Hat ellenzéki párt egy közös közleményben arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza az óvodák és iskolák hétfői kinyitásáról szóló döntést.

Együtt ment neki az ellenzék Orbánnak a reggeli interjúja után: Ne "teltházas focimeccseket kergető álmok miatt" döntsön a kormány az iskolák és óvodák megnyitásáról
Fotó: Pixabay

Közös közleményben reagált a szövetségre lépett hat ellenzéki párt Orbán reggeli interjújára. Hétfőn kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai, Orbán szerint meg kellett tenni ezt a lépést, hogy a szülők mihamarabb vissza tudjanak térni a munkába. A miniszterelnök péntek reggel elismerte a Kossuth rádióban, hogy mindig nehéz újraindítani az iskolákat, mert van, aki már dolgozni szeretne, más pedig még ellenzi a nyitást. A döntésnél figyelembe vették a bölcsődékben tapasztaltakat és a kórházi adatokat is.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írja,

hogy a kabinet a jövő hétfőtől több százezer óvodást, alsó tagozatos diákot, szülőt és tanítót tesz ki a koronavírus harmadik, és eddig legveszélyesebb hullámának. Ha úgy nyitnak ki az óvodák és iskolák, hogy a pedagógusoknak még nem megfelelő a védettségi szintjük, akkor sokkal nagyobb az esélye a vírus terjedésének, így a szülők is sokkal kitettebbek a fertőzésnek, mert sok esetben még nem kapták meg az oltást

- jelentik ki a közleményben.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerint az a megoldás, 

hogy az intézményvezetők engedélyezhetik a gyerekek távollétét, ha a szülők tartanak attól, hogy gyermekük az iskolából hazaviheti a vírust

- emlékeztetnek.

Ez azonban hazárdjáték, Orbán Viktor miniszterelnök a tanárokra és a szülőkre hárítja a felelősséget

- jelenti ki a hat ellenzéki párt.

Hozzáteszik, hogy a fertőzöttek és a halottak magas száma miatt a kormánynak kellene döntenie az online oktatás teljes körű fenntartásáról. Úgy fogalmaznak, hogy a kormányfő nem nyújt segítséget, csak a "magának megrendelt" közvélemény-kutatások alapján hozza meg járványügyi intézkedéseit.

A kormány az iskolák és óvodák megnyitásáról ne politikai alapon, vagy "teltházas focimeccseket kergető álmok miatt", hanem az aktuális járványadatok alapján döntsön, azután, hogy minden azt kérő pedagógus megkapta a második oltást, és eltelt a védettség kialakulásához szükséges idő

- összegzik véleményüket.

Együtt ment neki az ellenzék Orbánnak a reggeli interjúja után: Ne "teltházas focimeccseket kergető álmok miatt" döntsön a kormány az iskolák és óvodák megnyitásáról

Fotó: Facebook

A telex.hu emlékeztet, hogy a hét elején jött ki egy felmérés, amiből az derült ki, hogy a tanárok nagy része fél a tantermi oktatástól, nem érezné magát és tanítványait biztonságban, ha vissza kell térni az iskolába. Pedagógus-szakszervezetek, diákmozgalmak, szülői közösségek tiltakoztak a nyitás ellen, de csak részsikert értek el azzal, hogy a felső osztályosok digitális oktatását meghosszabbították május 10-ig. 

