Az utóbbi napokban ismerte el a kínai egészségügyminiszter, hogy vakcinájuk, amit Magyarország is üptre vásárolt, nem tudja azokat a paramétereket, amit ígért, így gondolkoznak azon, hogy egy harmadik dózissal tudnak-e javítani a helyzeten, vagy más oltóanyaggal kell-e keverni a már beadottaknál, hogy elérjék a védettséget.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
orbanek politikai celokra hasznaljak a kinai vakcinat. Ez mar teljesen egyertelmu. Hegyekben all a Pfizer, es hetente szazezres csomagban erkezik, megsem azt hasznaljak. orban elbaszta az oltakozast is a vedekezes utan. Minel tobb embert oltanak be a kinai vakcinaval annal nagyobb az eselye, hogy ugy jarunk mint Chile, ahol nem alakult ki a vedettseg a kinai vakcina gyenge hatekonysaga miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
De olvasnak. Viszont az of-csór számlák olvasása sokkal jobb kedvre derítő. Elnyom bármilyen más olvasni valót.
Yoda69
orbanek politikai celokra hasznaljak a kinai vakcinat. Ez mar teljesen egyertelmu. Hegyekben all a Pfizer, es hetente szazezres csomagban erkezik, megsem azt hasznaljak. orban elbaszta az oltakozast is a vedekezes utan. Minel tobb embert oltanak be a kinai vakcinaval annal nagyobb az eselye, hogy ugy jarunk mint Chile, ahol nem alakult ki a vedettseg a kinai vakcina gyenge hatekonysaga miatt.
Peller Anikó
Nem keverni kell a vaccinákat hanem oltani olyannal amelyik működik.

Az 50%-os hatékonyság azt jelenti, hogy 100 potenciális fertőzött megvédése helyett csak 50-nél lesz hatásos a vakcina és a másik 50-nél meg nem. Ez nem derül ki egyszerűen, mert ennek kiméréséhez idő kell, esetleg kisérleti alanyok százainak (ezreinek) szándékos megfertőzése, ami ugye nem kifejezetten kívánatos.

De @Pali: te jelentkezhetsz tesztalanynak, rád úgysincs hatással ez a flúkovid.
Nyírfa
Idegen népek életével sem játszhat senki, hát még a sajátjáéval.
Yoda69
@Peller Anikó: Sot, ha valaki meg szeretne tudni, hogy vedett-e a vakcinazas utan, akkor meg neki kell sulyos tizezereket fizetni. A kinai vakcia eseteben kotelezove tennem az immun-test tesztelest, es fizesse orban es szarrago, akik a nyakunkra hoztak a kinai szart.
RonaGyuri
ez tévedés Szájjártatóéknak a legfontosabbat tudja: nagy alkotmányos költségek!! =))
Peller Anikó
@Yoda69: Igen, ez az elmélet. A gyakorlat meg az, hogy mennyivel betegednek meg kevesebben egy adott (elég negyszámú, mondjuk tízezres) kontrollcsoporthoz képest.

A mérésnek többféle kimenetele lehet:

1. semennyivel: a vakcina hatástalan
2. senki sem lesz beteg: a vakcina hatásos
3. többen: a vakcina elősegíti a covidfertőződést vagy éppen fertőzött a tű
4. fele annyian: a vakcina 50%-os hatékonyságú
5. más
Yoda69
@sgl: Aminek az eszkoze a kinai vakcina es a ruszki. Erdekes modon a Pfizerrol soha nem beszel a fideSS, illetve addig beszelt amig nem volt elerheto,mert atallitottak a gyarakat tomeggyartasra. Most hogy hetente tobb szazezer jon, mar nem tema.
Yoda69
@sgl: A verteszt nem ugyanaz mint az immun-vedettseget igazolo teszt. Erre mondta ugy 15-18 ezer forint koltseget, maganlaborban talan meg tobb is. De ezt orbaneknak kellene fizetni, mert a kinai es a ruszki vakcina hatekonysaga bizonytalan, mivel nem volt 3.fazisu teszt es ugy vettek meg. Magyarul rajtunk vegzik a kinaiak a 3.fazist. Tehat nekunk is elemi erdekunk lenne hogy lassuk milyen aranyban alakul ki a vedettseg. Igy csak a sotetben tapogatozunk, es konnyen ugy jarhatunk mint Chile, ahol hiaba oltottak be a lakossag 2/3-at a kinai vakcinaval megis terjed a virus. Pont azert mert a hatekonysag loszart se er.
Macskaszem
Orbán lóhúggyal is beoltana bennünket, mert egyrészt az EB-re nyitni akar, másrészt oltási versenyt akar nyerni emberéletek árán is, és ami a legfontosabb, nem lenne képes elengedni a bóvli vakcinák által lenyúlható milliárdokat. A halálozási adokat lesz@rja ívesen, az agyatlan hívek így is istenítik. Amúgy is csak azért sok a halott, mert mi direkt úgy számoljuk, hogy sok legyen. Nagyon hihető, tényleg.
cikicakk55
Van elég Pfizer vakcina,csak Orbán nem hívja le az összes megrendelt vakcinát,mert abból mivel közvetlen a gyártótól jön,már nem lehet semmit lenyúlni. A kínai közvetítő cégen keresztül jön,abba viszont milliárdos lenyúlások lehetségesek. A legkevésbé sem érdekli Őket,hogy hány Magyar ember hal bele a hatástalan vakcinába. Nekik csak jó,mert kevesebb nyugdíjat kell kifizetni. Még így is marad fizetni való,hisz sokan nem haltak bele a vírusba,de egy örök életre a szövődménye munka képtelenné teszi az embereket és ezért rokkant nyugdíjt,EÜ pénzeket kell fizetni. . Nem véletlen,hogy egyre több országnak az a véleménye Orbánról,hogy Tömeggyilkos.
Macskaszem
@Horizont: Tényleg sok a hülye, és még olyanok is, akikről álmomban sem gondoltam volna, mert régebben aránylag értelmes embernek tartottam. Nagyon durva agymosás folyik.
kereső
amióta beindult a gyártás a belgiumi gyáron kivül, már Francia-és Németországban is- azaz áprili első hetétől kezdve 250 ezer Pfizer érkezik az országba hetente. Ugye ezen felül a +-ban rendelt 50 millió adagból Magyarországnak +1,1 millió adag jár.
Hol a vakcina elvtársak??? És ha már a kinai mao könnye olyan szuper, miért nem azzal oltották a focistákat, az egyébként is kitűnő egészségi állapotban lévő sportolókat, a kormányt, az NNK dolgozóit, az OGYEI szakembereit- a Pfizert meg adták volna a hatvan éven felülieknek, hiszen az ő életük már kevésbé értékes , mint a fentebb felsoroltaké.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: mondtam ne szólj hozzám, de valóban immúnis vagyok rá..
Yoda69
@sgl: A covid-19 elleni immun vedettseg a vakcina hatasara alakul, vagy ha mar atestel a fertozesen es tulelted, akkor az immun rendszered dologozza ki a vedettseget, hogy legkozelebb ne fertozodj meg, vagy legalabb is ne legyenek sulyos tuneteid. Ez a vedettseg 6-9 honapig all fenn. Utana ujra vakcinazni kell. Ezt a vedettseget lehet vertesztbol kimutatni, amit orbane latvanyosan elkennek a kinai vakcina eseteben, pedig fontos lenne tudnunk hogy %-os vedettseg alakult ki. Csak szerintem ok is tudjak hogy nagyon szar eredmeny lenne, inkabb nem is foglalkoznak vele. Csakhogy ennek is mi fogjuk meginni a levet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.