Pénteken még megakadályozták a balhét a rendőrök.

Újabb, most már 600-800 fős ostrom készülődik a Dunaferr-gyár ellen
Dolgozók táblalemezek csomagolását végzik az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerüzemében Dunaújvárosban. Fotó: Kovács Attila /MTI

Mint arról beszámoltunk, péntek este egy kopasz biztonságiakból verbuvált banda próbált bejutni a dunaújvárosi vasgyár területére.

A rendőrség közlése szerint Dunaújvárosban többen jogellenes magatartásra készülnek.

A rendőrség a közterületek rendjének fenntartása érdekében, megfelelő létszámú erőket összevonva rendőri intézkedéseket hajtott végre, személyeket igazoltatott, gépjárműveket ellenőrzött

- ismertették.

Megjegyezték: egy esetben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Azt írták, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, Dunaújváros területén a közlekedés rendje helyreállt.

A Dunaferr cégcsoport hivatalos honlapján tájékoztatott az esetről, amelyet úgy jellemzett, hogy

a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának nevében egy "zsoldos csapat" az elmúlt hónapok "verbális és jogi agressziója után fizikai agresszióra készült".

"A feltűnően sok, kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot pénteken az esti órákban a hatóságok feltartóztatták"

- írta a cég.

A cégvezetés információi szerint

a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében pénteken "Mikó István toborzott zsoldos csapattal készült elfoglalni a vasművet".

Közölték, hogy a támadók tervei és a kapukon kívül zajló események ellenére a vállalatnál most is zavartalan a termelés, a szakemberek a megszokott fegyelemmel végzik a munkát a kohóknál és más gyáregységekben is.

Az ISD Dunaferr Zrt. irányításáért lassan egy éve folyik a harc az orosz többségi tulajdonos és az ukrán kisebbségi tulajdonos között, ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország legnagyobb kohászati vállalata válságban van.

A "zsoldos csapatot" irányító Mikó István az Indexnek azt nyilatkozta, hamarosan újra próbálkoznak, de már nagyobb letszámmal, 600-800 fővel jönnek. Elmondása szerint tegnap 500-an voltak.

Hogy ezt pontosan mikor tervezik, egyelőre nem tudott válaszolni, csak annyit mondott,

remélhetőleg minél előbb,

mert a cég felszámolása a küszöbön áll.

Forrás: MTI/Index.hu

Fotó: MTI/Kovács Attila

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
A Gazságügyi asszonyság vajon , hogy látja a jogállamának a helyzetét a biztonsági őrök csatározása okán ? Mi a lófarok van itt Csutilandban? Magánhadseregek ? Holnap mit foglalnak el ? Egyébként rohadtul nem érdekel mi vitázik az O-rossz az Ukránnal. Mi a túrok ezek itt állam az államban ? Egyik se veszi észre ,hogy nem otthon vannak és a Dunaferr nem az O-rossz Ukrán határ .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szeparepa2
Ez a cég is a náci hazaáruló rablógyilkos NER talib maffia része... a fejet kell támadni, nem az egyik végtagot... ne pazaroljátok az időtöket és energiátok erre tök hiába, hanem irány Bp...! Itt kell szétcsapni a náci élősködő tolvaj csaló NER patkányok közt...
www.youtube.com/watch?v=tjusl8GJNpo
teuton57
Az orosz-ukran haboruskodas mar MO-ra lett exportalva. Na erröl vajon ki tehet? Persze, Gyurcsany meg Soros! Ja, meg a migransok! Na meg a liberalis ellenzek es Brüsszel! Tovabbi javaslatok?
Néro
A Gazságügyi asszonyság vajon , hogy látja a jogállamának a helyzetét a biztonsági őrök csatározása okán ? Mi a lófarok van itt Csutilandban? Magánhadseregek ? Holnap mit foglalnak el ? Egyébként rohadtul nem érdekel mi vitázik az O-rossz az Ukránnal. Mi a túrok ezek itt állam az államban ? Egyik se veszi észre ,hogy nem otthon vannak és a Dunaferr nem az O-rossz Ukrán határ .
tudode
Na ugye, ugye!
.
Közös lónak túrós a háta!
.
De azért áttételesen ki tujd hány érdekeltsége van részvényekkel a felcsúti haver valakijének a kezelésében, mivel még egy értelmes összetett mondatot nem képes kinyögni!
.
------ Két magyar a Forbes milliárdos listáján
www.portfolio.hu/uzlet/20210407/ket-magyar-a-forbes-milliardos-listajan-477320#.
.
Naki/k/, lehagyva Csányit is, akinek kisújjában van az üzlet?
..
KÖZÜLÜK A LEGGAZDAGABB MÉSZÁROS LŐRINC 1,5 MILLIÁRD DOLLÁROS VAGYONÁVAL, AMELLYEL A VILÁG 2035. LEGGAZDAGABB EMBERÉNEK SZÁMÍT. OTT VAN MÉG A LISTÁN CSÁNYI SÁNDOR OTP-VEZÉR, AKINEK 1,2 MILLIÁRD DOLLÁROS VAGYONA A VILÁG 2378. LEGGAZDAGABB EMBERÉVÉ TESZI.
-----------------------------------------
.
Tehát feljött Pestre a szegénylegény szerencsét próbálni, aztán talált magának egy balekot, akinek halvány gőze nincs (nem lehet) arról, megtisztelő strómanként, hogy mi került a nevére, maximum egy OKJ-s földturkáló igazolással!
justhpeter
Majd jön Varga Judit és elmagyarázza, hogy a kopaszok is a jogállam alapkövei. Vajon Pintér hol lopja a napot amikor a banda garázdálkodik ?
jesz
...a következő hetek tartogatnak meglepetéseket...nemsokára elindul egy Afganisztánt, Csecsenföldet, Szíriát megjárt kommandó(is)...tehát ki vannak képezve rendesen.

