A történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, mivel kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Zánkán, sajtótájékoztatón.

Mégis megkapják soron kívül az oltást a papok és lelkészekFotó: MTI/Vasvári Tamás

Gulyás Gergely elmondta, Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke fordult a kormányhoz azzal a kéréssel, hogy mivel a lelkipásztorok fontos tevékenységet végeznek, többek között kórházakban látnak el feladatokat, iskolákban oktatnak és temetési szertartásokat végeznek a járvány idején is, ezért részesüljenek ők is oltásban.

A miniszter jelezte: azokat a papokat, akik hitoktatói tevékenységet végeznek, a pedagógusokkal együtt már beoltották.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott,

"szerények voltak" az egyházi vezetők a kérés időbeliségét illetően, hiszen már több mint 3 millió ember megkapta az oltást.

Balog Zoltán azt mondta, hogy a járvány súlyos mentális problémákat okoz az emberek életében, ezért a lelki támogatás különösen fontos. A püspök arra biztatott mindenkit, hogy keresse a lelki vezetőket, akik segítséget tudnak nyújtani a negatív hatások legyőzésében.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
@Horizont: Egyre gondoltunk! Szerintem is az "aktiv", dolgozó emberek beoltása lenne a legfontosabb. Nem tudom, hogy müködik a dolog, de ha valaki igazán Isten hivő, az otthon, egymagában, akár a családja körében is talál 1-1 imával megnyugvást.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Méltányolható a kérése az egyházaknak, egyrészt ott is zömében idős papok lelkészek szolgálnak, másrészt legyen aki lelki vigaszt nyújt a távozóknak és hozzátartozóiknak, és megadhassák a végtisztességet az Európában és azon túl is rekordszámúnak számító magyar elhunytnak.
voltmárjobbis
@nezelodo: Na ne már! Kivel érintkezik a pap közvetlenül?Akár öreg, akár nem? Hát senkivel. Te is elmész a...
csak úgy....
szóval ennyit a kásleri gyógyító 10 parancsolatról...
namihami
Hol marad az ""isteni pártfogás""?
Jézus szabin van? Már a hívek sincsenek biztonságban?
Rockxy
ja, csak nem a karjukba, hanem a seggükbe kapják a vaccinát mer nem lehet tudni, hogy mellikük a pedofill.
Sámannus
Hiába a protekció a geciknél a főnöknél nincs ilyen, mindenkinek is el kell patkolni! Punktum!
Istenakinincsen
Istenük már beoltotta őket...mitől félnek?Egy szar vírus nekik nem árthat
nezelodo
@voltmárjobbis: Szerezz be magadnak egy kis humort, és ne görcsölj, amúgy is biztonságban vagy, mindenkit megment a vezérünk. Ja hogy kivel érintkezik a pap? Nekik is lehet magánéletük, a lelkészek zöme pedig családos ember.
emerencia
Az idősebbeknek már meg kellett kapniuk a bármilyen oltást, akár lelkészek, akár nem. Mi sokkal több emberrel találkozunk közelről de nincs kiváltság. Ha ránk kerül a sor a háziorvosnál, el kell fogadni azt az oltóanyagot ami jut vagy lehet várakozni EMA által bevizsgált oltásra továbbra is védtelenül. A hatékony mRNS vakcina számunkra felejtős. :-( Pl.az a szülő, aki nem meri elvinni a gyerekét a suliba, vidáman hozza shoppingolni családostól. Gondolják egy eladótéri alkalmazott nem fertőz és nem is fertőzhet. Pedig mi is emberek vagyunk...
Gazella
Itt már mindenki mrgkapja soron kivül a szurit.
szép új világ
Érthető, ez a ministráns fiúcskák védelmét is szolgálja.
szegfue
@Horizont: Egyre gondoltunk! Szerintem is az "aktiv", dolgozó emberek beoltása lenne a legfontosabb. Nem tudom, hogy müködik a dolog, de ha valaki igazán Isten hivő, az otthon, egymagában, akár a családja körében is talál 1-1 imával megnyugvást.
