Az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet szerint a Fidesz a nemzet vagyonát játssza át vagyonkezelő alapítványoknak – írja az MTI.

Orbán „soha nem látott támadást indított a közvagyon lenyúlására” – mondja az LMP

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az ellenzéki politikus így fogalmazott: Orbán Viktor a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán ahelyett, hogy azzal foglalkozna, lakosságarányosan ne Magyarországon haljanak meg a legtöbben a világon, „soha nem látott támadást indított a közvagyon lenyúlására, a magyar emberek és a jövő nemzedék kifosztására”.

Az MTI szerint hozzátette: a közérdekű vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiba a „Fidesz hűbéreseit” nevezik ki, nem pozícióhoz kötik a tisztséget. Ráadásul a kuratóriumok 2022-ben az alapítói jogokat is megkapják, a kurátorok személyéről is döntenek majd. Onnantól kezdve az államnak semmi beleszólása nem lesz az átadott értékek sorsába még akkor sem, ha a választók 2022-ben leváltják a Fideszt – mondta.

Közölte: eddig 31 ilyen vagyonkezelői alapítvány létrehozásáról döntöttek, melyekkel több ezer milliárd forintot „loptak el” a nemzeti vagyonból. Sajtóhírek szerint azonban olyan törvényjavaslatot nyújt be a kormány, ami további 29 állami tulajdonú céget ajándékoz majd a „fideszes alapítványoknak”. Az LMP ezért felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel „a magyar emberek kifosztásával”, „álljon le a közvagyon szétlopásával” – mondta Schmuck.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Orbán „soha nem látott támadást indított a közvagyon lenyúlására”

Nem támadás. Rablás. Támadás egy harctéren van. Ő meg egyszerűen kitépi a kezemből a pénztárcámat és elszalad vele. Ne keverjünk már össze egy becsületes támadást egy harcmezőn egy aljas rablással. Nem egy erkölcsi kategória.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
és ti meg egytől egyig hagyjátok???
9 millió koldus országa lesz kinai fennhatósággal
Nyírfa
@kissé felnőttem: Csak egy kérdés: Miért Ti, és miért nem Mi?
Nyírfa
@szegfue: 8.22

Az ATV-t és a TV2-t a leányaival együtt kiraktam, de így járt a Dunán kívül az összes közszolgálati és a mészároshoz köthető valamennyi csatorna. Az ATV-n kicsit gondolkodtam, amikor megtudtam tőletek, hogy megint van CSATT, de végül nem hoztam vissza, túl nagy már az ellenérzésem.
Ma már az RTL a vezérkolompos, de az információkat elsősorban a netről szerzem - gondolom, ezzel a többség így van.
Feliratkoztam Gulyás Marci csatornájára, Fridi is jön a YouTube-ra, bőven van és lesz mit nézni.
csipetke
Ezt mindenki látja,de mit lehet tenni a tolvaj-banda ellen?A kétharmadukkal annyit lopnak,amennyit nem szégyellnek.És ezek semennyire se szégyellősek.Teljesen nyíltan fosztják ki az országot
kokopelli
@csipetke: Ellopják hazafias kötelességből,hogy az ellenzéknek nehogy eszébe jusson! "Elveszem" a pénzedet,
hogy ne vásárolhass hülyeségeket! ...ne köszönd meg,mert szivesen teszem! Csavaros! (;-))
csipetke
@kokopelli: 13:22 Mire eltakarodnak,kiürítik a kasszát. Azt olvastam,hogy az ilyen-olyan alapítványokba beültetett (akár élethosszig) lények kitakarítására már keresik a jogászok a megoldást.Bár ezek a fidesznyákok olyanok,hogyha új gazda lesz,annak a seggét is pont ugyanolyan,vagy mégolyanabb csapásszámmal fogják nyalni,mint orbánét. A fiam,mikor még bokorról bokorra szállt,és megreklamáltam 1-1 csajszi kinézetét,azt mondta.-"Nem mindegy?Lyuk-lyuk,csak a keret más.
Itt is az lesz,csak a segg változik.De az is lehet,hogy az új górék majd kiszórják a parazitákat,mert a fidesznyák fajtából még macska se kéne

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.