Az egyoltásos nyugati koronavírus-vakcina kiesése miatt az április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra – írja az MTI.

Jó hír? Még több kínai vakcina érkezik Magyarországra – Brüsszel miatt

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó Péter a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta, a vírust akkor lehet legyőzni, hogy ha minél előbb be tudják oltani a magyar embereket, ehhez pedig oltóanyagra van szükség, mégpedig sokra.

„Sajnos az elmúlt időszakban azt láttuk, hogy a Brüsszel által intézett beszerzés akadozik, rendszerint előfordul, hogy az előzetesen ígértnél, leszerződöttnél, vártnál kevesebb vakcina jön, vagy komplett szállítmányok esnek ki. Így van ez most körülbelül félmillió nyugati vakcinával is”

– mutatott rá a miniszter.

Hozzátette, ezért a kormány tárgyalásokat folytatott a kínai partnereivel arról, hogy a májusra esedékes vakcinaszállítmányok egy részét hozzák előre áprilisra. Így az áprilisra esedékes 400 ezer oltóanyagon felül a kínai partnerek a májusi szállításból 600 ezer oltóanyagot előrehoznak.

Ez azt jelenti, hogy az április végéig esedékes 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik két részletben – jelezte Szijjártó Péter, hozzáfűzve: ezáltal ellensúlyozni tudják a kieső nyugati szállítmányt.

Forrás: MTI

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.Doktorovics trinitron dr.
A jó kurva anyád, az akadozik
A Pfizer több mint két hónapja szállítja megbízható, heti rendszerességgel a COVID-19 elleni védekezést támogató vakcináját Magyarországra. Az első szállítmány 2020. december 26-án érkezett hazánkba, az április 7-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt pedig a Magyarországra beérkezett vakcina adagok mennyisége megközelíti az 1,7 millió adagot.. Kínait meg igyad meg te patkány.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Jó. De kinek ? Mond Papagáj Pitike ezt mennyiért fogjátok tárolni? Jutalék mennyi azt is áruld már el.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
A jó kurva anyád, az akadozik
A Pfizer több mint két hónapja szállítja megbízható, heti rendszerességgel a COVID-19 elleni védekezést támogató vakcináját Magyarországra. Az első szállítmány 2020. december 26-án érkezett hazánkba, az április 7-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt pedig a Magyarországra beérkezett vakcina adagok mennyisége megközelíti az 1,7 millió adagot.. Kínait meg igyad meg te patkány.
Béla333
Még több jutalékot szeretnének. Ez van az egész mögött.
A maffia mohósága!
RonaGyuri
Brüsszel miatt??? Ja, hogy nem kapják el a tökötöket, hogy ennyit loptok! =))
tudode
Akkor hol van az igazság, vagy a gazság, annak fényében/sötétségében, FÉLMUNKÁT VÉGEZVE, hogy
.
---- Szijjártó Péter új válasza: Csak a politikai tárgyalásokat intéztem, máshoz nincs közöm
444.hu/2021/04/12/szijjarto-peter-uj-valasza-csak-a-politikai-targyalasokat-inteztem-mashoz-nincs-kozom
-------------------------
.
Előfordulhat, hogy miután Magyarország, alias lejárt lemezű frakcióvezető, a felcsúti nemzetvezető utasítására ismét politikai tárgyalásba bonyolódot, mert szívességet tett a kínai kommunista párt forródrótos kérésének, abban a klubban, amelynek a tányérba sorozatosan belepiszkítanak:
.
---- Megvétózta Magyarország az Európai Unió Kínával szembeni közös kiállását
index.hu/kulfold/2021/04/16/megvetozta-magyarorszag-az-europai-unio-kozos-kinaval-szembeni-kiallasat/
--------------------------------
.
Mellyel egyidőben kiderült, hogy
.
---- Vakcinák: Kína megrendítő beismerést tett a hatékonyságról
www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/oltas-vakcina-koronavirus-covid-19-jarvany-kinai-sinopharm.726880.html
----------------------------
.