Emmersson71
Állítólag 10 évesen megkérdeztem, hogy miért van a templomon villámhárító. Én már nem emlékszem, szüleim mesélték :)
Talán akkorra datálható ateista világfelfogásom kezdete...
Nessy
@szegfue: nem vagyok róla meggyőződve, hogy státusz keresztényeink imádkoznának otthon. Egyrészt, ahhoz tudni kellene imádkozni, másrészt, ha senki nem látja, akkor minek.
Csizmás Kond
Azt kell beoltani aki vállalja az oltás és nem válogat.
Emmersson71
@Csizmás Kond: A vezéred tette lehetővé az "a'la carte" oltakozást? Na, akkor qssolj!!!
Csizmás Kond
@Horizont: Főleg ha nem is jelzi hogy szeretne...
Sok olyan történt, hogy kérdezte milyen oltóanyag van és ami volt nem kért belőle de hetente kétszer érdeklődött...
Csizmás Kond
@Horizont: Nem mert a hivatalosan előírt korosztály vacillál...szerintem határídőt kellett volna adjanak és továbblépni mert így sokan a végletekig fogják űzni a hisztit
Aki Én
Vicces hivatkozás. A pedagógusokat először elhajtoták, azt mondták álljanak sorba.
szegfue
@Horizont: Szerintem ez a vakcina választás is olyan, mintha lottóznék... valamire odateszem az X-t. Annyi jót és rosszat hallottam, olvastam mindegyikről, hogy én döntésképtelen lettem. Leginkább az motivált: melyik vakcina van bejegyezve az EU "gyógyszerkönyvébe".
Nyírfa
Lelki vezető...nem, a léleknek nincs szüksége vezetésre. Nekünk van szükségünk a lelkünkre, hogy semmiképpen ne váljunk balog-féle emberré.
szegfue
@Csizmás Kond: 9:39 Tudod én "ész nélkül" elfogadok pl. egy szelet csokit, nem vacillálok, de itt az én egészségemről van szó! És nem azért hezitálok, mert "hisztis" vagyok, hanem még abban sem tudtam döntést hozni, hogy egyáltalán beoltassam magam?! Nem igaz, hogy el lehet dönteni: melyikkel vállalok nagyobb rizikót, az oltás nélküliséggel, vagy valamelyik vakcina beadatásával. Mindkettő a "jövő zenéje".
Csizmás Kond
@szegfue: ...egy szelett csoki is lehet mérgezőbb mint akár a vírus vagy akár a vakcina...én azt veszem elepul, hogy hányan nem élték túl oltatlan és hányan élték túl beoltva...persze csak ezt a rövid időszakot véve számításba de jobb megkapaszkodni mint a végén kapkodva sem érni el.
kereső
Csakis a kianit az elvtársaknak, hozzá vannak szokva egyébénk is a szentelt vizhez. A Pfizer kell a bolti dolgozóknak, a szociális ágazatban dolgozóknak, és mindenki más fizikai -és szellemi munkát végzőknek.
szegfue
@Csizmás Kond: Ez a Te módszered, hiszen mindenki maga dönti el: mit csináljon. Csak éppen ne akard nekem ezzel bizonyitani, hogy ez "számitáson" alapul? Mégis honnan lehet biztosan tudni, hogy ha a beoltottakat nem oltották volna be, akkor megbetegedtek volna, illetve meghaltak volna? Mint ahogy azt sem tudjuk biztosan: hány ember kapta el a Covidot a 2. oltás után és hányan haltak bele? Sajnos ez nem ilyen egyszerü, hogy az oltottak már védettek, aki meg nem oltott, az megbetegszik, esetleg meghal... sok az "átfedés" a 2 csoport között.
Csizmás Kond
@szegfue: ..onnan hogy az oltóanyagokat épp a terjedő vírus ellen dolgozták ki, és jobb féli mint megijedni, vagyis ha van lehetőséged jobb ha védekezel mint sem bízol abban hogy hátha nem kapod el.
