Eddig mintegy ötezer levélben követelték Kásler és Gulyás minisztertől, hogy hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot – tudatja a Hírklikk.hu.

A Város Mindenkié: több ezer ember kerülhet utcára a koronavírus miatt – A kormány elutasította a kilakoltatási moratórim meghosszabbítását

Fotó: Pixabay

Alig pár nap alatt csaknem 5000 ember küldött levelet Kásler Miklósnak és Gulyás Gergelynek, hogy a járványhelyzetre való tekintettel hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot. A Hírklikk.hu szerint ez a hónap végén lejár, ami rengeteg ember életét lehetetleníti el. Éppen ezért a Város Mindenkié (AVM) lakhatási és hajléktalan érdekvédelmi csoport levélküldő kampányt indított az a Hang felületén, hogy a kormány hosszabbítsa meg a kilakoltatási moratóriumot.

Az AVM elfogadhatatlannak tartja, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kormánypárti többsége 2021. március 23-án elutasította a kilakoltatási moratórium meghosszabbítására vonatkozó törvényjavaslatot, és nem tesz semmit a koronavírus-járvány hatására bajba jutott emberek lakhatási támogatására. A jelenleg hatályban lévő téli kilakoltatási moratórium április végén lejár, így hamarosan ismét elkezdődhetnek a kilakoltatások. A járvány alatt bevételi forrásaiktól elesett emberek így elveszíthetik lakásukat és sokan az eddig is zsúfolt hajléktalan-ellátó intézményekbe kényszerülnek majd.

Közleményükben határozottan megfogalmazzák: a kilakoltatások elhalasztása nem elegendő megoldás, átfogó, országos lakásfenntartási és adósságcsökkentési támogatásra lenne szükség. A járvány okozta súlyos egészségügyi és gazdasági krízishelyzetben a moratórium meghosszabbítása a legkevesebb, amit a kormánynak a bajba jutott emberek megsegítésére tennie kell.

Véleményük szerint ennek hiányában májustól tömegesen fognak hajléktalanná válni emberek. Levélküldő kampányukban Kásler Miklósnak és Gulyás Gergelynek címzett levélben követelik a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását – felhívásukra három nap alatt csaknem 5000 ember küldött már levelet a két illetékes kormánytagnak.

Forrás: Hírklikk.hu
Fotó: Pixabay

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
nem kéne követelni hé az asztalt is meg az irodát is rájuk kéne boritani mi az hogy ilyenkor kilakoltatás hát ilyen kormányt megtartani is kár ám ez kissé finoman embertelen aztán védje őket akinek kedvesek de a népharag nagyobb lesz .addig hergelik az embereket
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@csak úgy...: Fárassz valaki mást. Túl öreg vagy már egy értelmes beszélgetéshez.
justhpeter
A kormány szerint még nem elég a nyomor.
Nyírfa
Nem tudom, és nem is akarom elképzelni, milyen ember az, aki képes bárkit is hajléktalanná tenni, akár közvetve, akár közvetlenül.
És most nem mentális fogalmakban gondolkodom, nem az orvosi phatiak valamely csoportjában, hanem az individuum önmagával és a társadalommal való mindennapi kapcsolatát venném górcső alá...de nem veszem, mert nem akarom, hogy ezekhez az emberekhez bármi közöm legyen.
ómió
Utcára? Hiteltörlesztési moratórium alatt? Azért ezt nagyon rá kell hazudni, efftársak!
csak úgy....
@Málna: a te eszedet ,akár 100 X körbeszaladom! :)
Málna
@Nyírfa: Ezek az emberek saját magukat teszik hajléktalanná, azzal, hogy nem dolgoznak, nem fizetnek. De lehet ám rajtuk segíteni, csak akarni kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.