Tuatában vannak ezek a keleti napraforgók azzal, hogy ez a meccs nem gólra, életre halálra játszódik!
.
Bizonyára nincsenek tisztában, mert elhomályosítja a szűrkeállományukat a hatalom, és pénz patás őrDÖGE!
134.bátor
Elkèpesztő,hogy nem tudnak erről a Brüsszelről" leszakadni!! Undorîtó,hazug,piszkos korrupt banda!!
lampa laz
Legalább lesz mivel feltöltened az otthoni medencédet.
Nem értem, h miért engedjük ezt az erőszakos kínai térnyerést. Egyre undorítóbb és elkeserítőbb ahogy ezek a fasz fideszes politikusok kiállnak a kínaiak és az oroszok mellett. Már tényleg az a kérdés, h mit keres Magyarország az EU-ban.
ómió
Efftársilag nyilván az lenne a jó hír, ha sehonnét semmi nem érkezne!
Béla333
@ómió: 09.56
De hát érkezik! Sőt! Nyilván már meg is érkezett az alkotmányos költség (az üzletből ellopható rész) a maffiatagok offshore számlájára a keleti vakcinák vásárlásából.
Csakhogy a kis mohó mocskoknak ez már kevés! Még többet akarnak lopni!
Béla333
@ómió: 09.56
Brüsszel miatt... Ja.. Mer lopni muszáj!
namihami
Csilingel a szijjártói/orbáni kassza.
folt
A nagy része mehet majd a lélegeztetőgépek mellé, amíg össze nem dől vagy ki nem gyullad a raktárhelyiség.
Mi, fizetjük a több milliárdos kárt, de a politikusbűnöző tolvaj bandának a haszna így is, úgy is meg lesz.
Havi 90 millióért tárolják azt a sok szart (amin természetesen Fidesz közeli köcsögök gazdagodnak) ami a kutyának sem kell?
Ajándékozd el vagy dobd ki a francba, de ne lopj tovább!
Sziszifusz
@ómió: 09:56
Nem, nem nem és nem !
Az általad is sugallt , ellenzéki oltásellenesség, minden alapot nélkülöző, szín tiszta hazugság.
A jó hír, a hozzád hasonlók és az összes magyar számára az lenne, ha levennétek a Fidesztől kapott szemüveget. Miután tisztább képet látátok, elzavarnátok a jó büdösbe, a lókupec vezéreteket.
Egyébként, csak, hogy tudd, az összes ellenzéki párt erősen ajánlja valamelyik covid vakcina beadatását.
Ha nincs más fajta akkor még a kínait is !!
134.bátor
A 25 000 halottról beszèlj faszkalap!! Világelső halálozási számokról!
Nyírfa
Figyeljétek meg, hogy belénk döfhessék a kínait, az oltakozás feltételéhez fognak kötni egy csomó mindent, akár melegen ajánlhatják a munkáltatóknak az oltás előírását.
Régen volt utoljára forradalom.
human
Hányingerem van már attól ahogy majmolják a kommunista Kínát. Undorító. És miért teszik? Mert Kína gazdasági nagyhatalom lesz. És Orbán szerint ezért le megéri hátba szúrni Európát és letérdelni a kínai kommunista párt elé könyörögve, hogy vegyenek be a buliba.
Ez UNDORÍTÓ!
Yoda69
Nem kene eroltetni a kinai vakcinat, mert ugy jarybk mint Chile. Ott a kinai vakcinaval oltottak be a lakossag 2/3-at, megis toppon a fertozes es a halalozas. A vakcina hatekonysaga miatt.
A raktarakban hegyekben all a Pfizer, miert nem azt nyomatjak ezerrel? Ebbol is latszik hogy orbanek oltas ellenesek, es csakis politikai celokra hasznaljak a kinai vakcinat.
kulabombaafityiszre
Te kis buzi szíjjártó lökd telibe a minisztériumba dolgozó köcsög futsalos bandádat.
Az összes kinai szarodat,amiből rengeteget lopsz,beléd nyomnám,hogy durranj szét tőle.te kis buzeráns.
