Egy friss kutatás szerint 96 százalékos pontossággal képesek azonosítani a pozitív koronavírus-mintákat. A kutatást a Pennsylvania Egyetemen, az Állatorvostudományi Kar Munkakutya Központban végezték, és arra treníroztak kutyákat, hogy nyál- és vizeletmintákból felismerjék, melyik tartozik koronavírussal fertőzött emberhez.

A kutyák szinte 100 százalékosan ki tudják szagolni, ha valaki elkapta a koronavírust

Fotó: Pixabay

A SARS-CoV-2 fertőzés az emberi nyálban és vizeletben is jellegzetes szaggal jár. Ugyanakkor a tudósok azt is hozzátették, hogy a felderítőkutyák kiképzésével a cél az lenne, hogy a covid-pozitív betegeket más környezetben is azonosítani tudják, ne csak mintákból.

Ez viszont veszélyes lehet, hiszen akkor fertőzöttek közelében kellene tanítani őket. Ha viszont csak mintákkal tréningezik őket, akkor fennáll a veszélye, hogy bizonyos minták felismerését tanulják meg, nem pedig a fertőzés jellegzetes, általános szagát. A tanulmányban hangsúlyozzák, hogy a szagalapú szűrés kutatásának további szakaszában fontos lenne minél több és újfajta mintát alkalmazni.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

T-Boly
Na ! Hála Istennek ideértem a fa alá. Látom hiányoztam a néhány G fiessnyikesnek.A bányaló tegyen magáévá benneteket hitvány korcsok ! Azt olvastam a kutyákról,hogy ha most ( esetleg rendszeresen ) belehugyoznék a @shikari:,meg a @durbincs: orrába ,akkor vajon kiszagolnák a kutyák,hogy 2 db, félcédulással álunk szembe? Vagy csak az derülne ki ,hogy ezek buzik? Vagy,hogy megint túltolták a biciklit a nyugtatómmal?
T-Boly
Ne nyivákoljatok a hiányzó l betű ért ! A jó isten bolondítson meg benneteket ti söpredékek!
Ez is miattatok van ,mert eltanulom tőletek az új helyesírási módokat. Egy mondatot nem tudtok leírni ,csak 1 db, egy kurva,árva t betűt ismertek ? He?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.