...és a másik oldala, én beoltattam magam és bizonyos értelemben nyugodt is vagyok...te nem és biztos vagyok benne hogy azért van egy félsz benned...
szegfue
@Csizmás Kond: Nem igazán érted az én hezitálásomat.:(( Mégis melyik vakcinával oltassam magam, ami BIZTOSAN megvéd a Covidtól? Tehát szerintem ez egy "bizalomhiányos" védekezés, mert fogalmam sincs mit okozhat a jövőben? Mondjuk Covidos valóban nem leszek, viszont esetleg lehet tőle egy szervi bajom, vagyis számomra ez nem egy "jobb, ha védekezek" alternativa. Na mindegy, ez legyen az én bajom... Te meg már nyugodt vagy és a Te szempontodból ez a lényeg.
Csizmás Kond
@szegfue: Isten látja lelkemet nem akarlak rábeszélni...csak elmondtam én hogy fogom fel.
voltmárjobbis
@nezelodo: tegnap 21:53 "ott is zömében idős papok lelkészek szolgálnak"
Ha be vannak zárva az éttermek, akkor miért lehet nyitva a templom?
Ha meg nincs nyitva a templom, akkor miért kell papokat soros kívül oltani, mivel nem érintkezik a hívőkkel?!!!
kishonda
@szegfue: Én még hozzátenném, hogy annyit segít a döntésben drága jó kormányunk mindenre kiterjedő általános iskolai végzettséggel is érthető korrekt tájékoztatása, hogy na!
levarosbukta
tetves pedofil buzi banda, hogy anyátok nyelt volna le mindegyikötöket
Giovanni Alba
@szegfue: ma, 13:29
Ha már az észérvek megfeneklettek, akkor hallgass a megérzéseidre, és ne feledd, akár milyen szép is az alma, a gonosz boszorkánytól ne fogadd el. Legyen előtted intő példaként Hófehérke esete. Nem ér oda mindenkihez időben a szőke herceg fehér lovon. Jómagam még mindig ott tartok, hogy amennyiben Mao könnye és a Putyin kölni annyira jó és hatásos és megbízható, akkor miért nem engedélyeztették, miért cicóznak még mindig? A csehek is érdekesen kommunikálnak. Nem megfelelő laborban vizsgáltatták volna be a Szputnyikot, erre az oroszok felhúzták az orrukat, visszakövetelték a leszállított holmit, az illetékest, a gyógyszerészeti hatóság vezetőjét kirúgták, viszont mi vállaltuk a bevizsgálást, bár előttem nem tiszta, hol, hogyan, ki és mit vizsgált, mielőtt sürgősséggel lepecsételték az engedélyt az itthoni felhasználásra. Tudom, nem a legyek gondja, bár (kis túlzással) itt az életemmel játszanak. Szóval, miért mi vizsgáljuk a cseheknél felhasználandó valamit, miért nem az EMA? Persze, persze, a mi tudósaink is vannak olyan jók, de mi a különbség a két vizsgálati protokoll között? Akad itt némi zűr meg zavar.
voltmárjobbis
@Csizmás Kond: ma 12:19 és mivel oltattad be magad ?
szegfue
@kishonda: 19:40 Tényleg egyenesen tragikomédia a tájékoztatás:( Világos, hogy szerintük "demokrácia" van, igy mindenki nyilatkozhat... virorógus, esetleg OKJ-s "szakember" és egyre nagyobb a zavar... legalábbis nekem.
szegfue
@Giovanni Alba: Hasonlót érzek én is... Hozzá kell tennem azt is, ami egyáltalán nem mellékes: ilyen "tájékoztatás" mellett, hogy tudok dönteni helyesen ugy, hogy nemcsak magamért vagyok felelős?! Nem vagyok már fiatal, de mi lesz a 97 éves anyukámmal, ha nekem mondjuk a náthán kivül valami bajom lesz?! Egy furcsán "engedélyezett" vakcina beadásával, esetleg az oltatlanságommal... Persze értem én, hogy ez mindenkinek a saját "szociális problémája", de ennek ellenére egy kicsivel többet vártam/várok el a kormánytól... és ez teljesen független attól, hogy milyen párt alkotja.
