hogy MEDDIG, még itt sem szerepel! Tehát ÉN, a kártya tulajdonosa nem tudhatja, hogy amikor olyan helyre mennék, ahol kell makjd a Védettségi kártya, vajon érdemes-e elindulnom!!!
És persze, kell hozzá személyi igazolvány, hogy bonyolítsák! Minek? A fénykép miatt?! Vagy tegyék rá a fényképemet, vagy keressenek rá az adatbázisban, hiszen a szig számom és a nevem szerepel a Védettségi kártyán!
A tervezői és kiállítói olyan gyökerek, mint te.. a kártya ÍGY lófaszra sem jó!
bencemacska
István Gyula Németh!
Mondd meg a gazdádnak, hogy valamivel jobb kajákat egyen, mert amikor kibújsz a végbeléből nagyon büdös vagy, és főleg nagyon nagy ökörségeket okádsz ide.
Elviselhetetlen büdös vagy!
bencemacska
@sokanvagyunk: Oltási könyve minden felnőtt embernek van már , mióta az influenza elleni oltást bevezették, de azt a háziorvos vezeti! És tollal be lehet írni a szükséges adatokat. Le is lehet bélyegezni.
Hasonló van a kutyámnak is, meg a macskámnak is!!!
bencemacska
@sgl: Te még nem jöttél rá, hogy az ATV "Őfelsége ellenzéke"???
bencemacska
@Pegero: Ha elolvasod a kísérő levelet, amivel kiküldték, megtudod, hogy ha elveszted 3 000 Ft-ért igényelhetsz másikat!
Emmersson71
@bencemacska: Balfaszkám! Milyen régóta? Talán 2 hete regeltem :P
Megint hazudsz :D
bencemacska
@Pegero: tegnap, 00:34
Nekem - és korábban a férjemnek is - a Budapest Főváros Kormányhivatala küldte ki ezzel a szöveggel: "a védettségi igazolvány pótlása, cseréje 3.000 Ft-os igazgatási szolgáltatási díj fizetési kötelezettséggel jár, melyet BFK ...számú számlájára történő utalással kell megfizetni."
A levél - természetesen aláírás, ügyintéző nélküli.
Címük: BKM 1133 Bp. Visegrádi utca 110.
bencemacska
@Emmersson71: ma, 10:04
Meséld már el miért vagyok én "Balfaszkám"?
És mikor, mit és hol "hazudtam" neked?!
Emmersson71
@bencemacska: Hm..nyilván mellément : Bocs!
(azért a kommentfolyamot olvasva nem nagy truváj rájönnöd, ki az igazi címzett ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.