Forrás: MTI, Telex.hu
Címlapkép: Facebook

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Napról napra kiderül, mennyire igaza volt Umberto Econak, amikor a mindenkori fasizmus ismérveket pontokba szedte. A felsőbbrendű küldetéstudat is az egyik. Legnehezebbnek a politikusnál kiszúrni az elmebajt, mert nehéz eldönteni, meddig éleslátó, honnan eszelős. Szerencsére, jelen esetben nem nehéz a diagnózis.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Mit vár az un. megélhetési ellenzék attól a szakbarbártól, aki ma már nem elhunytakat számolgatja, hanem minden idegszálával a focibajnokságra koncentrál, lépcsőzetesen "bevetve" kísérleti laboratóriumában a gyermekeket. Aki egyre jobban ki vannak téve a járványnak, a koronavírus mutációja, vagy mi miatt:
.
---- Hároméves gyermeket is kezeltek már koronavírus ritka, de súlyos szövődményével Magyarországon
heimpalkorhaz.hu/blog/haromeves-gyermeket-is-kezeltek-mar-a-koronavirus-ritka-de-sulyos-szovodmenyevel-magyarorszagon/
--------------------------------
.
Az az ország, az ellenzékével együtt, vessen magára, aki nem vette észre azt, hogy a felcsúti nemzetvezető évek óta teszteli az ország tűrőképességét
.
----- Orbán szerint Magyarország egy igazi laboratórium
nepszava.hu/1000178_orban-szerint-magyarorszag-egy-igazi-laboratorium
------------------
.
Nem kispályás a pasi!
Eladott Ország
Napról napra kiderül, mennyire igaza volt Umberto Econak, amikor a mindenkori fasizmus ismérveket pontokba szedte. A felsőbbrendű küldetéstudat is az egyik. Legnehezebbnek a politikusnál kiszúrni az elmebajt, mert nehéz eldönteni, meddig éleslátó, honnan eszelős. Szerencsére, jelen esetben nem nehéz a diagnózis.
Szeparepa2
A szavak ideje lejárt legalább 7 éve... 10 éve rombolták le az alkotmányt, vele a jogállamot, a normális demokráciát, 10 éve van ázsiai mintájú banándiktatúra és még mindig csak a szájkarate megy, még mindig nincs a pucájukban vér, hogy tegyenek valami térdemben... egy ilyen diktatúrát, pláne amit hagyunk így átszőni a társadalmat, nincs mese , csakis erőszakkal lehet megdönteni, sehogy másképp, vagy maradni benne és szenvedni, és pár százaléka a társadalomnak meg röhög a pofánkba luxusban dőzsölve a tőlünk rabolt zsákmányból... ez a jó? Vajon Petőfi mit csinálna ebben a helyzetben? EZ A GONDOLAT VEZESSEN MINDENKIT BASZKI!
Nyírfa
Ideje lenne árnyékkormányt létrehozni.
fergeteg
Ilyen ócska szar ellenzék a világon nincs. Azt gondolják a halottak hátán jutnak hatalomra.
Bunkó senkiházi rohadékok.
fergeteg
Mi bajotok a stadionokkal a tetves kurva anyátokat!
Szeparepa2
TROLL NÁCI HAZAÁRULÓ SEGGNYALÓ PATKÁNY PROVOKÁTOR RÖFÖGÉS BŰZE ÉRZŐDIK, DE NEM SZABAD VELE FOGLALKOZNI,... HÚZD FELJEBB A MASZKOD OSZTJÓVAN...
Macskaszem
@fergeteg: A halottakat nem az ellenzék gyártja, hanem az Geczi által lepusztított egészségügy. És most nem az egészségügyet szidtam, hanem a kúúúrmányt.
csak úgy....
orbán ugyan úgy szarja le az ellenzéket mint a "tanácsadóit" ha azok tanácsot merészelnének adni neki! :) orbán a magyarok csalhatatlan és tévedhetetlen napistene,akit már egy csomó kultúra,népség imádott ,míg ki nem halt..
balos
@fergeteg: Most mire hozod fel az anyád szakmáját?Azt hiszed mindenkinek a nyilasok az ösei,mint neked?
balos
@csak úgy...: Mindenesetre a keletre való nyítása azért elárulja a terveit!
Eladott Ország
@balos: A bűnöző román cigány, EU-ból próbálja kivezetni az országot, Nyugat-Európában már szarnak sem nézik!
csak úgy....
@balos: szerinted orbánnak vannak tervei? talán egyszer régen..,mára maradt az uralkodási vágy és a költséges hobbi,ami fontosabb neki mint azok,akik jólétére esküdött ..
karma1
@fideszes gyökér: Kerlek, legalabb most ne mondj hulyeseget! Megis, ha lecsereled az ellenzeket, akkor ki a szar fogja eltakaritani azt a rengeteg szart, amit ez a majom hagy maga utan? Az ellenzeki partokban vegre vannak szakemberek, es nem sarlatanok, dilettansok, futsalosok meg egyeb idiotak, mint orban kormanyaban! Azt nem lehet, hogy holnaptol majd a Pista bacsi az esztergalyos veszi at a miniszterseget, mert nehanyan mint Te, kitalaljatok, hogy "civileket a palyara"?! Ilyen mar volt. koszonjuk, ugy hivtak, hogy szocializmus, jo elvtarsakkal, 200 %-os teljesitmennyel... Isten ments, hogy ezt a kenyes uzemet valami kivulallo kezdje babralni!
Toled azert nem ezt vartam, Te egy okos, ertelmes ember vagy!
balos
@csak úgy...: Most éppen a tömeggyilkosság,amit a kintről behozott megvett szavazókkal és a kici occo kinaik importálásával akar egyensúlyozni!
Aki Én
@fergeteg: neked meg mi bajod saját magaddal, a tetves kurva anyátokat?
Szeparepa2
@sgl: kurva anyádnak ugatsz seggnyaló patkány
kissé felnőttem
és nem is lesz orbánnak igaza, mert ha hőzöng akkor sem mennek a gyereke mejik szülő engedi el őket már a szomszéd tehene is megdöglött akkor miért mennének pont a leg kiszolgáltatottabbak ???
szarni a pofájukra eddig a nép sorsa keveseket érdekelt de lesz ennek böjtje vikotor csak heccelődj még
NKF
Micsoda öröm,összeállt az aranycsapat.Jó rájuk nézni.Pedig már osztódásnak indultak mint a
sejtek!
csak úgy....
@balos: ettöl tartok én is,hogy az ellene szegülöket kezes bárányokra akarja cserélni,-talán ezért köll neki kínyjában a sárga egyetem ..
érdekes,hogy a sok migráncstól fosó híveknek a sárga veszedelmet úgy adja el mint az ingyenportékát..
Nyírfa
@csak úgy...: A Fudan-ügy a Selyem-úttal olyan, mint amikor az ember oda sétál az oroszlánhoz, megkérdezi, mikor van az ebédideje, és még jó étvágyat is kíván, amikor az állat nagy kegyesen felfalja.
ómió
Nem amiatt döntött, efftársak! Felesleges ráhazudni!
Emmersson71
@ómió: "Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) április 7-éig várta az idénre halasztott futball-Európa-bajnokságot rendező tizenkét város jelzését, hogy mennyi nézőt tudnak beengedni a mérkőzésekre. A szervezet szlovén elnöke, Alexander Ceferin márciusban azt mondta, elképzelhetetlen, hogy zárt kapusak legyenek a meccsek, és elveszik a rendezési jogot azoktól a rendező városokat, amelyek nem engednek be nézőket a találkozókra.
A felcsúti csodacsatár bármire képes