Nyírfa
@human: 11.04

Még ha kommunista lenne, de fényévekre van tőle.
Macskaszem
Naná, hogy Brüsszel miatt, mert az uniós vakcinából nincsenek korrupciós milliárdok, ezért kénytelenek kínai szart venni, hogy leessen pár milliárd az offshor számlájukra.
simmering73
Nektek jó hír te görény, de aki kapja annak már nem biztos.
human
Az EU-ból érkező vakcinákat az EU initézi. Azaz a túlárazás kizárt. Az üzletkötők sem kapják meg a jutalékot. A számokkal sem tudnak játszani, hogy valójában mennyi érkezett.
Ez ugyanaz, mint az IMF hitel esete volt. Nem azért szabadultak meg tőle Orbánék, mert annyira kedvezőtlen lett volna. Azért szabadultak meg tőle, mert az IMF monitorozta a magyar bankok pénzáramlását, hogy a hitel ne hagyhassa el Magyarországot. Valamint feltételeket szabtak és értékelték a kormány munkáját. Például az IMF volt az aki felhívta a figyelmet, hogy egyre nagyobb a szakadék a társadalom gazdag és szegény rétegei közt. Az a mocskos IMF ugye.
terlasz
Igenis kell az a sok vakcina. Nem számít, hogy csak placebo, de az oltási tervnek és a lenyúlási biznisznek működnie kell!
karma1
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Dehat nem az Unio szallitja le, hanem ez a mocskos gunarnyaku egyezkedett a magyarorszagi kontingensrol - csupan KETOLDALI szerzodes alapjan dolgozik MINDEN nyugati , engedelyezett vakcina gyarto! Mocskos csusztatas - a birkak bepusziljak!
karma1
@human: Nem egeszen! Az Unio csak LEKOTOTTE a kontingenst a Pfizerre, AstraZenecara, Modernara - csak azert, hogy ne vigye el az oszes oltoanyagot Amerika meg a tobbi nagy allam - de minden tovabbi beszerzest - a kontingens lehivasat - a 27 orszag sajatmaga targyalja le a vakcinagyartokkal! Muszaj volt nekik lehivni a mar kialkudott nyugati vakcinakat, mert abban egyeztek meg (azt azert nem mertek lehuzni, hogy egyaltalan ne vegyenek at nyugati oltoanyagot, mert ez azert kiverte volna a biztositekot az EU-ban is, - de az EU-s ellenzeki kepviselok kozott biztosan! Azert most arra lennek kivancsi, hogy megint csak a Sinopharmtol vasarolnak-e, mert a mult heten 2 masik kinai beszallitora azt mondta, hogy nem vesznek toluk semmit, mert tul kesoi hataridore vallaltak volna csak a szallitast. MI VALTOZOTT MEG AZOTA KORMANYSZINTEN? KI ADOTT SZABAD UTAT A KINAI VAKCINAKRA, - ANNAK ELLENERE, HOGY MAR IGY IS EGY CSOMO RAKTARON PIHEN?
division
@Horizont: @karma1: Véd a kínai is, csak kevésbé, ezért kell egy 3. oltás is belőle. Nyilván a legjobb az a Pfizer, Moderna, Szputnyik trió, de a kínai is hatásosabb annál, mintha semmilyen oltást nem kapna az ember, azt pedig ne felejtsük el, hogy a Sinopharm - ból gazdagodnak meg a legjobban az offshore cégek.
ómió
@Emmersson71: Látom, mindig magadból indulsz ki. De ne tévessz össze önmagaddal!
ómió
@Sziszifusz: De, de, de és de! Szóval, a polgármestereitek oltásellenes "közös nyilatkozatát" nem te fogalmaztad? De legalább az oltásellenes petíciótokhoz - még a törlése előtt - csatlakoztál már? És az egyik "fő egészségügyis" Komáromi efftársad se győzött még meg, miszerint igen téves, hogy bármelyik covid-vakcina jobb, mint a semmi!? Hát, hova figyelsz te!? A képviselőiteknek azért legalább szólhatnál, hogy ebben a "dübörgő oltáspártiságotokban" azért az orosz meg a kínai vakcinák használati tilalmára benyújtott országgyülési javaslatukat talán illene visszavonniuk!
