Több mint hatszáz gyermekről van szó.

Alapítványt hoz létre Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére. Ezt maga a köztársasági elnök jelentette be a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában az MTI híre szerint.

Alapítványt hoz létre Áder János a koronavírus miatt árván maradt gyerekeknek

Áder János köztársasági elnök felszólal a 12 kelet- és közép-európai uniós országot tömörítő Három Tenger Kezdeményezés vezetőinek videókonferenciáján Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. október 19-én

Fotó, címlapkép: MTI/Soós Lajos

Áder János elmondta, a koronavírus-járvány első és második hulláma alatt nem nagyon lehetett olyan híreket hallani, mint most, a harmadik hullám idején: fiatalok, kisgyermeket nevelő szülők halnak meg és gyermekek maradnak árván.

"Hetek óta azon gondolkodtunk a feleségemmel, hogy hogyan lehetne ezen a helyzeten segíteni. Kíváncsi voltam, hogy hány családot és hány gyermeket érinthetett ez a járvány: több mint hatszáz gyermekről van szó, és több mint négyszáz családról" – hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök.

Hozzátette, az érintett gyerekeket legalább a nagykorúvá válásukig vagy addig, amíg szakmát, esetleg diplomát szereznek, segíteni kell anyagilag.

Az alapítványról azt közölte, a jogi előkészítő munkálatok befejeződtek, elkészült már az alapító okirat; "jogi értelemben" az alapító Áder János, a felesége pedig a kuratórium tagja, valamint felkérte Bagdi Emőke klinikai szakpszichológust és Ürge-Vorsatz Diána fizikust is, akik igent mondtak.

Hozzátette, az alapítványt még nem jegyezték be – jövő héten indul a bírósági eljárás –, így egyelőre adományt nem fogadhatnak. Az alapítvány ötmillió forintból indul, ami a köztársasági elnök szerint a "saját megtakarításuk". Ugyanakkor Áder János abban bízik, hogy ismerősei köréből, akár még szélesebb körből is érkeznek majd támogatások.

Hangsúlyozta, hogy az önkormányzatok, a polgármesterek és a jegyzők segítsége nélkül ez a programot nem lehet sikerre vinni, hiszen ők ismerik az érintett családokat, és azt is, hogy pontosan milyen anyagi támogatásra van szükség.

Elmondta azt is, sokat gondolkodtak az alapítvány nevén, végül Regőczi István neve mellett döntöttek, mert a katolikus pap egész életében, már a második világháborút megelőzően is, árva gyerekekről gondoskodott.

Forrás: mti.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
A pecás sem különb a többinél!
.
Az árván maradott gyermekek ellátása állami feladat lehet, mégpedig a gyermekvédelem keretében!
.
Inkább a nemzet egységét kellene gatyába ráznia, elgondolkozva az alapító Kardos József felkiáltásán
.
------ „Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!”
.
magyarnarancs.hu/publicisztika/szeretnem-megelni-ennek-a-bunos-embertelen-hazug-rendszernek-a-vegleges-bukasat-237155
--------------------------
.
Legyen államférfi, és tegye azt ami a dolgát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Mondanám, hogy végre eszébe jutott valami emberi is, de annyira kevés, és olyan későn jött az ötlet, hogy nem tudom értékelni.
Ha nem tévedek, közel annyi a havi fizetése mint amit megtakarításként felajánl az alapítvány induló tőkéjeként. Aztán adományokat vár, és persze, a nép megint a zsebébe nyúl, a kisnyugdíjas küldi az ezrest, a bérből élők komolyabb összegeket - már ha még van munkahelyük.
Mészárosék csak azt adnák, ha adnának, ha kötelezővé tenné orbán a számukra, hiszen jönnek a választások, mutatni kell azt az égig érő keresztényi hevületet, szóval csak abból adakoznának, amit elloptak az országtól, annak a mennyisége pedig tonnában mérhető.
Szólok áder nemúrnak, hogy a járvány már tart egy ideje, régebben, mint amióta gondolkodik ezen a "nagyszabású" felajánláson.
És persze megint alapítvány, megint kuratórium - sajnálom, de nem tudom becsülni. Sokkal inkább pitiáner, álhumánus cselekedetnek tartom. És pont akkor, amikor a szántódpusztai majorság egyházi kezelésbe kerülhet: lásd fent sgl.
verőce21
Jó lesz ez, jövőbeni Miniszterelnök Úr...!
T-Boly
@verőce21: BAROOOOOOOOOOOOOOOOOOOM, HÜLYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !
T-Boly
Na ez ám a hír ! Én meg már megijedtem,hogy van vagy tíz éve hogy nem él !
Na nem is mondom ,hogy hiányzott !
verőce21
@T-Boly: Neked ott van a váci általános iskola "Kis Herceg Alapítvány"-a, amit támogathatsz!

www.radnoti-vac.sulinet.hu/index.php/alapitvany

Akár az adód 1%-val is...!
T-Boly
@verőce21: Nincs adóm ! Ahol én vagyok ( bár te lennél itt,jobban rád férne ) itt nincs jövedelem. Itt csak menedék és jövedék van. Jó hogy mondom . Éppen itt jön II.Rumszesz fáraó és csókoltat minden hülye fideszes posztkomunista nyalógépet !
Mindig azt szajkózza,hogy a legnagyobb büdös kommunistákból áll az egész fidesz. Szerintem meg de ! Szerinted képesek voltak ezek köpönyeget fordítani,hogy nekünk ne legyen jó csak nekik? JA ! És ha jövőre buknak akkor mik lesznek? Nem véletlenül ugyanolyan jellemtelen csürhe,mint most ? Ne kiabálj ,csak kérdeztem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.