Az óvatosság és a fokozatosság miatt döntött úgy a kormány, hogy a felsősöknek marad a távoktatás – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amelyet a közpénzekből üzemeltett hirado.hu ismertetett.

Orbán újabb beoltottsági küszöbszámot jelentett be

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfő elmondta, hogy az iskolák újraindítása mindig nehéz, mert a közvélemény megosztott, de a kormány figyelembe vette, hogy az utóbbi tíz napban nagyon megnőtt a gyermekeiket bölcsődébe vivők száma és azt is, hogy a honvédség fertőtlenítette az intézményeket.

Az újabb küszöb: négymillió beoltott

Azért húzták meg az alsó tagozatnál a határt, mert ott még nem bontják az osztályokat és a szülőknek megmarad az a lehetősége, hogy az igazgatótól felmentést kérjenek az iskolalátogatás alól.

A kormányfő szerint pillanatokon belül át fogjuk lépni azt a küszöböt, amikor már többen lesznek védettek, mint akik nem azok. Ez nyolcmillió oltható emberrel számolva mintegy négymillió beoltottat jelent.

Öt vakcina érhető el Magyarországon, mindenki választhat, mely vakcinát fogadja el, így ez óriási logisztikát igényel, hogy mely rendelőkbe, mely vakcinákból küldjenek.

A kormány nem adatszerzésre használja a regisztrációt. Csupán az oltás megszervezéshez van szükség a regisztrációra

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

A nyájimmunitás nem old meg minden problémát

Tévhit terjed a lakosság körében azzal kapcsolatban, hogy ha már kialakul a tömeges immunitás, akkor már nem kell felvenni az oltást: ez hibás nézet, hiszen a vakcina beadása mindenkinek egyéni döntés, de a védettséget csak a vakcinával tudja megszerezni.

A háziorvosok számára is nagy feladat, hogy részt vesznek az oltásban, de mégis úgy gondolta a kormány, hogy a terepismeret, személyes elköteleződés miatt nem lehet őket kihagyni. Ha bárkinek bármilyen kérdése van az oltással kapcsolatban, forduljanak bizalommal a háziorvosukhoz, mivel ők szint mindenben tudnak segíteni.

Ötezermilliárd az újraindításra

Olyan baloldalt még egyetlen országban sem látott a miniszterelnök, ahol hol nyíltan, hol burkoltan a baloldal azt a politikát folytatta, amely a káosz a bukás fele vezette volna az országot, vagy egy járványhelyzetben az ember életet kockáztatták volna. Úgy gondolja, most csak az életek megmentése a fontos, nem a politika.

Már Varga Mihály pénzügyminiszter már készíti a jövő évi költségvetést, amelyben több mint ötezer milliárd forintot fordítanak az újraindításra, ahhoz, hogy mindenki ismét talpra tudjon állni – közölte a kormányfő.

A teraszok megnyitása az első lépés ahhoz, hogy visszanyerjük a régi életünket – mondta Orbán.

A teraszdíj, a teraszok bürokratikus rendszerének központi eltörlését azért tartotta a kormány fontosnak, mivel rengeteg rossz példát láttak tavaly tavasszal és idén ezt mindenképp el szeretnék kerülni.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
"mindenki választhat"
Persze ahogy te azt gondolod a Karmelita trónusán. Barom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Lassan a csapból is vakcina fog jönni.
Sámannus
Lesz majd tizenötmilliós beoltásnál is, ha a sok kínai csütörtököt mond. Bár ne lenne, mert én is azt kaptam.
durbincs
@csak húgy...: aki@Clavigo: aki@folt: aki @Yoda69: @simmering73: aki @Gazella: aki @sgl: Mert ezt magukra érti ?
aki @Sámannus: aki @gina:aki @voltmárjobbis:aki @Emmersson71:aki @kokopelli: is mármint a @kula:-at ? magukra ?
durbincs
@T-Boly: @T-Boly: maga megent beteg ?
durbincs
@RonaGyuri: aki @zsupumi: is Mert maguktól az 50IQ-s bérköcsögöktöl mit várhat az embőr ? kisdoktorit ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.