Giovanni Alba
@szegfue: ma, 20:20
Sok kérdés még megoldatlan. Nyíltság és őszinteség kellett volna az első perctől fogva, persze erre hiába is várunk. Sumákolás és hazudozás megy, sikerpropagandával próbálják elterelni a figyelmet a gondokról, közben fél szemmel már a jövő évi választás esélyeit figyelik. Forduljon föl az a politikus de nagyon csúnyán, amelyik vészhelyzetben is csak a politikai hasznot latolgatja. Nem regisztrálok, mert nem látom értelmét megadni a személyes adatokat egy ismeretlen szervezetnek, mert ha komolyan vennék kormányzati szinten ezt az egészet, akkor az EESZT adatbázisát használnák, összevetve a népességnyilvántartás és a lakcímnyilvántartás adataival. Egyébként meg amennyiben minden választásra jogosult állampolgár részére ki tudják küldeni a választási értesítőt, akkor miért nem lehetett a regisztráció (és a 65 fölöttieknek küldött levél) helyett mindenkinek kiküldeni egy oltási értesítőt az oltási lehetőségről? Mint a NAV az adóbevallás tervezetet. "Ön életkora és lakcíme alapján várhatóan ekkor és ekkor, itt és itt kaphatja meg a szurit. Amennyiben a hely és/vagy az időpont (itt lehetne egy kéthetes "időablak") nem megfelelő, kérjük jelezze háziorvosának.
De hát én nem vagyok sem virológus, sem logisztikus, sem járványügyi ügyifogyi. Se irodám, se bársonyszékem, de én így látom logikusnak.
szegfue
@Giovanni Alba: Csak ismételni tudom magam: egyetértek Veled. Ahogy az influenza védőoltásnál is, most is a háziorvosnál lehetett volna bejelenteni, hogy igényt tartok valamelyik védőoltásra, vagy sem. Anyukámnak is jött a levél, hogy regisztráljon, pedig ő már a világáról sem tud... a háziorvos viszont tisztában van a helyzetével. Közben azt is belátom: egy ország vezetése nem könnyü feladat, főleg egy ilyen járvány idején, de ami most itt megy, az nekem elfogadhatatlan! Gyakorlatilag nem megnyugvást, hanem esetleg felesleges aggódást okoznak. És akkor még nem beszéltem a nem Covidos betegek elégtelen ellátásáról!
Csizmás Kond
@voltmárjobbis: covid elleni oltóanyaggal...
GeoCravker
@voltmárjobbis: Az intenzíven nagyon kevés az ateista. Az "elfekvők" termeiben is.
Az, hogy az egészség hamis látszatával, és az empátia hiányával felfegyverkezve valaki olyan barom, ami a csövön kifér, az semmit nemjelent akkor, amikor pofán veri egy betegség, és bemutatkozik neki a Kaszás.

Ott ahol a halál arat a végtisztességet adó papok, a kórházi ágynál a beteggel imádkozó lelkészek akkor is megérdemlik a tisztelet, és a védelmet, ha a szerepük nem több egy pszichológusnál. De akiben a beteg valószínűleg jobban megbízik emberileg, mint a hitét kiröhögő rokonaiban, vagy a kutya futtában arra járó orvosban.
emerencia
@Horizont: Egyetértek a dolgozók beoltásával de nem szűkíteném le a fiatalokra. Sokan dolgozunk 60+-osként kényszerből a fiatalokkal teljesen azonos feltételekkel mert már idősb korunkban is növelték a nyugdíjkorhatárunkat. (Esély nem volt könnyebb munkát keresni.) Ha csak a fiatal dolgozókat oltják hamarabb, akkor az idősebb kollégák kimaradnak. Nyugdíjasként még tud az ember vigyázni magára otthon maradva de ha kötelezően dolgozik, ráadásul fertőzésveszélyes munkahelyen, legalább a fiatal kollégákkal egyidőben kapja már meg az az idős munkatárs is az oltást!
emerencia
@Horizont: Az én korosztályomból még nem mindenkit oltottak be. Orbániában 64 évesen és négy hónaposan még nem számít az ember idősebbnek. A háziorvosom is fiatalnak titulált. Engem április 1-én AstraZenecával oltottak. Június 24-én kapom a másodikat. Az egészben az a röhej, hogy jún. 1-től szeretnék nyugdíjba menni. Nyugdíjasan leszek majd védett. Az sem rossz, de a védettségre igazán a munkában lett volna szükség mert ott nem menekülhetek mások közeléből.
