A gyermekek iskolanyitás előtti tesztelésének fontosságára hívta fel a figyelmet Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, de aggodalmát is kifejezete a nyitással kapcsolatban – írja az MTI.

Kunhalmi: Az átoltottság még nem tart ott, hogy kockázatmentes legyen az iskolák nyitása

Fotó: Kunhalmi Ágnes/Facebook

Kunhalmi szombaton a XVIII. kerületből közvetített online sajtótájékoztatóján üdvözölte, hogy a kerületi önkormányzat a hétvégén koronavírustesztet végeztet az óvodába és iskolába menő gyermeken és pedagógusokon. Azonban megjegyezte: a tesztelés alapvetően a kormány feladata lenne.

A gyermekek tesztelését preventív intézkedésnek nevezve kiemelte: a magyar társadalomban az átoltottság még nem tart ott, hogy kockázatmentes legyen az iskolák nyitása. Kunhalmi Ágnes javasolta, hogy külföldi példára a kormány az iskolákban is nyisson tesztelőpontokat szakképzett személyzettel.

Emellett a szocialista politikus az kérte: a tanórákat online is közvetítsék, hogy ne maradjanak le azok a gyermekek, akik otthon lesznek azért, mert a családjuk túl kockázatosnak érzi, hogy iskolába menjenek.

Szombaton az A-K, míg vasárnap az L-Zs betűvel kezdődő vezetéknevűeket várják a kerület három tesztelési pontjára, a pestszentlőrinci és a pestszentimrei szakrendelőkbe, illetve a Havanna lakótelepi Kondor Béla sétányon levő gyermekorvosi rendelőbe. Az MSZP-s politikus hangsúlyozta: a tesztelés önkéntes, a gyermekek teszteléséhez szülői jelenlét szükséges.

Forrás: MTI

Fotó: Kunhalmi Ágnes/Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Sose lesz átoltottság...beoltva is tarol a kaszás.
Néro
Tart ott. Csutak aszonta akkor tat. A csuti libalegelőn nevelkedett focilista az tujja. A gyásznép a temetésen pedig azt fogja kántálni éljen a mi és a HUN megmentője a Nagy Orr Bán Viktor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.