ómió
@Béla333: Most akkor a saját kleptomániádat vetítenéd másokra, vagy csak most - hogy nem gyakorolhatjátok - kísért állandóan a rablóbolsi évadaitok korszaka?! És ez másokra hazudva az "efftársi"?
Béla333
@ómió: 08.58
Zavaros agyadból zavaros gondolatok jöhetnek csak elő...
ómió
@Béla333: Most meg az agyzavarodat hazudnád rám? Ne vidd túlzásba!
Sziszifusz
@ómió: 08:53
A klinikai vizsgálat III. fázisának eredményét követelik az ellenzékiek. Kihangsúlyozva, hogy ennek ismerete szükséges egy-egy gyógyszer vagy vakcina befogadásához. Nem tagadják az orosz és kínai vakcinák hatékonyságát, csupán a befogadási protokoll betartásának hiányát kifogásolják.
A külön, kérdés hogy pl. a kínai vakcina ára nincs arányban annak hatékonyságával. A beszerzés körülményei sokat sejtetőek. Az offshore cégen keresztül történt beszerzés miatt az ára többszöröse a többi vakcináénak.
Megvették a nem árt, de alig használ anyagot, csillagászati áron.
karma1
@division: Semennyire sem ved! Es ezt csak az en szuk tarsasagombol 12, mara mar ketszer beoltott ember tanusithatja. Nem akarokl errol vitat nyitni, de orbanek megcsinaltak a tokeletes buntenyt: a semmit sem ero vakcinakat mar mind beadtak az oltasra varakozoknak - aztan innentol kezdve a gunarnyaku meg a kopcos azt hazudnak ossze, amit akarnak. Valodi MAGYAR bevizsgalas sohasem tortent, csak ezt az egy oltoanyagot szereztek be egy kulon erre a celra alakult tarsasagon keresztul. Az, hogy hoztak egy olyan torvenyt, hogy azert lehessen beadni Magyarorszagon a kinai vakcinat, mert egy masik (diktaturaba, Braziliaba ) orszagba mar 1 milliot leszallitottak - hat ez nem tul nyomos ok! Azonkivul megtettek - minimum 70 embert ar letartoztattak, mert Kinan belul sima vizet adtak el. Mit gondolsz, miert kellett felallnia eppen annak a komplett vezetosegnek, akiktol gunarnyaku szemelyesen szerezte be a vakcinat? Azok mar regen az atnevelotaborban vagy a tepsiben vannak a kivegzesuk utan. Olvasd el Roald Dahl novellajat, az Aldozati baranycombot - hat itt is pont ez tortent!
Nem ohajtok rola vitazni, mert kozben mar ebbol a 12 ismerosbol 2 egeszseges elment az antigen vizsgalatra (egyikuk ferfi, masikuk no, mindketten 68 evesek, egeszsegesek, tehat ha csak egy paranyi ellenanyag is lenne a szervezetukben, akkor azt ki kellett volna mutatni. Ez az eredmeny kulonosen lehangolo a baratnomnel, aki azt hitte, hogyha gyorsan megkapja a vedettseget, akkor legalabb elkezdhet korrepetaciot tartani - hat most annak is fuccs! Raadasul O figyelmeztette a laborost, hogy ugy vizsgalja be ot, hogy 3 honapja megkapta a RENDES flu oltast is - es kimutattak, hogy SEMMIFELE VEDETTSEGE NINCS!!! A ferfi csak a kinait kapta meg, 2x - nala se mutathato ki semmilyen hatas! Innentol kezdve, ha a puhos nem all ki, es nem mondja, hogy "tessek, itt a kinai vakcina magyar bevizsgalasi eredmenye, ez jo, legalabb 70 %-ig "- akkor a kormany csal, hazudik, es embereletekkel jatszik!