Lesz itt csontzene...
balos
Amióíg nem erre garázdálkodnak addig tőlem akár egyék meg egymást!Ide nem szeretném ,ha a keletről importált neres csürhe betenné a lábát,mert uncsi a baszakodásuk!
Néro
@jesz: A csodavasút miatt meg majd jönnek a nindzsák ,szamurájok ,jakuzák ...mozgalmas lesz Csutiland. Jön itt már minden csak a migráncsok nem. pedig azt nagyon várja Nagy Orr Bán a HUN megmentője. Rettegő Mári nénje barátnőjével a Kezcsókos Terivel meg össze lesz zavarodva mint vasorrú bába a mágneses viharban a sok klántól. Már így is csak a függöny mögül mer kilesni az O-rossz meg az Ukrán maffia harcára Dunaújvárosban.
karma1
@Shikari: Erdekes modon, amikor KOZOSEN megvettek a Dunaferrt, ahhoz egy kurva szavad se vo't, igaz? persze az is igaz, hogy a kedves vezetod nem koti a trollok orrara, hogy milyen uzlettel (nem) foglalkozik eppen, ugye?
A Dunaferr az allatorvosi lo, amin pontosan le lehet vezetni a kormany szokasos korrupcios utjat - hogyan rohasztanak le eloszor valamit, aztan hogyan szerzi meg valamelyik stroman szare'-hugye', 1 forinte' az egesz hobelevancot, - most mar viszont elerkeztunk egy befejezett korrupcios ugyhoz is.
Szoval HOL VANNAK A MIGRANSOK??? Oroszok, csecsenek, ukranok, eppen hol jelentettek be a nagy nyilvanossag elott, hogy le fogjak tamadni a Dunaferrt? (Gondolom az irodait, igazgatosagat, esetleg a vezerlotermet?)
Lattal mar ezzel az uggyel kapcsolatban egy sintersanya, vargajudit vagy eppen a forablo nyilatkozatat?
CsipkeRózsa
Karma magyar, van joga kritizálni, véleményezni akárhonnan is ír.
Gauntlet
fizessék ki normálisan a kisebbségi tulajdonost és kész.
mellesleg ha van 300 millió Diósgyőrre- erre is lenne !
nb1.hu/hazai-labdarugas/rendkivuli-tamogatast-kapott-a-dvtk
Faxa mi? a fontosság !!!
Gauntlet
@Shikari: Shikari nem emlékszik a dömpinggel kivitt fideszes pénzekre, a narancsbárók által földre, az 57 új adóra, a legnagyobb áfára, a még borzalmasabb inflációra , arra hogy az államadósság az egekben (80 százalék felett) hogy 11 százalék a munkanélküliség (most is!)
mert NEM AKAR !
rossz szembenézni de ez minden idők legrosszabb kormánya!
FÉL BEVALLANI !
hogy a dilettáns ellenzéknek igaza van !
folt
600-800 fős kopasz sereg, és ehhez Kubatovnak semmi köze...
Aha

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.