A független országgyűlési képviselő a Szegedi Tudományegyetem hallgatóitól kapott levelet, amelyben megírták, már jó ideje zajlik az, hogy a professzor többek között szexista és rasszista kijelentéseket tesz az óráin, de ezt csak most tették szóvá – írja az ATV.hu.

Szél Bernadett szerint az egyetem már tudhatott a szegedi professzor rasszista és szexista kijelentéseiről a kitüntetés időpontjában
Fotó: MTI/Kovács Attila

Szél Bernadett az ATV Startban arról beszélt:

február 17-én volt az a bizonyos online óra, ami után a hallgatók úgy döntöttek, hogy az egyetem vezetéséhez fordulnak, március 15-én pedig a köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta Gulyás Lászlónak, vagyis szerinte Gulyás László úgy kapott kitüntetést, hogy az egyetem már tudhatott arról, milyen kijelentéseket tesz.

A professzorról április elején írta meg a Szeged.hu, hogy több tanítványa is bepanaszolta rasszista, homofób és szexista megjegyzései miatt.

Gulyás többek között azt mondta, hogy ő Kamala Harrist, az USA alelnökét „csak egy fekete ribancnak” szólítja, illetve, hogy utálja a cigányokat.

Szél Bernadett szerint az egyetem már tudhatott a szegedi professzor rasszista és szexista kijelentéseiről a kitüntetés időpontjában

Gulyás László, a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója. Fotó: Magyarságkutató Intézet/Youtube

Áder János hivatala a kitüntetés esetleges visszavonásával kapcsolatban korábban azt az információt adta a Népszavának, hogy a hatályos szabályozás alapján állami kitüntetés visszavonására nincs mód, ezért az „államfőnek tehát jogi kötelezettségből származó tennivalója nincs”. A válaszban ugyanakkor az is szerepelt, hogy

ha valóban az hangzott el az egyetemi katedrán, ami a tudósításokban olvasható, az Áder János köztársasági elnök szerint minősíthetetlen.

Szél Bernadett szerint viszont Áder Jánosnak törvénykezdeményezési joga van, vagyis felkérhetné az Országgyűlést, hogy alkossa meg azt a törvényt, aminek keretében érdemtelenné válás esetén vissza lehet kérni a kitüntetéseket. Felidézte, hogy ezt a lehetőséget egyébként a Fidesz szüntette meg, korábban ugyanis volt rá példa, hogy kitüntetést visszakérjenek.

Forrás: 24.hu,ATV.hu
Címlapkép: Magyarságkutató Intézet/Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Gulyás László, a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója." :)
akkor neki elvileg orbanisztánban mindent szabad..
Sámannus
Ilyen gerinctelen hájpacnik alkotják a fityfasz főseregét.
namihami
Amikor egy embert kineveznek egy ilyen posztra, akkor azt alaposan átvizsgálják.
Tehát: vagy az Egyetem és a kinevező (na, ki?) mindenről tudott, csak kussolt. Vagy a titkosszolgálatok olyan amatőrök, hogy simán át lehet őket b@szni. Az ember elborzad, hogy ilyen alkalmassággal bírók vezetik az országot.
Persze, az is lehet, hogy a Vezérnek elég volt odaszólni és ez mindent felülír. És ez a legrosszabb változat, mert ez a teljes (TELJES) államrezont helyezi a korrupció és gátlástalanság pozíciójába.
--Válassz (ha tudsz): Magyarország a 21. században. Nehéz eldönteni, melyik ezek között a legrosszabb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.