Az óvatosság és a fokozatosság miatt döntött úgy a kormány, hogy a felsősöknek marad a távoktatás – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amelyet a közpénzekből üzemeltett hirado.hu ismertetett.

Orbán újabb beoltottsági küszöbszámot jelentett be

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfő elmondta, hogy az iskolák újraindítása mindig nehéz, mert a közvélemény megosztott, de a kormány figyelembe vette, hogy az utóbbi tíz napban nagyon megnőtt a gyermekeiket bölcsődébe vivők száma és azt is, hogy a honvédség fertőtlenítette az intézményeket.

Az újabb küszöb: négymillió beoltott

Azért húzták meg az alsó tagozatnál a határt, mert ott még nem bontják az osztályokat és a szülőknek megmarad az a lehetősége, hogy az igazgatótól felmentést kérjenek az iskolalátogatás alól.

A kormányfő szerint pillanatokon belül át fogjuk lépni azt a küszöböt, amikor már többen lesznek védettek, mint akik nem azok. Ez nyolcmillió oltható emberrel számolva mintegy négymillió beoltottat jelent.

Öt vakcina érhető el Magyarországon, mindenki választhat, mely vakcinát fogadja el, így ez óriási logisztikát igényel, hogy mely rendelőkbe, mely vakcinákból küldjenek.

A kormány nem adatszerzésre használja a regisztrációt. Csupán az oltás megszervezéshez van szükség a regisztrációra

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

A nyájimmunitás nem old meg minden problémát

Tévhit terjed a lakosság körében azzal kapcsolatban, hogy ha már kialakul a tömeges immunitás, akkor már nem kell felvenni az oltást: ez hibás nézet, hiszen a vakcina beadása mindenkinek egyéni döntés, de a védettséget csak a vakcinával tudja megszerezni.

A háziorvosok számára is nagy feladat, hogy részt vesznek az oltásban, de mégis úgy gondolta a kormány, hogy a terepismeret, személyes elköteleződés miatt nem lehet őket kihagyni. Ha bárkinek bármilyen kérdése van az oltással kapcsolatban, forduljanak bizalommal a háziorvosukhoz, mivel ők szint mindenben tudnak segíteni.

Ötezermilliárd az újraindításra

Olyan baloldalt még egyetlen országban sem látott a miniszterelnök, ahol hol nyíltan, hol burkoltan a baloldal azt a politikát folytatta, amely a káosz a bukás fele vezette volna az országot, vagy egy járványhelyzetben az ember életet kockáztatták volna. Úgy gondolja, most csak az életek megmentése a fontos, nem a politika.

Már Varga Mihály pénzügyminiszter már készíti a jövő évi költségvetést, amelyben több mint ötezer milliárd forintot fordítanak az újraindításra, ahhoz, hogy mindenki ismét talpra tudjon állni – közölte a kormányfő.

A teraszok megnyitása az első lépés ahhoz, hogy visszanyerjük a régi életünket – mondta Orbán.

A teraszdíj, a teraszok bürokratikus rendszerének központi eltörlését azért tartotta a kormány fontosnak, mivel rengeteg rossz példát láttak tavaly tavasszal és idén ezt mindenképp el szeretnék kerülni.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Szégyen ez az ember a gázszerelő strómanjával, a saját lábán álló, milliárdos lányával (aki még életében nem dolgozott), a szaros pelenkás kultúrájával, kőbányász apjával, a fatolvaj vejével, a halálra terrorizált, megszeppent, infantilizált slepjjével, a mögötte ülő idiótákkal, a NER nevű illiberális szörnyállamával, ahogy ott áll a civilizált Európa előtt.

Ez az ember álomvilágban él, vagy ha elhiszi, amiket beszél, akkor sürgős orvosi segítségre van szüksége, mert meghibbant. Azt meri állítani, ő nem vetemedne olyanra, hogy aki nem ért vele egyet, azt elhallgattasa. Első dolga volt, mint minden fasisztának, a sajtószabadság felszámolása, elfoglalta a közmédiát. Megszüntette a Népszabadságot és elfoglalta a teljes vidéki sajtót. A közmédia göbbels-i propagandát folytat, nem informál, nem tájékoztat.

Azt mondja ez a köztörvényes bűnöző, hogy Magyarországon nyilvánosak a pályázatok és átlátható a közbeszerzés. Amikor már fél Magyarországot Mészáros Lőrinc nevére írta, nap nem múlik el, hogy a gázszerelője nevére ne írnának néhány százmilliárd forintot. Ezt a modellt ajánlja Európának? Arra hivatkozik, hogy őt megválasztották? Egy sportszerűtlen kétballábas futballista, aki átírta a választási törvényt, hogy más ne nyerhessen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@bakcsubakka: Miért is lennél agyonverve? Nem vagyunk mi agresszív állatok. Pláne nem így szoktuk ünnepelni a győzelmünket.
(De tényleg figyelj oda, ideges és agresszív vagy, ez nem egy életbiztosítás.)
Sámannus
Lassan a csapból is vakcina fog jönni.
Sámannus
Lesz majd tizenötmilliós beoltásnál is, ha a sok kínai csütörtököt mond. Bár ne lenne, mert én is azt kaptam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.