Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: a kormány mindent megtett az iskolák biztonságos nyitásáért – írja az MTI.

Kormányszóvivő az iskolanyitásról: „A kormány mindent megtett, hogy minden lehetséges módon vigyázzunk a gyermekeinkre”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kormányszóvivő azzal kapcsolatban, hogy hétfőn újra jelenléti oktatás van az általános iskolák alsó tagozatain, elmondta: ő alsós gyermekét nyugodt szívvel tette ki az iskola előtt reggel.

Felidézte, az elmúlt hetekben beoltották azokat az iskolákban, óvodákban és bölcsődékben dolgozó pedagógusokat, akik ezt kérték, és fertőtlenítették az iskolákat, a nyitás után pedig visszatérnek a korábbi protokollok, mint a testhőmérséklet-mérés, a fertőtlenítés, a távolságtartás.

Szentkirályi Alexandra felhívta a figyelmet arra, hogy az alsó tagozaton a fertőzés aránya fele, harmada a felső tagozatosnak, mert az alsósok csak néhány, állandó tanítóval vannak kapcsolatban, még nincs osztálybontás, "nem keverednek a gyerekek". Így a kormányszóvivő szerint biztonságban tudhatja gyermekét az, aki hétfőn elvitte az iskolába.

A kormány mindent megtett annak érdekében, hogy minden lehetséges módon vigyázzunk a gyermekeinkre. 

Szólt arról is, hogy már minden harmadik magyar legalább egy oltást kapott, közel 1,4 millióan pedig a második oltásukat is megkapták. A kormány várakozásai szerint a hét közepén az oltottak száma elérheti a 3,5 milliót, a következő napon pedig kinyithatnak a teraszok, ami nem csak szimbolikus jelentőségű, „mert visszakapunk valamit a régi életünkből”, de komoly segítség a vendéglátósoknak is.

Közölte: az uniós vakcinaszállítmányok késedelmes érkezése miatt tárgyaltak a kínai partnerekkel, ennek eredményeként a májusra esedékes szállítmány egy részét át tudták ütemezni áprilisra, így a 400 ezer áprilisra esedékes vakcina mellett 600 ezer, eredetileg májusban esedékes oltóanyagot is még ebben a hónapban szállít a kínai partner. Emellett várnak 280 ezer orosz vakcinát is.

Szentkirályi Alexandra természetesen szót ejtett a baldoldalról is. Szerinte, bár ők azt hangoztatják, a keleti vakcinák nem biztonságosak, „egyre-másra” oltatják magukat azokkal.

A baloldal ebből is politikai hasznot akar húzni, még akkor is, ha emberek életét veszélyezteti.

A kormányszóvivő elmondta: 2021-ben és 2022-ben ötezermilliárd forintot fordít a kormány a gazdaság újraindítására; a cél az, hogy több munkahely legyen, mint amennyi a vírus előtt volt.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
a tiéiddel azt teszel amit akarsz magánügyed és a mi gyerekeink unokáink is azok lehet csillapodni orvosi szakszervezetek aki időt nyer életeket is , akkor te nyald a szaros segget ahol akarod 25,000 már csúcsra vitte a kormányt világcsucs is lehet? ja nektek az semmi. aztán a kilakoltatásról lapitasz te is 5000 levélre ugye nincs válasz ? 2 milláéret riszálod? te dolgod leszel ám éhező is, mert egyszer hópp aztán kopp !!! várd ki
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
a tiéiddel azt teszel amit akarsz magánügyed és a mi gyerekeink unokáink is azok lehet csillapodni orvosi szakszervezetek aki időt nyer életeket is , akkor te nyald a szaros segget ahol akarod 25,000 már csúcsra vitte a kormányt világcsucs is lehet? ja nektek az semmi. aztán a kilakoltatásról lapitasz te is 5000 levélre ugye nincs válasz ? 2 milláéret riszálod? te dolgod leszel ám éhező is, mert egyszer hópp aztán kopp !!! várd ki
Eladott Ország
Az a probléma, hogy ezen a helyzeten az nem fog segíteni, hogy Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férjeura, a Szalay-Bobrovniczky Kristóf nevű, aki miután Orbán kötélhaverjával (Garancsi) közösen megörökölte Vajna András fővárosi kaszinóüzletét, beszállt a dunakeszi járműjavítóba is, ahol a leginkább közpénz formájában megnyilvánuló kormányzati gondviselés máris ellett neki 32 milliárd forintot. Hűek ezek a közpénzhez, mint az állat. Mivel ez a kormány hatalomra kerülése óta szakmai munkát nyomokban sem tudott villantani , hacsak az ipari mértékű lopást, zsarolást, korrupciót nem tekintjük szakmának...
justhpeter
Van az a pénz amiért érdemes hazudozni.
Nessy
Ha szócséplő, akkor illenék tudnia, hogy ha az iskola kezdés előtt két, három nappal kapja meg az első oltást a pedagógus, akkor ott még részleges védettség sincs! Vagy ehhez gondolkozni kellene, mielőtt orbitális szamárságokat mond!
Sámannus
Szopok nyalok gombot varrok. Csak nem tesztelnek, és nem szűrik a fertőzötteket.
Egyenlőre ez lenne a járvány megállításának leghatásosabb eszköze, nem pedig a drága porosodó lélegeztető gépek, amik 5%-os hatásfokkal, vagy ha azt nézzük 90-95%-os hatásfokkal halnak meg az emberek rajta az emberek. vagyis a leghatékonyabb védekezést hagyják ki a rendszerből, és erre költenek a legkevesebbet is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.