Ezzel a címmel jelent meg nagyinterjú a Mandinerben az egészségügyért is felelős miniszterrel.

Kásler: "Szégyellje magát, aki az egészségügy helytállását tagadja!”

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kásler miniszter egy tízes skálán tíz plusz egyest ad az első hullám kormányzati intézkedéseire, a második, harmadik hullám idején hozott döntések értékelését azonban nem számszerűsíti.

A miniszter hozzátette, hogy a brit mutáns gyors terjedésekor is időben, jól döntöttek a szigorításokról.

Kásler Miklós szerint a mostani az nem nyitás, csak enyhítés, amit az is indokol, hogy 3,5 millió magyarnak legalább 90%-os a védettsége. 

Az egyes országok eltérő statisztikai módszereivel magyarázza, hogy a nemzetközi összevetésben magas a magyar halálozási arány, illetve azt mondja, nálunk

"sokan szenvednek oyan betegségekben, amelyek a koronavírus-halálozás szempontjából rendkívül magas kockázzattal bírnak."

Az egészségügyi ellátórendszer jó állapotban van, szerinte szó sincs arról, hogy ne tudnák ellátni a betegeket, bár elismeri, van a kórházak leterheltsége között különbség.

"Összességében a magyar egészségügy kiválóan helytáll. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az szégyellje magát."

- mondta az interjúban Kásler. 

Forrás: 24.hu
Címlapkép: MTI

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
@ómió: Nem veszed észre, hogy a hozzászólásod színvonala egy elmebetegével vetekszik?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Halljátok orvosok, ápolók! Szégyeljétek magatokat.
ómió
Jó-jó! Az efftársak, mondjuk, nem tagadnák, "csak" szívesen lehazudnák!
Aki Én
Egy becsületes, igaz ember nincs ezek között a beteges hazudozó hazaárulók között?
Mellékesen (nem mellékes) ennek is torz a feje.
Qqberci
Nem az egészségügyét, hanem a tiédet, szenilis vén salabakter!...
jesz
Kásler nem véletlenül az aki, és ott van, ahol...