ómió
@Sziszifusz: Ha azt "követelik", miért nem azt mondják? Miért azzal jönnek, amiket felsoroltam? Vagy csak miután a keleti vakcinaellenességüknek bukta lett a vége, most "követelik" ezt? "Sajátos"! Amikor meg van vakcina, de mégsincs, akkor, ha valaki az ajánlati áron rágódik, annak továbbra se lesz és úgy jár vele, mint a brüsszelivel: megígérik, nem tartják be, módosítják, azt se tartják be, újramódosítják, azt se tartják be, stb. Látom, belőled is az "alig használ" anyag jön, ami - ne tagadjuk - "kimondott oltáspárti"! Nem semmi ez az "efftársi hozzáértés", az biztos!
Sziszifusz
@ómió: 10:08
Hagyjuk már az "efftársi hozzáértés"t . Annak a Fidesz -nél van jelentősége. " Similis simili gaudet."
Főleg ha arra gondolunk, hogy a Kínai Kommunista Párt testvéri barátságának köszönhetően, magyar pénzből megépülő egyetemen kommunista hídfő állás épül az Európai Unióban, Budapesten.
ómió
@Sziszifusz: Szóval, a bolsiságotok másrahazudása az "ultima ratio"-tok meg a tervezett kínai egyetem? Hát, nem túl sok. Ez utóbbi biztos azért kell, hogy legyen mi ellensúlyozza az anarcholiburnyák romboldátok (CEU) "áldásos tevékenységét"!
Sámannus
Nagy hazudozó vagy te petya. A vírust megelőzni kell a védekezéssel, amit a kínai vakcina nélkül is meg lehet akadályozni Lásd még azokat az országokat, akik időben beavatkoztak , és szinte észrevehetetlen a járvány náluk.
Ti beáldoztatok huszonötezer embert, akik a hazudozásotok miatt távoztak közülünk.
Azért mert te le fel,futkározol a világban mint bolond macska a padláson, máshol tudtak, és tudnak sokkal hatásosabban védekezni. Félő hogy az áldozatok felénél tartunk. A makacs hazudozás oda sodor bennünket. Ráadásul ti már a fiatalabb generáció gyilkolását készítitek elő, akik még az idősebbeknél is védtelenebbek, mert a hamis propaganda elaltatja bennük az óvatosságot.
Eladott Ország
Akkor oltsátok be magatokat a kínaival, szarházi bohóc! Csak az EU-t tudjátok köpködni, mert már leszarják a pofátokat b+!
simmering73
@durbincs: Bezzeg - Tahó maga megent beégett azzal az 50Iq-jával ? de csak mint szokott ?
kokopelli
@Eladott Ország: A "Napi.hu" már összehasollította a Pfizer-t és a Sinovac-ot! 97% - 50% a Pfizer javára!
A kinai erölködés olyan,mint finggal piros-tojást festeni, ...vagy a durbincsot "Make-up"-al ellátni!
evacica
Világos, hogy kínai és orsz vakcina dögivel jön, az a jó üzlet a kormánynak, nyugati vakcinának az ára az EU által kialkudott, abból nem lehet lopni!
Pálinkás Pál
@ómió: jó hír az lenne troll köcsög. ha felkötnéd magad...
Eladott Ország
Adasd be magadnak és a haverjaidnak f@szfej !
ómió
@Pálinkás Pál: Legfeljebb nehezéknek, bolsi fajgörény, aminek a másik végén te lógsz a nyakadnál fogva!
voltmárjobbis
@durbincs: ma 20:07 mennyit fizet neked orbán ezért határon túli, magyarul sem tudsz idegen?
Már kérdeztem: mi az a bányahere?
