A Portfolio arról írt, hogy minden eddiginél magasabbra emelkedett azon felnőtt magyarok aránya, akik be akarják oltatni magukat a vakcina valamelyikével, vagy ezt már meg is tették.

Csúcsra ugrott a magyarok oltási hajlandósága
Fotó: Pixabay

A fentiek aránya 59,1%-ra emelkedett – derül ki a KSH legfrissebb, április 5-12. közötti időszakot felölelő felméréséből. Egy új felmérési eredmény közben azt mutatja, hogy a magyarok nagy része nem hallgat az oltásellenes hangokra.

A friss eredmények azt jelentik, hogy az oltást biztosan és talán felvevők együttes tábora is új csúcsra, 76,7%-ra emelkedett, miközben az oltást elutasítók tábora új mélypontra, 17,5%-ra szűkült.

Csúcsra ugrott a magyarok oltási hajlandósága
Fotó: Portfolio

Mindez azt jelenti, hogy a biztosan oltakozó felnőttek száma 4,6 millió főt, a biztosan és talán oltakozóké együtt 5,98 millió főt jelent. A ma reggeli rádióinterjúban Orbán Viktor kormányfő azt mondta, 

hogy 4,22 millióan regisztráltak már az oltásra és minapi jelzésekből tudjuk, hogy mintegy 350 ezer egészségügyi, rendvédelmi és szociális ellátásban dolgozó kapta meg regisztráció nélkül az oltást.

Így a két szám (4,2 millió+350 ezer) csaknem teljesen kiadja a KSH által mért, magukat biztosan beoltók 4,6 milliós táborát. Rajtuk kívül van még tehát kb. 1,4 millió felnőtt, aki egyelőre nem biztos az oltás felvételében, az ő meggyőzésüket is célozza a frissen indított kormányzati oltáskampány.

A kormányfő ma reggel nagyon határozottan arra figyelmeztette az oltást elutasítókat,

hogy tévednek, ha abban bíznak, hogy a többi ember 60-70%-ának beoltása mellett ők a nyájimmunitás elmélete alapján megúszhatják megfertőződés nélkül a dolgot. Leszögezte, hogy vagy beoltatja magát az ember, vagy előbb-utóbb biztosan megfertőződik, így tartósan senki sem tudja megúszni fertőzés nélkül és akkor a saját egészségi állapota dönti majd el, hogy hogyan vészeli át a betegséget. Éppen ezért leszögezte, hogy csak egyéni felelősség van, nincs olyan, hogy közösségi felelősség és újra arra kért mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra, mert május végéig lesz elegendő vakcina és minden felnőttet be lehetne oltani, ha jelentkezne.

Forrás: Portfolio.hu
Címlapkép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.