emerencia
@szegfue: tegnap 10:08 Én mRNS oltást szerettem volna kapni de mivel ez számunkra esélytelen, így én is az EMA által elfogadottat fogadtam el. (AstraZeneca) Most tör egy kicsit a frász mert vannak orvosok, akik szerint aggályos vénaelégtelenségben szenvedőknek beadni. (Én az vagyok.) Egy ideig szedtem aszpirin protektet (kis dózisú acetilszalicilsav, pici vérhigíitó) mert mindenhol azt javasolták, aztán kiderült, hogy kifejezetten káros az Astrások esetében, úgyhogy abbahagytam. Szerencsére Magyarországon állítólag még nem volt senkinek baja tőle, ezért optimista vagyok a mellékhatásokat illetően.
Pálinkás Pál
@nezelodo: a lelkészek a társadalom parazitái..
emerencia
@sgl: A Sputnyikkal csak az a baj, hogy nem tudni mi van benne. Másfél évtizedes orosz elektronikus műszerjavítás után az a tapasztalatom, hogy nagyon lazán veszik a technológiát. A szlovákok állítólag észrevették, hogy nem egyforma anyag van minden üvegcsében. Ha az EMA is elfogadná, meg lennék nyugodva de addig bármi előfordulhat. Ismerősöm az első oltás után nagyon beteg lett, a háziorvosa szerint a Sputnyiktól. Most már betegen dolgozik mert kevés a táppénz. A nyugati vakcinák is okozhatnak problémákat de ott legalább nem kell félni a sumákolástól. A vektorvakcinákat úgy sem kaphatjuk meg jövőre, nehogy a vektor ellen működjön a szervezet. Az asztra pedig nemcsak azért jó mert elfogadta az EU-gyógyszerügynökség és minden vele kapcsolatos hír nyilvánosságra kerül, hanem azért is mert csimpánz náthát okozó adonevírust tartalmaz amivel mi, emberek aligha találkoztunk. Mindezek ellenére én másodiknak asztra helyett szívesen elfogadnék egy mRNS oltást mert az úgy véd, hogy lebomlik a szervezetben. Most vizsgálják az angolok, hogy lehet-e így keverni a vakcinákat.A hozzáértők (Pl.Duda professzor) szerint semmi akadálya. Az sem véletlen, hogy az EU azt tervezi, hogy lehetőleg inkább mRNS vakcinákkal oltsanak Európában.
emerencia
@sgl: Akkor sem ment minden flottul. Csecsemőkoromban (1956) sorsomra hagytak a kórházi orvosok. Egy három hónapja lejárt antibiotikum injekció mentett meg, ami a hatgyerekes szomszédék vettek elő a spájzból. (Svájci segélycsomagban találták.) 11 éves koromban pedig egy cselédkönyves "orvos" beadta nekem azt a vakcinát amit előtte már pár napja megkaptam és látszott a piros folt. Hiába mutattam, hiába tiltakoztam, benyomta... Mindezek ellenére nem vagyok oltásellenes de úgy gondolom, fontos az elővigyázatosság.
szegfue
@emerencia: 9:05 Látod, én pont erről beszélek! Mire a szerencsétlen, laikus ember "kigondolja": melyik vakcina lehet neki a legjobb, akkor valaki az "arcába nyomja", hogy ez azért, vagy amazért nem jó:( Legyél optimista legalább, mert mást nem is tehetsz...
Nessy
Remélem, kínai vakcinát kapnak! Nehogy sokuk politikai tisztánlátást elhomályosítsa holmi nyugati vakcina! Tisztelet azoknak a papoknak,akik valóban teszik a dolgukat, és nem állnak be Isten és az emberek szolgálata helyett Orbán szolgálatába,
Eladott Ország
Kórházaink helyett 2010 óta háromezer 3000 templom épült vagy újult meg. Nincs semmink, amivel dicsekedhetnénk, a rengeteg templomon kívül, de az meg fölösleges, mert lassan már több lesz a templom, mint az igaz hívő. A műanyag keresztényeknek meg minek a templom. Igaz keresztény mondta nekem, hogy Isten mindenhol ott van, nem kell ahhoz templom. De azért egy dolog van amivel dicsekedhetünk. Európa 2. legszegényebb országaként mi jótékonykodunk a legtöbbet, a nálunk gazdagabb országoknak is. A kereszténység él a magyar döglik. Isten áldásával hány és hány bérlakást lehetett volna építeni azokból a szent téglákból, ámen ..."szerények voltak" lóf@szt!