Ja, hogy te vagy herélt, ezért ez a sok fruszrált hozzáírás?
voltmárjobbis
@durbincs: ma 20:17
Mi is a bányahere? Talán te vagy, bányában élsz és ki vagy herélve? HAHAHAHA
voltmárjobbis
@durbincs: ma 15:51
Bányában élsz? Ki vagy herélve? Szar lehet neked. Fütyi nem áll fel?HAHAHA!
voltmárjobbis
@durbincs: Mennyit fizet neked orbán ezekért a hozzászólásokért, rohadék határon túli bányahere?
voltmárjobbis
Nem oltatom be magam az orbán/kínaival.
voltmárjobbis
Nem sikerült regisztrálnom tegnap Pfizerre, mert szar volt a rendszer, amin lehetett volna.
Olyan szar volt, mint farkas flóriánra bízni a cigányok felzárkóztatását

Itt az OLAF-jelentés a Farkas Flórián regnálása alatt elherdált 1,6 milliárdról
24.hu/belfold/2019/06/21/itt-az-olaf-jelentes-a-farkas-florian-regnalasa-alatt-elherdalt-16-milliardrol/
voltmárjobbis
Nemzeti Dal.
(Senki-Se írta, és terjed, mint a „futó-tűz”…)
Talpra magyar, hív az urna!
Meg ne válaszd Viktort újra!
Kibírsz vele még négy évet…?
Ez a kérdés…! Válassz, kérlek!
Mi magyarok…, annyi mindent elcseszünk!
Elveszünk, ha nem maradt egy csepp eszünk!
Alkotmányunk véres kardja,
Hajszálon függ, rozsda marja.
Nevet rajtunk Európa:
"Lázadj már, te idióta!"
A magyarok szégyene, hogy kertelünk,
Felkelünk, de odacsapni nem merünk!
Nincsen jövőnk, csúf a múltunk,
Jelenünkből nem tanultunk!
Sírunk, hogy a sors lecsap ránk,
Nem hogy inkább, észbe kapnánk!
A magyarok kedvelik a bánatot,
Állnak, mint a vágóhídi állatok!
Fényesebb a lánc a kardnál…,
Fegyvert fogni mér' akarnál…?
Fogjál inkább papírt-tollat!
Valljad be az adót holnap…!
A magyarok jámborsága végtelen,
Képtelen ezt felfogni, az értelem!
Gazdaságunk, büszke gálya,
Nyugdíjpénzünk elment rája!
Lyukas csónak, nem gyorsnaszád,
Lapát helyett…, fogjunk kaszát!
A magyarok istenére, mit teszünk…?
Kik leszünk, ha hullámsírban itt veszünk?
A magyar név megint szégyen!
Nem mutat jól nagy mellényen!
Még hogy e nép vitéz, bátor…?
Mit keres itt a diktátor…!?
A magyarok istenére, mit várunk…?
Kit ámítunk azzal, hogy MI diktálunk?
Száz trafiknak egy a vége…,
Megy a Lázár bal zsebébe!
Jobb felől…, a Közgép tömi:
Ettől szép, a rabló-römi…!
A magyar nép önérzete szép dolog,
CBA-val jobban megy, a mélytorok!
Orosz testvér…, orosz atom…,
Levizsgáztunk! Pribék-szakon!
Büszke ránk az elvtárs, Putyin:
Soha nem nyert ennyit, mutyin!
Jövőnk múltján ötágú a szégyenfolt,
Vörösebb, a vérnarancs, már régen volt!
Hol sírjaink egykor állnak,
Nyugodt földet nem találnak.
Verejték lesz ott a harmat,
Ez a sorsa a magyarnak?
voltmárjobbis
@durbincs: MA 16:13 Mert te durbincs orbán sggenyalója?
kokopelli
@voltmárjobbis: nm egészen! Ő a scheggdugó,ha a csutinak "hasmars"-a van!!...és egyben a WC-papír is!!
Néro
Még több kínai vakcina érkezik Magyarországra – Brüsszel miatt
Hááát ez a Prüsszel csak rendeli rendeli és rendeli nekünk Mao könnyét. Már azt se tudni mit kezdjen vele szegény Papagáj Pitike. Na mindegy az off-csór számlákkal biztos tud mit kezdeni.
Néro
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Hááát ez nem szép tőled. Jogosan kérheti ki magának minden patkány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.