Zivatarra, jégesőre is készülnünk kell a jövő hét első felétől.

Zivataros napok közelednek, az egész országra veszélyjelzést adtak ki
Fotó: Pixabay

Szombat este tovébb növekszik, vastagszik a felhőzet, reggelre mindenütt beborul az ég – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az éjszaka második felétől a déli megyékben egyre több helyen elered az eső. A késő esti 4, 8 fokról hajnalra 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap borult lesz az ég, és összességében sokfelé kell esőre, záporra számítani egy délről észak-északnyugat felé mozgó csapadékzónából. Késő estére a déli megyékben 10 mm körüli csapadék hullhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható, de a Dél-Dunántúlon néhány fokkal hidegebb lesz.

Hétfő reggelig nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk esőre. Napközben a csapadékzóna északnyugat felé helyeződik, mögötte szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és zápor esetleg zivatar is kialakulhat. A Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon azonban egész nap felhős, esős idő valószínű, ott akár jelentősebb mennyiség is eshet. A minimum-hőmérséklet általában 3 és 7 fok között alakul. Délután többnyire 8 és 14 fok valószínű, a tartósabban esős tájakon lesz hűvösebb.

Kedd reggelig még lehetnek felhősebb tájak, és főként a Dunántúlon további gyenge eső is előfordulhat. Napközben mindenhol felszakad a felhőzet, és erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több helyen záporral, zivatarral. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban 1, 7, délután 12, 17 fok között valószínű.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzlése szerint zivatar és jégeső az ország bármely pontján előfordulhat, ezért keddre első fokú figyelmeztetést adtak ki.

Forrás: met.hu

Fotó: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.