Például ezt a beszédét is el tudta mondani röhögés, és szégyenérzet nélkül..ez az igazi teljesítmény kéremszépen. Erre kiválóan alkalmas.
sokanvagyunk
Ezt a "felelőst" 10+1 szó után levették már az első tájékoztató után a pódiumról. is.
Pipás
@ómió: Nem veszed észre, hogy a hozzászólásod színvonala egy elmebetegével vetekszik?
Nessy
Kásler és az egész operett törzs, Orbánnal az élén szégyelljék magukat! Mindenki elismeri, hogy ha az egészségügy nem teljesítene már erején felül, még többen meghalnának! Csak őket illeti a dicséret és elismerés! Önös érdekek vezérelte idióta vagy, az egész menazsériával együtt!
vitriol
Ne feledd kásler! A 24500 halottért az egész kormány felelős, de rangsorban te a második vagy a főnököd után közvetlenül!
balos
Ezt a piszkoskörmű debilt ki az aki még komolyan veszi a maf-fián kívül?
Nyírfa
Ha valakiknek szégyellniük kéne magukat, azok ma a Parlament kormányzati frakciójában ülnek.
De, akiket a szégyen illet, azok mindennemű kritikát kikérnek maguknak, tiszteletet követelnek, miközben már a szemünk láttára számolgatják a járványból húzott hasznuk eredményeit. Euróban.
Csak szólok: a politikai haszonról tegyenek le.
Hogy miattuk hányan hunytak el, és hány felnőtt veszélyeztette magát a kínai oltóanyaggal, hány gyermeket tettek ki az iskolai nyitással a fertőzés lehetőségének: külön vádpont.
ómió
@Pipás: Te, mint az elmeosztály ápoltja, ezt mindig ilyen "tűpontosan látod", vagy csak a szedáltságod előtt?
csipetke
Káslert miért engedik nyilatkozni?Ez az ember nem normális,fénykorában lehet,hogy jó orvos volt,(bár az ellenkezőjéről inkább lehetett olvasni) Senki nem vitatja,hogy az egészségügyiek erejükön felül helytállnak,és nem hiszem,hogy van ember az országban,aki ezt vitatja.Aki qrvára nem áll a helyzet magaslatán,az a kormány,azaz egyszemélyben orbán. Ahelyett,hogy segítene a vállalkozásokon,(nem kevés pénzt kapott rá az EU-tól)inkább nyit. Kiváncsi leszek,hogy emiatt mégjobban berobban-e a járvány,mert valamelyik doki,talán Zacher,hogy ez a korai nyitás belépő a negyedik hullámra. Ha ez megtörténik,azt is az ellenzékre fogják majd?Mint a nyalipali lázár,amikor azt mondta,hogy az oltásellenes ellenzék miatt halt meg több,mint 20 ezer ember.Nem a szakemberhiány,és a kormány iszonyat-bénázása miatt.
csipetke
@Aki Én: 13:34 Valamiért orbán betegesen vonzódik az ilyen kinézetű emberekhez,( bár valójában a kutyát se érdekelné a kinézetük,ha normálisak lennének,de nem azok) lásd kásler,némethsziszi,matolcsi,schmittmaris.Hirtelen ennyi jutott eszembe,de vannak még
csipetke
@Pipás: 13:41 Mindig elgondolkodom azon,hogy vajon mihez szól hozzá,mert ehhez a témához az teljesen értelmetlen,amit írt.De sztem a kb 50 szavas szókincséből előkap néhányat,és ideokádja.Végülis ezért fizetik a trollokat
voltmárjobbis
Nem szégyellem magam baszd meg hülye kasler orbán seggnyalója.
Amikor anyám bekerült a sürgősségire 3 napja. Mentő: negatív gyorsteszt.
sbo ct, mellkas röntgen, vérvétel.
Hívom a sürgősségit, mondják fertőző2 osztály. De kérdem mivel fertőzött? Mondják, hát covid.
1 óra múlva hívnak: korrigálnák az előzőt, mégse, de azért az elkülönítőbe viszik
Azóta ott van, a gyomor és hasi fájdalmaival, nem csinálnak semmi, csak tüneti kezelés: fájdalom csillapítás.
2 pcr negatív teszt kell, 1 már megvolt, negatív, a másodiknak holnap lesz eredménye.KÖZBEN NEM GYÓGYÍTJÁK!
csipetke
@voltmárjobbis: 14:54 Jobbulást a mamádnak! Hát igen,most ez a legnagyobb baj,hogy a nemkovidos betegekre nemigen jut figyelem,és vajon hányan lehetnek hasonló cipőben,mint te?Ez pedig a kevés szakdolgozó miatt van
Sámannus
Te kurva bitang szarházi te vered szét az egészségügyet, a te műved, hogy ötezer ember kiszorul a munkából és a te műved a harmadik hullám hulla áradata. Semmivel sem lehet igazolni amit tettetek, ha kell ezért még bíróság előtt fogtok felelni. nem a geci ügyésznek, hanem a nemzetközi emberi jogi bíróság előtt te büdös retkes szarházi rohadnál meg az álszent geci pohossal együtt.
kereső
Ez a koszos körmű sarlatán azt gondolja, hogy ő és a törzs, meg Cecile az egészségügy? Mert ha valakiket kell támadni az egészségügyben uralkodó helyzet miatt, azok ők. De ők nem azonosak az egészségüggyel. Már ez is szereptévesztésben van, mint orbán és állampártja.
voltmárjobbis
@csipetke: ma 14:58 Nagyon köszönöm Neked!
És semmit nem tudok tenni, nem mehetek be, az orvos vagy hív, vagy nem, a nővér az elkülínőben még azt sem mondhatja meg, hogy a pcr tesztje pozitív, vagy negatív.
Mentő: negatív teszt, sürgősségi negatív tesz, elkülönítő osztályon kórházban pcr negatív tesz. És várják a 2. pcr teszt eredményét, addig csak fájdalomcsillapítás.
Tehát hányan halnak meg Mo.-on covidban, akinek tényleg az volt és hányan, aki ellátatlanság miatt? Mint talán Anyám fog?
voltmárjobbis
@Nessy: ma 13:52 operett törzs!
Jól kitaláltad! Gratulálok!
gina
Te piszkos rohadék, remélem börtönben végzed ...
csipetke
@voltmárjobbis: 16:17 Azért ne fesd az ördögöt a falra,nem biztos,hogy annyira rossz a helyzet. A legrosszabb az egészben,hogy nem mehetsz be látogatni se,és hogy lelket önts belé. Azért az tökjó,hogy legalább telefonon lehet hívni a betegeket. Az meg nagyon rossz,hogyha érdeklődni akarsz a dokinál,talán órákig is eltart,mire eléred. Egy közeli rokonunk 2 és fél hónapig volt a Korányiban, tüdődaganattal,és közben kovidos lett.A portán le kellett adni a tiszta cuccot,ráírva a név,haza meg ugyanígy a szennyes cucc,amit nem is nagyon értettem,mert a vírus sokáig életben van a ruházaton is.Aztán a kétoldali tüdőgyulladás el is vitte.Amikor szólnak,hogy be lehet menni elbúcsúzni,akkor már tudható,hogy mi jön.De addig van remény
tudode
Az a különbség az orvosok/egészségügyisek/tintanyalók között, hogy az egészségügyisek az életre, a politikusok legtöbbje pedig nem az állampolgárok szolgálatára, hanem az esküszegő gazdijukra esküdtek!
csipetke
Ezt meg csak a címre.- Akinek itt szégyellnie kell magát,az a kormány. Az egészségügyiek a végkimerülés határán vannak,de kitartanak,nem a gané kormány,hanem a betegek miatt. Dolgoznak szaré-húgyé,ahelyett,hogy most egy kicsivel több lenne a fizetésük, sokuknak 100 ezer ft-al kevesebb lett,a kormány aljas,szemét szerződése miatt.Tulajdonképp ügyelnek nagyon-nagyon sokat,csak ezért nem kapnak semmit.Ha vége lesz a veszélyhelyzetnek,nagyon sokan elhagyják a pályát,vagy külföldre mennek,mert a kormány hülyének nézi őket,és ahelyett,hogy megbecsülné a munkájukat,le se sz@rja őket.Néha a potrohosnak eszébe jut,és köszöni a munkájukat,de ezért még egyiknek se adtak kenyeret a boltban
Clavigo
Vén hülye,,összeraktad már a Hunyadi familia csontjait ??? Idióta faszfej...
Pálinkás Pál
kíváncsi lennék arra, hány ember halt meg ellátás hiánya miatt?...
Nessy
@csipetke: Embertelen, lelketlen, önimádó, pénz és hataloméhes csürhe! Ritkán vagyok goromba írásban, de amit nekik most kívánok, azt nem lehet leírni!
Katalina62
@Horizont: tényleg nem értem, hogy egykor elismert orvosnak, legalább a családja mért nem szól, hogy ezt már ne!
Emmersson71
Sikáld tisztára a körmeidet, puzzle-király!
Emmersson71
"Kásler Miklós szerint a mostani az nem nyitás, csak enyhítés, amit az is indokol, hogy 3,5 millió magyarnak legalább 90%-os a védettsége."

