A legnagyobb európai labdarúgócsapatok nemrégiben jelentették be, hogy saját szuperligát indítanak. Ezt a – híresen nagy futballrajongó és -támogató – miniszterlenökünk sem hagyta szó nélkül.

Orbán döntött: mi az európai szuperliga ellen vagyunk

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán üdvözli az UEFA, a labdarúgás európai szervezetének azon álláspontját, amely határozottan kiáll az európai Szuperliga létrehozására irányuló törekvések ellen, és hitet tesz a sportág európai szintű egysége és a szolidaritás elve mellett – írja az MTI.

Magyarország meggyőződése, hogy a világ legnagyszerűbb játékának szépségét és emelkedettségét éppen az adja, hogy ez a sportág mindenkié, és nem sajátíthatják ki maguk számára a leggazdagabbak – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Leszögezte: Magyarország támogatja az UEFA-t és a FIFA-t, valamint az MLSZ-t a szövetségi versenyek integritásának védelme érdekében, akár nemzeti, akár európai szinten.

Az európai szövetség (UEFA) az angol, az olasz és a spanyol tagszövetségével együtt már a hivatalos bejelentés előtt, vasárnap elítélte a Szuperliga létrehozását. Az UEFA súlyos szankciókat helyezett kilátásba és közlése szerint minden erejével igyekszik megakadályozni az új bajnokság elindulását. Az UEFA és a nemzetközi szövetség (FIFA) mellett Boris Johnson brit miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök is kritizálta a Szuperliga életre hívását.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
szarban leszel puhos..abba a ligába nem férnek be az ajnározott botlábú seggnyalóid...neked leáldozott...remélem a világ végéről is előkaparnak ha meglépsz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro
Menj a3.14 be a fociddal együtt , százmilliárdokat elégetve benne. 25.000 halottra meg nincs időd szólani.
Málna
@kereső: "...Boris Johnson brit miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök is kritizálta a Szuperliga életre hívását." Nahát, hogy mit képzelnek ezek...:-)
kishonda
Ez a legnagyobb gondja, amikor már 25 ezren haltak meg "áldásos" tevékenysége miatt?!
simmering73
Persze hogy ellene vagy, ilyen elit ligába magyar csapat sose tudna bekerülni.
kereső
@Málna: Gondolom, Macron köztársasági elnök úr és Johnson miniszterelnök úr is kijelentette, hogy "Franciaország úgy döntött", "Nagy -Britannia úgy döntött"...én egy személyben, hogy a két ország az európai szuper liga ellen vagyunk.
Ja, ez nem lehetséges- mmert Macron abban a minutumban megszűnt volna Franciaország elnökének lenni. A higgadt, hűvös és távolságtartó britek nem tudom mit tettek volna.

Némi , árnyalatni különbséget, cizelláltságot érzek egy kritizáló mondat, és egy ország nevében tett kinyilatkozatás között.

Különben meg hanyagolj, nincs csevej, csak azért válaszoltam, mert az illem igy diktálja.
Nyírfa
@kokopelli: tegnap, 17.02

Az hagyján! De rizikó nélkül meg kockázat nincsen! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.