A kórházakban csak fogy a szavazó tábor, a templomokban azoban, pártos igehirdetés a szavazóhelyekre irányítja a híveket. Igy lesz az Isten hívőből, fidesz hívő. Mert OV-nak kellenek az egyházi perselyek ill. a támogatásuk, főleg a néphülyítésben!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/121542775_968703463609561_4544889845545279048_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=sJ2MeOvl-A8AX-nsQ3S&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=5bf3e762b3f573acb5b49b67def57a45&oe=60A34607
Eladott Ország
Jeremy Bentham: " Nincs nagyobb dögvész egy államban mint vallási buzgalom erkölcsösség nélkül."
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/125223889_3470899949655364_1008524933817156365_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=44uvmqpBDB0AX9jqxr9&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=2ce3f5dd8e3e0d8dee27fa290331416f&oe=60A013C3
Voltaire: A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. Albert Einstein: Én egy mélyen vallásos hitetlen vagyok.
Giovanni Alba
@GeoCravker: tegnap, 22:02
Papok a kórházban, az intenzíven? A családtagokat sem engedik be, látogatási tilalom van. Mégis, mit csinál ott egy pap? Hordja az ágytálat, megeteti a magatehetetlen beteget? Lelki vigaszt nyújt? A kezét nyújts ki inkább a felmosóért. Ha igazán tenni akar valamit, akkor álljon be önkéntesnek, lemehetne mondjuk akár a mosodába is. Ez a kor már nem az a kor, amikor a haldoklóhoz papot hívattak, az utolsó kenetet feladni. Az önzetlenségükről meg csak annyit, akad pár beszámoló, amikor nem akarták az elhunytat egyházi szertartással eltemetni, mert nem fizette az adót.
Nyírfa
Végigolvasva a gondolataitokat , azt hiszem, felért egy közvélemény-kutatással. :)

Én nem regisztráltam, mert abszolút azon a véleményen vagyok, mint Giovanni Alba.
És, ha kötelezővé tennék, sem oltatnám be magam kínai vagy orosz vakcinával. De, egyelőre a többivel sem, mert olyannyira képlékeny, hiányos a vírusról szerezett ismeretek összessége, hogy úgy döntöttem: várok.
Ez nem jelenti azt, hogy nem védekezem, használom a Viroseptet, és a háztartásom, házi patikám alapszere az ezüstkolloid , a grapefruitmag-csepp és a teafaolaj, illetve a kurkuma, amelyet Indiában nemcsak fűszerként, hanem gyógyszerként is használnak, például vérmérgezés ellen, illetve sebek gyógyítására. Nekem bio kurkumám van, ha elvágom az ujjam, rászórók egy keveset a nyílt sebre. Hamar összehúzza, egyben fertőtleníti is.

De: a napokban olvastam, hogy bécsi-magyar kutatások képezik az alapját annak az orrspraynek , amely a tesztelés utolsó fázisában van:

www.facebook.com/virologiapecs/posts/255862809326629/

Aki várni akar, az előbb-utóbb megtalálja a legkevésbé ártalmas, víruselleni szerét.
Eladott Ország
@Giovanni Alba: ma, 12:59 ♦ A papok és lelkészek alakíthatnának mosolykommandót, kórházi bohócdoktort és akkor soron kívül rászolgálhatnának a doktorminiszter úr által favorizált kínai vakcinára.
Nyírfa
Jézusom, mit írtam! Nem virostepet használok, hanem ViroStopot!
A ViroStop: Bodorrózsa, Zsálya, Kasvirág, Acerola.