Ezt a saját mocskos pofájával merte mondani?! Honnan veszi?
Mióta ad 90%-os védettséget egy oltás? Vagy 70-et?! Pláne a két különbözőt igénylő ruszki cucc???
Mozog a szája, tehát hazudik!
Emmersson71
"Az egészségügyi ellátórendszer jó állapotban van, szerinte szó sincs arról, hogy ne tudnák ellátni a betegeket, bár elismeri, van a kórházak leterheltsége között különbség."

Akkor az az 5.500 EÜ dolgozó, akik nem írták alá az új szerződést, tulajdonképpen teher volt a rendszerben, ugye, retkes körmű majom?!
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Pff...miért nem imádkoztak?!
Nyírfa
@voltmárjobbis: Csak ne kezdjék későn a gyógyítást. Szorítunk, hogy épségben haza kerüljön!
voltmárjobbis
@Nyírfa: Nagyon köszönöm! Hálás vagyok!
justhpeter
Käsler nyilvánvalóan egy gazember, hiszen ha már nem tud segíteni annyi tisztességnek lenni kellene benne, hogy lemond. De nincs. Ennek a patkány viselkedésnek csak egy előnye van, hogy a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe 2022-es választási esélyeit ő errodálja a leghatásosabban. Tulajdonképpen a régi bolsevik módszert alkalmazza, belülről bomlasztja ezt a két tolvaj pártot. Még egy dologban egyedülálló, őt a világon egyetlen élőlény irigyli, a rinocérosz. Neki bizony még nincs olyan vastag bőr a pofáján mint a doktor-professzor úrnak.
voltmárjobbis
Csak az nem tud a magyar egészségügy helyzetéről, akinek rokona, ismeróse nem kerül bele.
kasler a kurva anyádat
Emmersson71
@justhpeter: Focialista népköztársaság :(
voltmárjobbis
orbán/kasler hol vagy?
Meddig tart még bennem ez a türelem?
Mikor mondom végre azt, hogy NEM? NEM!
Véget érnek majd a mesedélutánok,
S hogyha nem, hát egyszerűen odébbállok,
Unom ezt a bibliai szöveget,
Bosszankodva mondom nevedet!
terlasz
Neked kéne szégyellned magad tízparancsolatos és a főnöködnek, mert a legnagyobb járvány idején elüldöztetek 5500 eü.-dolgozót. Ráadásul most is ferdítesz, mert senki nem állította, hogy az eü. nem áll helyt. Sőt, a támogatásotok nélkül is erőn felül tejesítenek!
karma1
@csipetke: Kihagytad a meseszepsegu hegedus zsuzsat, akirol kiderult, hogy vagyonokat koltott arckremre! Nem vicc, TENYLEG!
szegfue
@voltmárjobbis: Az már tudjátok, hogy anyukádnak mi a baja?
karma1
@voltmárjobbis: Minden egyutterzesem es szeretetem Veled meg Anyukaddal van! Nagyon drukkolok Neki - biztosan sikerulni fog meggyogyulni - a mai idos emberek sokkal durabelebbek, mint mi vagyunk.
szegfue
Hogy a fenében lehet 3,5 millió embernek 90 %-os a védettsége?! Hiszen nagyrészük még csak az 1. oltást kapta meg. Ha "védettek" vagyunk az 1. oltás után, akkor minek a 2.!? De ha elfogadom a 3,5 millió 90 %-os védettségét, akkor is M.o. lakosságát tekintve átlagban csak kb. 33 %-a védett!!! És akkor nyitni kell pihent agyuak??
balos
@csipetke: Mert a kinézetük alapján ,a beltartalom is hasonló az ö sötét lelkéhez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.