Hat ellenzéki párt egy közös közleményben arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza az óvodák és iskolák hétfői kinyitásáról szóló döntést.

Együtt ment neki az ellenzék Orbánnak a reggeli interjúja után: Ne "teltházas focimeccseket kergető álmok miatt" döntsön a kormány az iskolák és óvodák megnyitásáról
Fotó: Pixabay

Közös közleményben reagált a szövetségre lépett hat ellenzéki párt Orbán reggeli interjújára. Hétfőn kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai, Orbán szerint meg kellett tenni ezt a lépést, hogy a szülők mihamarabb vissza tudjanak térni a munkába. A miniszterelnök péntek reggel elismerte a Kossuth rádióban, hogy mindig nehéz újraindítani az iskolákat, mert van, aki már dolgozni szeretne, más pedig még ellenzi a nyitást. A döntésnél figyelembe vették a bölcsődékben tapasztaltakat és a kórházi adatokat is.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írja,

hogy a kabinet a jövő hétfőtől több százezer óvodást, alsó tagozatos diákot, szülőt és tanítót tesz ki a koronavírus harmadik, és eddig legveszélyesebb hullámának. Ha úgy nyitnak ki az óvodák és iskolák, hogy a pedagógusoknak még nem megfelelő a védettségi szintjük, akkor sokkal nagyobb az esélye a vírus terjedésének, így a szülők is sokkal kitettebbek a fertőzésnek, mert sok esetben még nem kapták meg az oltást

- jelentik ki a közleményben.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerint az a megoldás, 

hogy az intézményvezetők engedélyezhetik a gyerekek távollétét, ha a szülők tartanak attól, hogy gyermekük az iskolából hazaviheti a vírust

- emlékeztetnek.

Ez azonban hazárdjáték, Orbán Viktor miniszterelnök a tanárokra és a szülőkre hárítja a felelősséget

- jelenti ki a hat ellenzéki párt.

Hozzáteszik, hogy a fertőzöttek és a halottak magas száma miatt a kormánynak kellene döntenie az online oktatás teljes körű fenntartásáról. Úgy fogalmaznak, hogy a kormányfő nem nyújt segítséget, csak a "magának megrendelt" közvélemény-kutatások alapján hozza meg járványügyi intézkedéseit.

A kormány az iskolák és óvodák megnyitásáról ne politikai alapon, vagy "teltházas focimeccseket kergető álmok miatt", hanem az aktuális járványadatok alapján döntsön, azután, hogy minden azt kérő pedagógus megkapta a második oltást, és eltelt a védettség kialakulásához szükséges idő

- összegzik véleményüket.

Együtt ment neki az ellenzék Orbánnak a reggeli interjúja után: Ne "teltházas focimeccseket kergető álmok miatt" döntsön a kormány az iskolák és óvodák megnyitásáról

Fotó: Facebook

A telex.hu emlékeztet, hogy a hét elején jött ki egy felmérés, amiből az derült ki, hogy a tanárok nagy része fél a tantermi oktatástól, nem érezné magát és tanítványait biztonságban, ha vissza kell térni az iskolába. Pedagógus-szakszervezetek, diákmozgalmak, szülői közösségek tiltakoztak a nyitás ellen, de csak részsikert értek el azzal, hogy a felső osztályosok digitális oktatását meghosszabbították május 10-ig. 

Forrás: MTI, Telex.hu
Címlapkép: Facebook

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Napról napra kiderül, mennyire igaza volt Umberto Econak, amikor a mindenkori fasizmus ismérveket pontokba szedte. A felsőbbrendű küldetéstudat is az egyik. Legnehezebbnek a politikusnál kiszúrni az elmebajt, mert nehéz eldönteni, meddig éleslátó, honnan eszelős. Szerencsére, jelen esetben nem nehéz a diagnózis.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@ómió: Aha..szóval összefüggést vélünk felfedezni az április 7.-i nyitás és az UEFA válasz határideje közt, tehát "gáncsoljuk, lassítjuk az oltakozást, a járványból való kilábalást" :D
Te normális vagy?!

Nem a korai nyitás az, ami "gáncsolja, lassítja a járványból való kilábalást", te szerencse nélküli?
verőce21
Egyetértek, annyival megtoldva, hogy ne is "teltházas üdülőhelyek, vendéglátóhelyek megnyitását kergető álmok" miatt nyissanak az iskolák, óvodák.
ómió
@Aki Én: Az, hogy mindig magadból indulsz ki, még rendben van. De muszáj a kreténségedet mindig másokra hazudnod? Rááll a bolsi "tollad"?
Aki Én
@ómió: megjöttél, buta balfasz?
ómió
@Aki Én: Buta balfaszt láttál a tükörben ott az elmeosztály munkásőr tagozatán, ahol vagy? És már magadat se ismered fel, bolsiék fajkreténje!? Jobbulást!
ómió
@Emmersson71: Idióta bolsi körökben - ahol nyilván mozogsz - a fokozatosságról még sosem esett szó? Vagy csak az oltástól való elriasztással összefüggésben? Más téren is létezik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.