Éreztem, hogy valami nem stimmel, megnéztem a sprayemet. Hát persze, hogy nem az a neve, amit írtam. Elnézést a félretájékoztatásért!
voltmárjobbis
@Csizmás Kond: Vagy tán szentelt vízzel?
Csizmás Kond
@voltmárjobbis: Minden csak maga helyett jó...
nezelodo
@voltmárjobbis: Mint említettem, az esztergályos, könyvelő és tanító sem csak a kollégáival, beosztottjaival, diákjaival érintkezik, hanem a családjával a benzinkutassal, a postással, bolti eladóval, stb, a politikus sem érintkezik velünk, mégis be van oltva mindegyik. Az ideális az lett volna, ha a megbetegedések esetében is lett volna kontakt felderítés, na meg tesztelés, talán nem vezetnénk a halálozási listát a tágabb környezetünkben. Az meg természetes, ha próbálják elérni azt amit az olimpikonok, a Lölö szállodai alkalmazottai, a focisták stb helyből, kérés nélkül soron kívül megkaptak.
Azt már felesleges is felhozni, hogy annyi vakcinánk van, hogy ajándékozzuk, és oltjuk a határon túli magyarokat, akik még köszönni sem tudnak magyarul.
kokopelli
@szegfue: Mindig azt vallottam,hogy csak a buták tudnak mindent! Az orvosnak kell tudnia ,hogy mi a helyzet!
Engem is sértene,ha a páciensem az "überokost" játszaná! Én 15perc alatt még a "második lövés" idejét is meg-
kaptam, és egy a háromnyelvű "Nemzetközi igazolás impfungokról ill. profilaxis intézkedésekről!" könyvecskével!
...én csak egy univerzális lajikus vagyok az orvostudomány területén! (;-))
dr. prédikátor
a TIZPARANCSOLAT és a szentelt viz nem elég nekik!!!???
voltmárjobbis
@nezelodo: ma 16:46 A pap meg senkivel nem érintkezik.
nezelodo
@voltmárjobbis: Hát legyen úgy, ha ennyire becsípődött Neked ez a tévhit...
szegfue
@Nyírfa: tegnap 14:08 Bár elirtad, de nem vettem észre... tudtam miről beszélsz.
szegfue
@kokopelli: tegnap 16:58 Világos! Én igyekszem egyetlen országgal sem összehasonlitani M.o-t, mert a mi helyzetünkön az nem segit, ha bárhol minden jobban megy...nekünk azzal kell "főznünk", ami van. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az "alapanyagok" felhasználásával elégedett vagyok!
Nyírfa
@szegfue: Csúnya hiba, az ember a tudatában kell, hogy legyen annak, mit beszél, különösen, ha az egészségről van szó. Amúgy csak akkor fújom, ha elmegyek itthonról, maszk, távolságtartás, és teljes biztonságban érzem magam. Hazatérés után kezdődik a nagy fertőtlenítési akció. :)
Eladott Ország
@Gazella: április 17., 07:26 ♦ Aztat tudod e hogy a TESCO-ban titokban oltják a cigányokat mikrocsipes vakcinával? Amikor még bemennek még nem csipognak, kifelé már igen, mint a doktorminiszterelnök úr, az UNiós pénzek elosztása után.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/139787641_1907293479410807_8605697102127103643_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=4mBqICgl37MAX-iPREn&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=8cedf77294bacef43de2418f94ad7a46&oe=60A3DDA3
voltmárjobbis
@Csizmás Kond: ápr,18 16 09 Minden csak az jó , amit orbánod mond.
Határontúli szarházi fidesznyik.
Csizmás Kond
@voltmárjobbis: ...te meg az ellenzék díszpéldánya.
voltmárjobbis
@Csizmás Kond: Büszkén vállalom. Leváltani titeket
Csizmás Kond
@voltmárjobbis: ...álmodik a nyomor...ugyanis oda nem csak némi buta öntelt akarat kell, hanem nagyonsok civilizált tudás aminek ahogy mutatod nagyon a hiányában szenvedsz...
voltmárjobbis
@Csizmás Kond: ma 20:10 Neked álmodik a nyomor. Majd meglátjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.