A tőzsdefelügyeletet is ellátó Magyar Nemzeti Bank (MNB) közölte, hogy mától felfüggesztette az OTT-ONE Nyrt. részvényeivel való kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén – írja a 24.hu.

Lélegeztetőgép-biznisz: 2 milliárd forint állami pénzt sepertek be, feljelentették Matolcsyék

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A felfüggesztés addig tart, amíg a cég a jogszabályoknak megfelelő, független könyvvizsgálói jelentéssel alátámasztott éves jelentést nem tesz közzé 2020. évi tevékenységéről.

Az OTT-ONE Nyrt. volt az egyike azoknak a cégeknek, amelyek részt vettek a nagy állami lélegeztetőgép-szállító üzletben, és 

összesen 12 milliárd forint állami pénzt sepert be az ügylet során.

A tőzsdei kereskedés felfüggesztésére a jegybank indoklása szerint azért került sor, mert az OTT-ONE Nyrt. könyvvizsgálója bejelentette, hogy a könyvvizsgálatra vonatkozó szerződését rendkívüli felmondással felmondja. A OTT-ONE rendkívüli közzététele során ugyan tájékoztatta a nyilvánosságot a könyvvizsgáló döntéséről, viszont annak indokát nem tette közzé. Az MNB ezért határozatában ennek pótlására kötelezte a kibocsátót.

A jegybank emellett jelenleg célvizsgálatot is folytat annak feltárása érdekében, hogy az OTT-ONE Nyrt. az elmúlt időszakban tájékoztatási kötelezettségét mindenben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően teljesítette-e. A közleményben az áll, hogy a jegybank a már beszerzett információk elemzését követően – a büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezéseinek eleget téve – az OTT-ONE Nyrt. tevékenységével összefüggésben feljelentést is tett a Fővárosi Főügyészségen.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@namihami: A számunkra érdekes az lesz majd, ha a cég beszélni kezd.
Nessy
Semmi gond! Majd Polt Péter bejelenti, hogy minden törvényes volt, a jogszabályoknak megfelelően járt el az OTT-ONE Nyrt. Közben majd kreálnak egy olyan sort a mérlegben, ahol el lehet tüntetni az alkotmányos költségeket.
namihami
@justhpeter: Az viszont nem fog. Ahogy a Simlicska se tette. Tudta, hogy minimum a börtönt, de talán még az ""osztráknyugdíjast"" is kockáztatja. pedig az cápa volt, ezekhez a kishalakhoz képest.
Na, hát ezek is hasonló megfontolással élnek.
kereső
@namihami: Valami nagyon nagy disznóságot látott az elé tárt bizonylatokban. Máskülönben , ha nem igy lenne, elég lett volna nem záradékolni ( NEM véleménnyel ellátni!!! )a mérleget.
A süllyedő hajóra: ma Magyarországon a könyvvizsgálókra nagyon szigorú szabályok vonatkoznak nem csak szakmai téren, hanem etikai-erkölcsi téren is. Aki könyvvizsgálóként ezeken elbukik, amikor a kamara ellenőrzi a két éves tevékenységét, az örökre búcsút mondhat addigi életének. Még beosztott könyvvizsgálóként sem dolgozhat. Ezt bevállalni öngyilkossággal ér fel.
namihami
@kereső: Igen, valami hasonlóra gondoltam. Talán csak nem ennyire szakszerűen.
Néro
Azta ! E-toncsi a pöttyössegű kisbabák genetikusa a közpénz elveszti közpénz jellegét milliárdokat húz ki alapítványba miket nem csinál !Fő-jelent. Van ennek az országnak egy diszkrét bája. Az egyik simlis a másikat. És mit mondanak egymásnak ezek a közpénzről?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.