Magyarországnak is szerdáig kellett elküldenie ezt számot, mert Budapesten négy meccset rendeznek júniusban. Egybeesés, hogy kedden jelentette be Orbán Viktor, hogy megvan a két és fél millió oltás, és április 7-én megkezdődik az ország nyitása."

Bővebben: telex.hu/sport/2021/04/07/mlsz-uefa-euro-2020-rendezes

***

Orbáni gondolkodás:
- Az UEFA határidő ápr. 7. Nos, elvtársak..Szíjjártó, Havasi..hány oltás lesz meg biztosan április 6.-ig?
- Öö..főnök..háát úgy kb 2,5 millió.
- Nem ezt kérdeztem, Kakadu! BIZTOSAN mennyi lesz beadva?!
- Akkor meglesz a 2,5 millió..ha mégsem, akkor is annyit hazudunk majd.
- Nnna! Tehát akkor kijelenthetjük, hogy 2,5 millió beoltott esetében részlegesen biztonságban vagyunk és nyithatunk.
- Azt azért nem mondanám, főnök, mert...
- Havasi fiam..KUSS!
- Értem, főnök! Tehát a részleges nyitás feltétele 2,5 millió beoltott. Öö..elég az első oltás is?
- Te tényleg ilyen hülye vagy?! Mióta lopod a napot itt mellettem?
- Háát úgy...
- Költői kérdés volt. Na, akkor Jucika, diktálok. Címzett: UEFA
Emmersson71
@Nyírfa: ...és még desszertet is visz :(
ómió
@Emmersson71: Hát - látszik - nem mindenkit az köt le, mint benneteket, az efftársakat, hogy hogyan gáncsolják, lassítsák az oltakozást, a járványból való kilábalást...!
Aki Én
@ómió: Te még fideszesnek is kirívóan buta balfasz vagy... :(
NKF
Összeállt az "aranycsapat "!Már most sem érnek szart sem!Majd kiderül.
Emmersson71
@ómió: Aha..szóval összefüggést vélünk felfedezni az április 7.-i nyitás és az UEFA válasz határideje közt, tehát "gáncsoljuk, lassítjuk az oltakozást, a járványból való kilábalást" :D
Te normális vagy?!

Nem a korai nyitás az, ami "gáncsolja, lassítja a járványból való kilábalást", te szerencse nélküli?
verőce21
Egyetértek, annyival megtoldva, hogy ne is "teltházas üdülőhelyek, vendéglátóhelyek megnyitását kergető álmok" miatt nyissanak az iskolák, óvodák.
ómió
@Aki Én: Az, hogy mindig magadból indulsz ki, még rendben van. De muszáj a kreténségedet mindig másokra hazudnod? Rááll a bolsi "tollad"?
ómió
@Aki Én: Buta balfaszt láttál a tükörben ott az elmeosztály munkásőr tagozatán, ahol vagy? És már magadat se ismered fel, bolsiék fajkreténje!? Jobbulást!
ómió
@Emmersson71: Idióta bolsi körökben - ahol nyilván mozogsz - a fokozatosságról még sosem esett szó? Vagy csak az oltástól való elriasztással összefüggésben? Más téren is létezik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.