Ezen a héten a Heti lapzsemlét egy kis népzsemlével vegyítem. „Ennyire hülye kormánya a rendszerváltás óta nem volt Magyarországnak” — mondta nemrég a Momentum elnöke, Fekete-Győr András, de amikor a koronavírus-járványról van szó, a magyar nép igen nagy része igyekszik felzárkózni a rezsim sötétségéhez.

(Forrás: varosikurir.hu, Városi Kurír által)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@RonaGyuri: Ez nem Széchenyitől van!!!

Egy interjú Marinov Ivánnal, az urbanlegends.hu oldal alapítójával: "A Széchenyi Istvánnak tulajdonított, „Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel” kezdetű idézetről már 2007-ben kinyomoztad, hogy nem ő mondta. A hétvégi választás után mégis ez volt az egyik legtöbbet keringetett idézet a közösségi oldalakon. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag egy gyors kereséssel bárki számára ellenőrizhető lenne a hitelessége…"

Bővebben: nlc.hu/szabadido/20180412/urban-legend-varosi-legenda-marinov-ivan-hoax-szechenyi-idezet/

***

"- Az idézet első mondata Joseph de Maistre francia filozófus gondolata, melyet 1810 és 1816 között legalább három levelében megfogalmazott.
- De egyik helyen sem azokkal a mondatokkal folytatódott a szöveg, mint a mi idézetünk.
- Így a nyomozás első fázisában nem volt kizárható, hogy Széchenyi felhasználta és továbbfűzte Maistre gondolatait. Kutatók azonban már ekkor felhívták arra a figyelmet, hogy a szöveg nem felel meg Széchenyi gondolkodásának. Olyan szavakat használ, amiknek akkoriban nem volt értelme, ráadásul Széchenyi nem olvasott Maistre-t, így annak gondolatait sem tudta továbbfűzni.
- Aztán végül meglett az idézet, eredeti forrás helyett egy szépirodalmi műben, az 1936-ban papírra vetett Egyedül vagyunkban."

Bővebben: www.urbanlegends.hu/2007/03/minden-nemzetnek-olyan-kormanya-van-aminot-erdemel/
RonaGyuri
@Emmersson71: ettől még nagyon igaz! =))
Emmersson71
@RonaGyuri: ...és ebben sem értünk egyet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.