Havi nagyjából kilencvenmillió forintba kerül a kormány által tavaly felesleges mennyiségben összevásárolt lélegeztetőgépek raktározása – írta a HVG-re hivatkozva a 24.hu.

Príma üzlet a feleslegesen vett lélegeztetőgépek raktározása: a Rogán közeli vállalkozók ennyit keresnek az üzleten

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A lap szerint t mint fél éven át ingyen, egykori stratégiai partnerével kötött haszonkölcsön-szerződés alapján tároltatta az országba érkezett lélegeztetőgépek ezreit a kormány a Teva Gyógyszergyár Zrt. gödöllői telephelyén.

A tavaly márciustól élő szerződés azonban szeptemberben 30-án lejárt, a korábbi megállapodás pedig úgy alakult át októbertől piaci alapúvá, hogy a több mint 160 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttes időközben kétszer is gazdát cserélt.

A piaci alapúra váltó megállapodás szerint a területet első körben a pest-belvárosi ingatlanbizniszekből ismert Schimicsek Tibor Victoria Ingatlanhasznosító Kft.-je vette meg. A tavaly júniusban a nevére került ingatlanegyüttest már októberben értékesítés alatt állóként említi az ÁEEK és közte köttetett bérleti szerződés, amelyet a lap egy 100 napig húzott adatigényléssel megszerzett meg.

A dokumentumban megnevezik a tulajdonjog várományosát: a Carion Befektetési Alapkezelő Zrt.-t, illetve annak Carolina ingatlanalapját.

A Carion-csoport neve egyebek mellett a 2016-os nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvény idejéből lehet ismerős, a lap emlékeztet, hogy a törvényjavaslatot benyújtó Rogán Antal ugyanis egyértelműen rájuk szabta a lakáslottóként elhíresült konstrukció szervezésének feltételeit.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: Te hogy az anyádba lettél ekkora aljas patkány féreg, te hazaáruló korcs? Van bármi a világon, amit te képes vagy megérteni, helyén kezelni? Hogy tudsz tükörbe nézni, te elvetemült aljadék?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Látom most sem értetted meg, hogy miről szól a cikk.
Ti hogy a bánatban vagytok ennyire buták, de tényleg?
kokopelli
@Aki Én: Szorgalmas munkával ledolgozták magukat arra a szintre! (bányászbéka schegge ) ...van az a pénz! (;-))
csak úgy....
@Shikari: @ómió: ti ketten akkora idióták,hogy észre sem veszitek a történéseket!
miközben, ti az ellenzéket és a múlt tolvaj bolsijait szidjátok,addíg ezek a "bolsilibsik"
kilopják a seggetek alól az országot! ti vevök vagytok a hangzatos (üres) hazafias dumákra,amitöl teljesen elmegy a maradék eszetek ,közden fideszék jókat röhögve a markukba,tovább "etetik" a buta birkákat!
ómió
@Aki Én: Hát, a "feleslegesen vett" gépekről meg - ami a "skandalumok skandaluma" - hogy ezeket még raktározni is kell! Sőt! Hogy ehhez még egy "böcsületes bolsi raktározót" se alkalmaznak, (persze ezt "csak" sugallja), hanem "szégyenszemre Rogán-közelit"! Az elmeosztályon fektedben mást olvastál? Ám beszerzés előtt - talán, mert a Szilvásy jósda hallgatott(?) - még a "nincs" meg a "kevés", utána meg már a "felesleges" volt az efftársi "jelszó"! Ahogy most is! Megértés-hiányodban sosem szoktál magadba nézni? Nem "efftársi"?
ómió
@csak úgy...: Fáj az idiotizmusod, bolsevik fajgyökér!? Ezért hazudnád másokra? Ahogy a lopást is lehazudnád a saját tetübandádról? A tetübolsi fajtádnál mindenre az aljas hazudozás a "megoldás"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.